Кустурица снимио филм: Јунаци нашег времена

Српски редитељ Емир Кустурица снимио је кратки филм "Јунаци нашег времена".

Забава 14.11.2020 | 23:50
Кустурица снимио филм: Јунаци нашег времена

Нови филм објављен је на порталу "Искра".

У опису филма се наводи како је у сумрак људскости осванула нада да није све угашено и затрто, а да то показују појединци скучени по "неким ћошковима свијета који, за схватање савременог човјека, немају ништа, а у ствари имају све".

"И док, по стиховима многих песника, сви тврде да траже човека свећом, Емир Кустурица је у свом окружењу нашао људе и не обасјава их свећом, већ рефлекторима како би доказао, по ко зна који пут, шта значи бити човек и то човештво претворио у извор са ког ваља пити, чија се вода не да флаширати", наводи се у опису новог филма прослављеног српског редитеља.

Додаје се и да је жалосно што су јунаци нашег времена људи прошлих времена и што су у свијету који инсистира на видљивости, управо они невидљиви.

(Срна Фото: Сцреенсхот/Yоутубе)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Дадо

14.11.2020 23:36

Свака цаст.Несто најбоље сто сам у овој години погледао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

14.11.2020 23:48

Ста овај зна снимати осим циганских свадби? Филмови су му смеце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

19.11.2020 01:37

А ко си ти?

Name

БРАВО

15.11.2020 00:30

ДОДİК ЈЕ ЗЛО СВИХ ТВОЈИХ ЈУНАКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наша стварност!

15.11.2020 03:59

Нама су јунаци "нашег времена" Обилић, Немање, свете саве и сл митска бића... Не знам зашто Кустурица снима ово када је и сам изабрао име некога из прошлости, а сину дао име Стрибор...ихаааа, још даља прошлост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта је Нем...Емире?

15.11.2020 05:42

Почео си да пљујеш по српској славној прошлости? Што теби смета сто Срби гледају у прошлост и одатле траже инспирацију? Сам си се вратио хришћанству, значи у прошлост, а задржао си име које је су твоји у вјери коју су узели у будућности, тј послије преласка у ислам, да не кажем потурчивања... Чему исмијавање српског менталитета? Ми тежимо прошлости и то је наш избор! Ти се врати исламу, ако те је нешто разочарало код Срба. Нико те није тјерао. Срам те било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрква

15.11.2020 06:09

Стипу филм Куста, него, како иде кусурање у АНДРИЋ ГРАДУ и стотине МИЛИОНА ЕВРА опраних пара са СЕКТОМ и Бурлетом??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина.

15.11.2020 06:25

Алудирали овај цовјек то на насе великане којих стотинама година нема,а који су наси темељи на којима стојимо и наси коријени из којих црпимо енергију пријеко потребну за опстанак ?!!Јел'он то понистава,илити'хоце да се ми одрекнемо Светог Лазара,великог Милоса,пресветог Његоса,Свеца насег Павла,највецег Тесле,Дуцица итд,,,итд,,,итд,а зарад ове му братије сто тренутно на власти битисе ,дају му паре и он се бахати онаквим глупостима попут оне срамоте од филма'Млијецни пут',немилице тросеци насе паре,а нас Србе ,свијету престављајуци као да смо цигани цергаси,стока безрепа,просјаци и биједа умоболна.Јел'он то јунаке данасњице глорификује у Бурли,њега рефлекторима освјетљава дан ноц,а насе пресвете и људскости оковане ликове историје насе по фрескама и књигама сто су теско му свијецом освијетлити?!!Е па Емире,нама појединима не треба свијеца за то,они нама у дуси свијетле,снага су наса и по ноци и по дану нам пут показују,а ти свој пут трази,нас вец једном прикази какви јесмо,или нам се са грбаце скини,морално и материјално.Насе велицине кроз историју насу изницу'саме и пут нам освјетљавају ономад,данас,,,сутра.Неки дан Свети Амфилохије то уцини,да се годинама нико други не појави,а хоце,вец данас,сад,,,нама је доста.Од његове свијеце нас пут је обасјан боље него сто сви рефлектори свијета обасјавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

19.11.2020 01:56

Ово само Куста мозе направити. Есенција зивота. Свака Цаст!

ОДГОВОРИТЕ