Полиција воденим топом растјерала демонстранте

Полиција у Франкфурту воденим је топом покушала растјерати лијево оријентисане демонстранте који су се окупили како би исказали неслагање с демонстрантима који се противе увођењу рестриктивних мјера због пандемије корона вируса.

Свијет 14.11.2020 | 18:46
Полиција воденим топом растјерала демонстранте

Полиција каже да је водени топ употријебљен након што су демонстранти напали њихове припаднике, који су у сукобу с другим демонстрантима  користили и пендреке. 

Лијево орјентисани демонстранти су блокирали путеве у центру града, истичући транспаренте са симболима Антифе и оне на којима је писало "Срушимо десницу". 

Протестовали су против присталица иницијативе Куерденкен, чији припадници сматрају да се рестриктивним мјерама смањују људске слободе, а такође су одлучили одржати скуп у суботу послијеподне.

Покрет је у посљедњих неколико мјесеци стекао популарност у Њемачкој тврдећи да владина ограничења која се односе на сузбијање пандемије корона вируса задиру у права грађана.

У неколико задњих окупљања придружили су се и чланови покрета Ричсбургер те групе десничара екстремиста, који одбацују легитимитет модерне њемачке државе.

(Индекс/Хина) 

Коментари / 0

Оставите коментар