Radojičić otpisan - Sukob dvije struje SNSD-a u Banjaluci

Tekstom „Oštri sukobi u Gradskom odboru SNSD Banja Luka: Cvijanovićeva, Lukač, Tegeltija, Rajčević… protiv Radojičića; Dodikov aktivirao ‘Plan B’ kako bi kompenzovao mogući Radojičićev poraz; Radojičić u velikom zaostatku iza Stanivukovića”, objavljenom 05.11.2020. godine, u potpunosti sam demaskirao odnose između dvije suprostavljene frakcije u okviru gradske organizacije SNSD-a Banja Luka.  

Republika Srpska 13.11.2020 | 19:56
Radojičić otpisan - Sukob dvije struje SNSD-a u Banjaluci

Potvrđuju to neuspješni pokušaji zajedničkih javnih nastupa, koji su trajali par dana, da bi, nakon propale manipulacije, svako otišao na svoju stranu i nastavio raditi protiv druge frakcije.

Sve je posebno deprimirajuće djelovalo na MSD (Mladi socijademokrati), organizaciju mladih SNSD-a u Banja Luci. 

MSD Banjaluka na listi za odbornike ima četiri kandidata (Anja Ljubojević, Aleksandar Buzaković, Stefan Kremenović i Mladen Ilić). 

 

MSD Banja Luka je zadužen za sporovođenje "šljakerskih" aktivnosti na terenu (lijepljenje plakata, dijeljenje promotivnog materijala, štandovi, akcije od vrata do vrata…). 

Ispostavilo se da od četvoro mladih kandidata, samo Mladen Ilić ulazi u krug onih koje favorizuju Milorad Dodik i frakcija oko Željke Cvijanović (Dragan Lukač, Zoran Tegeltija, Srđan Rajčević), što je izazvalo veliko nezadovoljstvo preostala tri mlada kandidata. 

Mladen Ilić je direktor FK “Krupa” i za tu privilegiju/funkciju treba zahvaliti stricu Drašku Iliću, direktoru Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjauka. 

Draško Ilić, tajkun i multimilioner, je potpuno lojalan Dodiku i ne krije mržnju prema Radojičiću. 

Kako bi smirili pobunu u MSD-u krenule su posjete mladima: 

-05.11.2020. godine Milorad Dodik i Željka Cvijanović, 

 

-07.11.2020. godine Srđan Rajčević 

 

-09.11.2020. Igor Radojičić.

 

Bile su to posjete po principu "hladnih obloga", jalove, neiskrene i licemjerne.

Parola „Okupljanje za Srpsku“, bar kada je riječ o Banjaluci, svela se, naglašavam, na okupljanje kadidata za odbornike oko vođa dvije suprostavljene frakcije. 

Radojičić je dao instrukcije sebi odanim predsjednicima mjesnih odbora da glasači, koje oni kontrolištu, na glasačkom listiću iksaju isključivo kandidate za odbornike koji su njemu lojalni, a to su: Srđan Amidžić, dr Nevena Todorović, Nenad Grbić i Zoran Popović. 

Nasuprot planovima frakcije oko Igora Radojičića, Milorad Dodik je, u dogovoru sa Željkom Cvijanović i Zoranom Tegeltijom, na listi sa odbornike odredio sedam kandidata koji po svaku cijenu moraju proći. To su Marinko Umičević, Dragomir Batar, Draško Kremenović, Duško Brkić Gera, Miroslav Popržen, Mladen Ilić i Dragoslav Topić. 

Dodik je bezočno slagao predstavnike MSD sa kojima su se sastali on i Cvijanovićka.

U kojoj mjeri su navedene frakcije suprostavljene, najbolje govori činjenica da su predsjednici mjesnih odbora koji su odani Dodiku i Cvijanovićki već dugo dijele članstvu SNSD-a u Banjaluci uputstvo za glasanje, u vidu ceduljice na kojoj su ispisana samo imena navedenih sedam kandidata.

