Радојичић отписан - Сукоб двије струје СНСД-а у Бањалуци

Текстом „Оштри сукоби у Градском одбору СНСД Бања Лука: Цвијановићева, Лукач, Тегелтија, Рајчевић… против Радојичића; Додиков активирао ‘План Б’ како би компензовао могући Радојичићев пораз; Радојичић у великом заостатку иза Станивуковића”, објављеном 05.11.2020. године, у потпуности сам демаскирао односе између двије супростављене фракције у оквиру градске организације СНСД-а Бања Лука.  

Република Српска 13.11.2020 | 19:56
Радојичић отписан - Сукоб двије струје СНСД-а у Бањалуци

Потврђују то неуспјешни покушаји заједничких јавних наступа, који су трајали пар дана, да би, након пропале манипулације, свако отишао на своју страну и наставио радити против друге фракције.

Све је посебно депримирајуће дјеловало на МСД (Млади социјадемократи), организацију младих СНСД-а у Бања Луци. 

МСД Бањалука на листи за одборнике има четири кандидата (Ања Љубојевић, Александар Бузаковић, Стефан Кременовић и Младен Илић). 

 

МСД Бања Лука је задужен за споровођење "шљакерских" активности на терену (лијепљење плаката, дијељење промотивног материјала, штандови, акције од врата до врата…). 

Испоставило се да од четворо младих кандидата, само Младен Илић улази у круг оних које фаворизују Милорад Додик и фракција око Жељке Цвијановић (Драган Лукач, Зоран Тегелтија, Срђан Рајчевић), што је изазвало велико незадовољство преостала три млада кандидата. 

Младен Илић је директор ФК “Крупа” и за ту привилегију/функцију треба захвалити стрицу Драшку Илићу, директору Центра за развој пољопривреде и села Бањаука. 

Драшко Илић, тајкун и мултимилионер, је потпуно лојалан Додику и не крије мржњу према Радојичићу. 

Како би смирили побуну у МСД-у кренуле су посјете младима: 

-05.11.2020. године Милорад Додик и Жељка Цвијановић, 

 

-07.11.2020. године Срђан Рајчевић 

 

-09.11.2020. Игор Радојичић.

 

Биле су то посјете по принципу "хладних облога", јалове, неискрене и лицемјерне.

Парола „Окупљање за Српску“, бар када је ријеч о Бањалуци, свела се, наглашавам, на окупљање кадидата за одборнике око вођа двије супростављене фракције. 

Радојичић је дао инструкције себи оданим предсједницима мјесних одбора да гласачи, које они контролишту, на гласачком листићу иксају искључиво кандидате за одборнике који су њему лојални, а то су: Срђан Амиџић, др Невена Тодоровић, Ненад Грбић и Зоран Поповић. 

Насупрот плановима фракције око Игора Радојичића, Милорад Додик је, у договору са Жељком Цвијановић и Зораном Тегелтијом, на листи са одборнике одредио седам кандидата који по сваку цијену морају проћи. То су Маринко Умичевић, Драгомир Батар, Драшко Кременовић, Душко Бркић Гера, Мирослав Попржен, Младен Илић и Драгослав Топић. 

Додик је безочно слагао представнике МСД са којима су се састали он и Цвијановићка.

У којој мјери су наведене фракције супростављене, најбоље говори чињеница да су предсједници мјесних одбора који су одани Додику и Цвијановићки већ дуго дијеле чланству СНСД-а у Бањалуци упутство за гласање, у виду цедуљице на којој су исписана само имена наведених седам кандидата.

 

Након посљедњег истраживања јавног мњења, које је показало да Драшко Станивуковић има предност од 13,3 % у односу на Радојичића, Милорад Додик се добрим дијелом помирио са чињеницом да СНСД неће имати свог градоначелника у Бањалуци. 

Због тога се високи функционери СНСД-а, у задњих седам дана кампање, готово не појављују у том граду.

Своје активности преусмјерили су на друге градове и општине. 

Додик се посљедњи пут, на страначком скупу, појавио заједно са Радојичићем 06.11.2020. године, приликом отварања „водовода“ у Крчмарицама. 

Цвијановићка се заједно са Радојичићем посљедњи пут појавила 08.11.2020. године у Верићима, када су заједно посјетили некакву шталу. 

Након 08.11.2020. године, Додик и Цвијановићка се нису појавили нити на једном догађају у Бањалуци који је организовао Радојичић.

У којој мјери су супростављене фракције унутар Бањалуке, најбоље говори чињеница да се Зоран Тегелтија није појавио нити на једном скупу који је Радојичић организовао у Бањалуци, у току цијеле кампање. 

