Kusturica snimio film: Junaci našeg vremena

Srpski reditelj Emir Kusturica snimio je kratki film "Junaci našeg vremena".

Zabava 14.11.2020 | 23:50
Kusturica snimio film: Junaci našeg vremena

Novi film objavljen je na portalu "Iskra".

U opisu filma se navodi kako je u sumrak ljudskosti osvanula nada da nije sve ugašeno i zatrto, a da to pokazuju pojedinci skučeni po "nekim ćoškovima svijeta koji, za shvatanje savremenog čovjeka, nemaju ništa, a u stvari imaju sve".

"I dok, po stihovima mnogih pesnika, svi tvrde da traže čoveka svećom, Emir Kusturica je u svom okruženju našao ljude i ne obasjava ih svećom, već reflektorima kako bi dokazao, po ko zna koji put, šta znači biti čovek i to čoveštvo pretvorio u izvor sa kog valja piti, čija se voda ne da flaširati", navodi se u opisu novog filma proslavljenog srpskog reditelja.

Dodaje se i da je žalosno što su junaci našeg vremena ljudi prošlih vremena i što su u svijetu koji insistira na vidljivosti, upravo oni nevidljivi.

(Srna Foto: Screenshot/Youtube)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Dado

14.11.2020 23:36

Svaka cast.Nesto najbolje sto sam u ovoj godini pogledao.

ODGOVORITE
Name

Decko

14.11.2020 23:48

Sta ovaj zna snimati osim ciganskih svadbi? Filmovi su mu smece!

ODGOVORITE
Name

Ivan

19.11.2020 01:37

A ko si ti?

Name

BRAVO

15.11.2020 00:30

DODİK JE ZLO SVIH TVOJIH JUNAKA

ODGOVORITE
Name

Naša stvarnost!

15.11.2020 03:59

Nama su junaci "našeg vremena" Obilić, Nemanje, svete save i sl mitska bića... Ne znam zašto Kusturica snima ovo kada je i sam izabrao ime nekoga iz prošlosti, a sinu dao ime Stribor...ihaaaa, još dalja prošlost...

ODGOVORITE
Name

Šta je Nem...Emire?

15.11.2020 05:42

Počeo si da pljuješ po srpskoj slavnoj prošlosti? Što tebi smeta sto Srbi gledaju u prošlost i odatle traže inspiraciju? Sam si se vratio hrišćanstvu, znači u prošlost, a zadržao si ime koje je su tvoji u vjeri koju su uzeli u budućnosti, tj poslije prelaska u islam, da ne kažem poturčivanja... Čemu ismijavanje srpskog mentaliteta? Mi težimo prošlosti i to je naš izbor! Ti se vrati islamu, ako te je nešto razočaralo kod Srba. Niko te nije tjerao. Sram te bilo!

ODGOVORITE
Name

Mrkva

15.11.2020 06:09

Stipu film Kusta, nego, kako ide kusuranje u ANDRIĆ GRADU i stotine MILIONA EVRA opranih para sa SEKTOM i Burletom??

ODGOVORITE
Name

Istina.

15.11.2020 06:25

Aludirali ovaj covjek to na nase velikane kojih stotinama godina nema,a koji su nasi temelji na kojima stojimo i nasi korijeni iz kojih crpimo energiju prijeko potrebnu za opstanak ?!!Jel'on to ponistava,iliti'hoce da se mi odreknemo Svetog Lazara,velikog Milosa,presvetog Njegosa,Sveca naseg Pavla,najveceg Tesle,Ducica itd,,,itd,,,itd,a zarad ove mu bratije sto trenutno na vlasti bitise ,daju mu pare i on se bahati onakvim glupostima poput one sramote od filma'Mlijecni put',nemilice troseci nase pare,a nas Srbe ,svijetu prestavljajuci kao da smo cigani cergasi,stoka bezrepa,prosjaci i bijeda umobolna.Jel'on to junake danasnjice glorifikuje u Burli,njega reflektorima osvjetljava dan noc,a nase presvete i ljudskosti okovane likove istorije nase po freskama i knjigama sto su tesko mu svijecom osvijetliti?!!E pa Emire,nama pojedinima ne treba svijeca za to,oni nama u dusi svijetle,snaga su nasa i po noci i po danu nam put pokazuju,a ti svoj put trazi,nas vec jednom prikazi kakvi jesmo,ili nam se sa grbace skini,moralno i materijalno.Nase velicine kroz istoriju nasu iznicu'same i put nam osvjetljavaju onomad,danas,,,sutra.Neki dan Sveti Amfilohije to ucini,da se godinama niko drugi ne pojavi,a hoce,vec danas,sad,,,nama je dosta.Od njegove svijece nas put je obasjan bolje nego sto svi reflektori svijeta obasjavaju.

ODGOVORITE
Name

Mira

19.11.2020 01:56

Ovo samo Kusta moze napraviti. Esencija zivota. Svaka Cast!

ODGOVORITE