 

Nakon posljednjeg istraživanja javnog mnjenja, koje je pokazalo da Draško Stanivuković ima prednost od 13,3 % u odnosu na Radojičića, Milorad Dodik se dobrim dijelom pomirio sa činjenicom da SNSD neće imati svog gradonačelnika u Banjaluci. 

Zbog toga se visoki funkcioneri SNSD-a, u zadnjih sedam dana kampanje, gotovo ne pojavljuju u tom gradu.

Svoje aktivnosti preusmjerili su na druge gradove i opštine. 

Dodik se posljednji put, na stranačkom skupu, pojavio zajedno sa Radojičićem 06.11.2020. godine, prilikom otvaranja „vodovoda“ u Krčmaricama. 

Cvijanovićka se zajedno sa Radojičićem posljednji put pojavila 08.11.2020. godine u Verićima, kada su zajedno posjetili nekakvu štalu. 

Nakon 08.11.2020. godine, Dodik i Cvijanovićka se nisu pojavili niti na jednom događaju u Banjaluci koji je organizovao Radojičić.

U kojoj mjeri su suprostavljene frakcije unutar Banjaluke, najbolje govori činjenica da se Zoran Tegeltija nije pojavio niti na jednom skupu koji je Radojičić organizovao u Banjaluci, u toku cijele kampanje. 

Istina, objavljeno je, 07.11., da Tegeltija ima koronu, ali kampanja je počela 16.10., pa je imao dovoljno vremena da se pojavi bar na jednom skupu, ali to nije učinio.

Svoj uticaj na Gradski odbor SNSD-a Banjaluka Tegeltija ostvaruje preko Željke Cvijanović i Dragana Lukača. 

 

Ovaj trojac je podržao prijedlog da se nakon okončanja lokalnih izbora raspusti Gradski odbor Banjaluka i za povjerenika postavi Rajčević. 

Rajčević i Radojičić su već duže vrijeme u lošim odnosima, zbog čega se Rajčević, iako je šef Izbornog štaba SNSD-a za Republiku Srpsku, svega 2-3 puta pojavio u Banjaluci.

Cvijanovićka zamjera Radojičiću način vođenja kampanje, smatrajući da je vidljivost stranačkih aktivnosti SNSD-a znatno slabija u odnosu na PDP i Draška Stanivukovića. 

Radojičiću se zamjera da je pogrešno tempirao predstavljanje kapitalnih  projekata; Tako je nova ulica koja spaja Paprikovac i Lauš (vrijednost radova 2,7 miliona KM) puštena prije početka kampanje i to 08.09.2020. godine, što je potpuni promašaj. 

 

Sa druge strane, most u Šeheru nije završen do lokalnih izbora, a na ovaj projekat se itetako računalo. 

 

Skupovi SNSD-a koje organizuje Radojičić su bili loše posjećeni (po desetak ljudi), zbog čega je pustio u etar priču da SNSD u Banjaluci “zbog epidemije neće organizovati skupove”. 

Slike iz drugih opština i Gradova u Republici Srpskoj pokazuju da SNSD ne mari za epidemiju, jer su održavani skupovi i sa 100-200 ljudi. Evidentno je da Izborni štab SNSD-a u Banjaluci nije uspio motivisati za rad  čak ni samo članstvo SNSD-a.

Na ozbiljan stepen panike kod Radojičića ukazuje i to što je 09.11.2020. godine morao doći na noge politčki slabašnom Petru Đokiću u prostorije Socijalističke partije. 

Radojičića je otpisao Vrh Režima; Sada su na redu glasači!

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Komentari / 37

Ostavite komentar
Name

Hare

13.11.2020 20:21

Nek se ugledaju na Bajdena uzo je izbore bez metra asfalta

ODGOVORITE
Name

Narod

13.11.2020 20:47

Za štalu i jesu uz veliko izvinjenje kravama.