Истина, објављено је, 07.11., да Тегелтија има корону, али кампања је почела 16.10., па је имао довољно времена да се појави бар на једном скупу, али то није учинио.

Свој утицај на Градски одбор СНСД-а Бањалука Тегелтија остварује преко Жељке Цвијановић и Драгана Лукача. 

 

Овај тројац је подржао приједлог да се након окончања локалних избора распусти Градски одбор Бањалука и за повјереника постави Рајчевић. 

Рајчевић и Радојичић су већ дуже вријеме у лошим односима, због чега се Рајчевић, иако је шеф Изборног штаба СНСД-а за Републику Српску, свега 2-3 пута појавио у Бањалуци.

Цвијановићка замјера Радојичићу начин вођења кампање, сматрајући да је видљивост страначких активности СНСД-а знатно слабија у односу на ПДП и Драшка Станивуковића. 

Радојичићу се замјера да је погрешно темпирао представљање капиталних  пројеката; Тако је нова улица која спаја Паприковац и Лауш (вриједност радова 2,7 милиона КМ) пуштена прије почетка кампање и то 08.09.2020. године, што је потпуни промашај. 

 

Са друге стране, мост у Шехеру није завршен до локалних избора, а на овај пројекат се итетако рачунало. 

 

Скупови СНСД-а које организује Радојичић су били лоше посјећени (по десетак људи), због чега је пустио у етар причу да СНСД у Бањалуци “због епидемије неће организовати скупове”. 

Слике из других општина и Градова у Републици Српској показују да СНСД не мари за епидемију, јер су одржавани скупови и са 100-200 људи. Евидентно је да Изборни штаб СНСД-а у Бањалуци није успио мотивисати за рад  чак ни само чланство СНСД-а.

На озбиљан степен панике код Радојичића указује и то што је 09.11.2020. године морао доћи на ноге политчки слабашном Петру Ђокићу у просторије Социјалистичке партије. 

Радојичића је отписао Врх Режима; Сада су на реду гласачи!

хттп://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

Харе

13.11.2020 19:21

Нек се угледају на Бајдена узо је изборе без метра асфалта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

13.11.2020 19:47

За шталу и јесу уз велико извињење кравама.

Name

Ова наса

13.11.2020 20:07

Бисерка цудо да није обула бијеле цизмице као снегуљица,за њу и јесте стала само да она буде са другу страну јасала.Који увлакаци па ово нема нигдје за власт улазу дупе ,,оооо бозе ..спасиме ови будала

Name

Гарфиелд

13.11.2020 20:25

Када видим овог пјенавог Телегелтију сто је пресвукао ову Руску мафију зивот ми се згади ,па зар он онако неотесан мозе некога да зајебе и то за сухи 280 милиона марки па ти руси су глупи као тарабе,,,

Name

Зуја теги и драган

13.11.2020 22:07

Одувацемо И милета ако нам стане на зуљ

Name

ппм

13.11.2020 22:25

Незнам засто оволики труд кад вец имате предност 13.5 %

Name

Ре Ова наша

13.11.2020 22:35

Тебе Бог може спасити једино ако те врати у основну школу да научиш правопис .

Name

Зага

14.11.2020 00:27

Додик је правио расуло у многим странкама,сад му се враћа,или му је постала навика да цијепа,па забозаборавио да је његова странка...

Name

Добој

14.11.2020 01:11

Ако добро контам млади су их разбуцали... браво дјецо, не дајте да вас газе излизани стари криминалци. Ово вриједи за све партије и младе људе у њима!

Name

руси власт

13.11.2020 19:27

тако јее, сви у недељу за Драска Станивуковица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

13.11.2020 20:33

Не лажи, ти гласаш за Додика!

Name

ех милане

13.11.2020 21:44

милане примјетио сам да вец неколико пута коментарисес где подрзавас додика, али назалост морам те обавестити да се твој велики водја није кандидовао на изборима, а како је кренуло, висе се и не смије кандидовати :) сви за Драска у недељу!