Name

Ova nasa

13.11.2020 21:07

Biserka cudo da nije obula bijele cizmice kao sneguljica,za nju i jeste stala samo da ona bude sa drugu stranu jasala.Koji uvlakaci pa ovo nema nigdje za vlast ulazu dupe ,,oooo boze ..spasime ovi budala

Name

Garfield

13.11.2020 21:25

Kada vidim ovog pjenavog Telegeltiju sto je presvukao ovu Rusku mafiju zivot mi se zgadi ,pa zar on onako neotesan moze nekoga da zajebe i to za suhi 280 miliona marki pa ti rusi su glupi kao tarabe,,,

Name

Zuja tegi i dragan

13.11.2020 23:07

Oduvacemo I mileta ako nam stane na zulj

Name

ppm

13.11.2020 23:25

Neznam zasto ovoliki trud kad vec imate prednost 13.5 %

Name

Re Ova naša

13.11.2020 23:35

Tebe Bog može spasiti jedino ako te vrati u osnovnu školu da naučiš pravopis .

Name

Zaga

14.11.2020 01:27

Dodik je pravio rasulo u mnogim strankama,sad mu se vraća,ili mu je postala navika da cijepa,pa zabozaboravio da je njegova stranka...

Name

Doboj

14.11.2020 02:11

Ako dobro kontam mladi su ih razbucali... bravo djeco, ne dajte da vas gaze izlizani stari kriminalci. Ovo vrijedi za sve partije i mlade ljude u njima!

Name

rusi vlast

13.11.2020 20:27

tako jee, svi u nedelju za Draska Stanivukovica!

ODGOVORITE
Name

Milan

13.11.2020 21:33

Ne laži, ti glasaš za Dodika!

Name

eh milane

13.11.2020 22:44

milane primjetio sam da vec nekoliko puta komentarises gde podrzavas dodika, ali nazalost moram te obavestiti da se tvoj veliki vodja nije kandidovao na izborima, a kako je krenulo, vise se i ne smije kandidovati :) svi za Draska u nedelju!

Name

blic

13.11.2020 20:31

Totalna laž je da predsjednik podržava Umicevica,Batara,Kremenovica i dr nabrojane. Naprotiv,rečeno je da se podrži partija a svako da glasa po svom nahođenju za kandidata kojeg zeli. Propast je za SNSD što na listi ima sitnog kriminalca Kremenovica npr. Takvi ovaj put neće proći, podrzacemo mlade i pametne!

ODGOVORITE
Name

Direkt

14.11.2020 14:13

Kojoj struji onda pripada Igor, kog ste predložili da bude vaš kandidat za gradonačelnika? Pretpostavljam struji mladih. :)))

Name

Ana

13.11.2020 20:38

Ma šta kažete ???

ODGOVORITE
Name

Direkt

14.11.2020 14:17

Mene to i ne čudi, s obzirom na to da SNSD u Banja Luci narodu već godinama nema ništa novo da ponudi, osim naravno kružnih tokova. To je jedino novo. :)))

Name

A Jakića

13.11.2020 20:42

Joj Filipe jest ti stara ružna. Al je barem prirodno ružna nije morala ići na plastičnu operaciju.

ODGOVORITE
Name

ZIMA STIZE

13.11.2020 20:45

PARE,PARE,ZELJKA I DODIK FORSIRAJU SAMO ONE KOJI CE IM I GINANSIJSKI I POLITICKI CUVATI LEDJA.INTERES RS NNJIMA NIKAD NIJE BIO U INTERESU.A RSDOJCIC ZELI DA SE UKLONI,NA RED DOLAZI ZADATAK DA SE PROCESUIRA SLUCAJ DRAGICEVIC.TREBA MNOGIMA DA SE ZATRESU CAKSIRE KAD SE OBNOVI PROCES.MLADI SOCIJSLDEMOKRATI CE SVAKAKO GKASATI ZA DRASKA.,I ONI SU SVJESNI DA SA OVIM MATORCIMA NIKAD NECE NAOREDOVATI.

ODGOVORITE
Name

DRASKO SILNI

13.11.2020 20:57

VISE NAS JE !

ODGOVORITE
Name

TRALJO

13.11.2020 20:59

Radojičić je čisti opozicionar . Nevole ga zato što ne voli pare i nije iz tog miljea. On je meni čist i korektan... nije kvaran . Dodik ga je jedanput vratio silom ali ovaj put neće

ODGOVORITE
Name

Direkt

14.11.2020 14:29

Da nije kvaran, nebi prihvatio da bude Dodikova pudlica i to u vremenu kada je imao šanse da preuzme stranku od Dodika i očisti je od kadrova, koji su u međuvremenu privatizovali SNSD, kao i čitavu RS na kraju krajeva. Da je tada bio pametan, danas bi izrastao u najjačeg političara u RS. Pošto tada je odlučio da bude Dodikova pudlica, sada samo još manje ima kredibiliteta kod naroda, nego kada je imao tada kada je čak mogao da okrene točak sudbine naroda.

Name

VKV Demagog

13.11.2020 21:10

Smio bi dati glavu da njih 90% nema pojma šta znači socijal-demokratija.Zanimljivo da oni rade sve suprotno od toga.

ODGOVORITE
Name

Re

13.11.2020 21:18

Gotov je, hahaha

ODGOVORITE
Name

Hahahaha

13.11.2020 21:50

Znaci Drasko je vec pobjedio, nema sta...

ODGOVORITE
Name

Re

13.11.2020 23:06

Nije još. U Nedelju.

Name

Dan

13.11.2020 21:52

vaskivić ni sam sebi ne vjrruje

ODGOVORITE
Name

dane gubis

13.11.2020 22:45

Nauci kako se covjek preziva, nemoj da te mrznja toliko zasljepi. Vaskovicu samo napred!!!

Name

Srebrenko K.

13.11.2020 22:27

Gube konce u svim gradovima. Nešić za presednika za dvije godine. Crvena sekta će nestati.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

13.11.2020 22:37

Teren se priprema,po meni,za Igora ali ne Radojčića već Dodika.

ODGOVORITE
Name

Direkt

14.11.2020 14:33

Da, samo je pitanje, da li se priprema fočanski ili zenički teren? :)))

Name

BL

13.11.2020 22:44

DRASKO I DA NEPOBJEDI ON JE KOD NARODA MORALNI POBJEDN8K AL SVI ZNAM9 DA MU JE POBJEDA ZAGARANTOVANA VISE NAS JE ZA PROMJENU

ODGOVORITE
Name

deda

14.11.2020 01:53

a borcima 3 pfeninga....na mesecnom nivou osta celu godinu....dace bog....sve vise nas je da odete na smetluste politicke karijere...tako ce vam biti i za republicke....draga braco i sestre...

ODGOVORITE
Name

Mirko

14.11.2020 06:29

Sa Draškom Stanivukovićem do pobjede, vrijeme je za suštinske promjene kako se vlada u Banjaluci.

ODGOVORITE
Name

Fenix

14.11.2020 06:30

Ko drugom jamu kopa sam u nju upane. Cjepanje drugih stranaka e dodje i u tvoju kuću.

ODGOVORITE
Name

Tamo ga vamo ga

14.11.2020 09:37

Jadnik ,, baš kao 13 prase

ODGOVORITE
Name

Živadin

14.11.2020 13:32

Draško Ilić čitavo vreme radi protiv Igora a poslao je glupana Nenada grića da bude uz Igora da ga izvještava šta se dešava u Igorovom štabu Od njih siju najpošteniji obraz ima Igor

ODGOVORITE
Name

Nekoliko dobrih ljudi

14.11.2020 16:13

Što je babi milo to joj se i snilo!

ODGOVORITE