Name

блиц

13.11.2020 19:31

Тотална лаж је да предсједник подржава Умицевица,Батара,Кременовица и др набројане. Напротив,речено је да се подржи партија а свако да гласа по свом нахођењу за кандидата којег зели. Пропаст је за СНСД што на листи има ситног криминалца Кременовица нпр. Такви овај пут неће проћи, подрзацемо младе и паметне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.11.2020 13:13

Којој струји онда припада Игор, ког сте предложили да буде ваш кандидат за градоначелника? Претпостављам струји младих. :)))

Name

Ана

13.11.2020 19:38

Ма шта кажете ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.11.2020 13:17

Мене то и не чуди, с обзиром на то да СНСД у Бања Луци народу већ годинама нема ништа ново да понуди, осим наравно кружних токова. То је једино ново. :)))

Name

А Јакића

13.11.2020 19:42

Јој Филипе јест ти стара ружна. Ал је барем природно ружна није морала ићи на пластичну операцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗИМА СТИЗЕ

13.11.2020 19:45

ПАРЕ,ПАРЕ,ЗЕЉКА И ДОДИК ФОРСИРАЈУ САМО ОНЕ КОЈИ ЦЕ ИМ И ГИНАНСИЈСКИ И ПОЛИТИЦКИ ЦУВАТИ ЛЕДЈА.ИНТЕРЕС РС НЊИМА НИКАД НИЈЕ БИО У ИНТЕРЕСУ.А РСДОЈЦИЦ ЗЕЛИ ДА СЕ УКЛОНИ,НА РЕД ДОЛАЗИ ЗАДАТАК ДА СЕ ПРОЦЕСУИРА СЛУЦАЈ ДРАГИЦЕВИЦ.ТРЕБА МНОГИМА ДА СЕ ЗАТРЕСУ ЦАКСИРЕ КАД СЕ ОБНОВИ ПРОЦЕС.МЛАДИ СОЦИЈСЛДЕМОКРАТИ ЦЕ СВАКАКО ГКАСАТИ ЗА ДРАСКА.,И ОНИ СУ СВЈЕСНИ ДА СА ОВИМ МАТОРЦИМА НИКАД НЕЦЕ НАОРЕДОВАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАСКО СИЛНИ

13.11.2020 19:57

ВИСЕ НАС ЈЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРАЉО

13.11.2020 19:59

Радојичић је чисти опозиционар . Неволе га зато што не воли паре и није из тог миљеа. Он је мени чист и коректан... није кваран . Додик га је једанпут вратио силом али овај пут неће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.11.2020 13:29

Да није кваран, неби прихватио да буде Додикова пудлица и то у времену када је имао шансе да преузме странку од Додика и очисти је од кадрова, који су у међувремену приватизовали СНСД, као и читаву РС на крају крајева. Да је тада био паметан, данас би израстао у најјачег политичара у РС. Пошто тада је одлучио да буде Додикова пудлица, сада само још мање има кредибилитета код народа, него када је имао тада када је чак могао да окрене точак судбине народа.

Name

ВКВ Демагог

13.11.2020 20:10

Смио би дати главу да њих 90% нема појма шта значи социјал-демократија.Занимљиво да они раде све супротно од тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2020 20:18

Готов је, хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахаха

13.11.2020 20:50

Знаци Драско је вец побједио, нема ста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2020 22:06

Није још. У Недељу.

Name

Дан

13.11.2020 20:52

васкивић ни сам себи не вјррује

ОДГОВОРИТЕ
Name

дане губис

13.11.2020 21:45

Науци како се цовјек презива, немој да те мрзња толико засљепи. Васковицу само напред!!!

Name

Сребренко К.

13.11.2020 21:27

Губе конце у свим градовима. Нешић за преседника за двије године. Црвена секта ће нестати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

13.11.2020 21:37

Терен се припрема,по мени,за Игора али не Радојчића већ Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.11.2020 13:33

Да, само је питање, да ли се припрема фочански или зенички терен? :)))

Name

БЛ

13.11.2020 21:44

ДРАСКО И ДА НЕПОБЈЕДИ ОН ЈЕ КОД НАРОДА МОРАЛНИ ПОБЈЕДН8К АЛ СВИ ЗНАМ9 ДА МУ ЈЕ ПОБЈЕДА ЗАГАРАНТОВАНА ВИСЕ НАС ЈЕ ЗА ПРОМЈЕНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

деда

14.11.2020 00:53

а борцима 3 пфенинга....на месецном нивоу оста целу годину....даце бог....све висе нас је да одете на сметлусте политицке каријере...тако це вам бити и за републицке....драга брацо и сестре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

14.11.2020 05:29

Са Драшком Станивуковићем до побједе, вријеме је за суштинске промјене како се влада у Бањалуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

14.11.2020 05:30

Ко другом јаму копа сам у њу упане. Цјепање других странака е додје и у твоју кућу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо га вамо га

14.11.2020 08:37

Јадник ,, баш као 13 прасе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Живадин

14.11.2020 12:32

Драшко Илић читаво време ради против Игора а послао је глупана Ненада грића да буде уз Игора да га извјештава шта се дешава у Игоровом штабу Од њих сију најпоштенији образ има Игор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неколико добрих људи

14.11.2020 15:13

Што је баби мило то јој се и снило!

ОДГОВОРИТЕ