Погледајте којим криминалцима је окружена власт у Бањалуци

Драган Кременовић Пугер, вишеструко пресуђени криминалац, важнији и значајнији је у Бањалуци од Игора Радојичића, градоначелника мале групе својих савјетника, зато што је пријатељ Милорада Додика и Жељке Цвијановић, познатих по томе што, као највиши функционери РС, око себе окупљају криминалце, чланове злочиначких организација, багру и шљам.

Република Српска 13.11.2020 | 15:19
Погледајте којим криминалцима је окружена власт у Бањалуци

Радојичић, којем понекад дозволе да буде у друштву са њима, ту је да испуњава Пугерове жеље и штити његове криминалне послове. Зато га Додик и Пугер понекад позову на дружење како би му издали наређења и збијали шале на његов рачун.

Да подсјетим, недавно сам објавио да је Пугер, прије двадесетак дана, поново пресуђен на осам мјесеци затвора.

То Додику ни најмање није сметало да са њим посјети Бронзани Мајдан, 31.10. ове године. 

 

Речено је трагедија Бањалуке, којом харају Криминалци, јер Пугер и његов шурјак Небојша Малинић, познат под надимком Нешо Чајавец, као вишестуко осуђивана лица за прекршајна и кривична дијела, одлично знају да се закон примјењује само на обичне грађане, који нису криминалци. И зато отимају, фалсификују, краду, пљачкају… све под заштитом Додика, Цвијановићеве и Радојичића, па су “угледни грађани”.

 

Пугер и Неђо Чајавец, захваљујући блискости са Додиком и Цвијановићевом постављају своја “правила” и “законитости” у “раду” и “пословању”, која се потпуно незаконита и кажњива, али се, у већини случајева, спасавају дугогодишње робије захваљући Додику и Цвијановићевој.

Да подсјетим, Пугер је, без дана радног, али са великим затворским стажом, (због тога што је више пута правоснажно пресуђен за кривична дјела крађе и прометовања крадених возила), постављен у “Електрокрајини” Бањалука за шефа пословне јединице у Борковићима-Сарачици. 

Овом „врхунском стручњаку“ из области енергетике најтеже је било потписати тај Уговор о раду, јер је, практично, неписмен. 

Стога је, дрхтавом руком, некако успио на Уговору исписати два слова - своје иницијале. И то без иједне тачке.

 

Након што је постао Руководилац, бацио се на крађу бандера, каблова и остале опреме која припада “Електрокрајини. 

Ништа му није мрско радити, па је, чак, одвајао бакар из украдених каблова који је продао као секундарну сировину, уништавајући на тај начин имовину “Електрокрајине” и незаконито прибављајући личну корист. 

На видео клипу испод види се како Пугер и Малинић, са још двојицом саучесника, извлаче бакарну жицу из украдених каблова . (Први са лијева је Пугер, а трећи Малинић).

Пугер је уз помоћ свог шурјака Небојше Малинића - Неше Чајавеца узурпирао туђе земљиште у јуну 2019.године. На том плацу је почео да прави самоуслужну аутопраону у строгом центру града, у улици Јована Дучића број 23 а. 

„И ми сиротиња од нечега морамо да живимо“, рекао је Пугер на почетку незаконитих грађевинских радова и уложио преко 200.000 КМ. Баш сиротињски. И изградио аутопраону!

Пугер нема нити један једини документ на основу којег би могао да изгради праону, добије употребну дозволу, а затим и отпочне са радом.

То му, наравно, није представљало проблем да без радног налога доведе своје колеге из “Електрокрајине” и на дивље прикључе струју за рад дивље ауто-праоне.

Једини документи које Пугер и Неша Чајавец имају су бројна рјешења  инспекцијских служби о затварању: Неколико их је за затварање, а још пар комада о обустављању рада праоне, јер не посједује ни минималне законске  услове зарад. 

 

Кременовић уредно скупља прекршајне налоге и не хаје: Након сваког изласка инспекцијских органа, праона се затвори и опаше траком, али Пугер покида траку и настави да ради; Што је нови прекршај, али Пугер не брине, јер иза њега стоје Додик и Цвијановићева, а Радојичић не смије да му трајно затвори аутопраону.

Праона је задњи пут затворена 11.11.2019. око 15 часова, али то Кременовићу није сметало да, неколико часова иза тога, поново скине траку и настави са радом.

Пугер је, да би прекинуо опасивање праоне, посјед над дијелом земљишта на којем се налази незаконито пренио, (прецизније пренос/документе је фалсификовао), на извјесног Жарка Вујиновића, који уопште не живи у РС (што се види у Посједовном листу  број 4843/2), јер на тај начин не може одговарати пред законом за бројна кривична дијела. 

Кад не краде бандере и каблове у “Електрокрајини”, у току радног времена у тој фирми, скокне до своје дивље аутопраоне да лично опере возила својим блиским познаницама. Како пристојан Бандит!

Пугер је јавно изјавио :„Миле (Додик, оп.аут.) ми је рекао да ја могу све што хоћу. И нико ми то забранити не може.“ 

И то је истина: Пугер ради шта хоће! Све мимо закона!

Општепознато је да Пугер има заштиту  и снажну подршку у СНСД-овим однорницима, међу којима је и његов брат Драшко Кременовић, који интензивно врше притисак на службе града да „не дирају Додиковог штићеника“.

 

Иако су службе Града издале више рјешења о рушењу бесправно изграђеног објекта - Пугерове аутопраоне, Градоначелник Бањалуке Игор Радојчић је злоупотријебио свој положај и донио Одлуку о одлагању извршења Рјешења о рушењу, без обзира што ова криминогена екипа, Пугер и Нешо Чајавец, нема нити може, у складу са постојећим законским прописима, добити нити грађевинску дозволу нити употребну дозволу.

У највећем проблему је Слободан Боби Станаревић, начелник Одјељења за просторно уређење Града. Станаревића лично Пугер и Нешо Чајавец сачекују, пријете му Милорадом Додиком, а покушали су се и физички обрачунати са њим. 

 

Иако је Станаревић политичко крило злочиначке организације “Унитед Трибунс”, Пугеру и Неши Чајавецу ни најмање није сметало да се обрачунају са њим, јер су они припадници много јачег Картела - Додиковог. 

 

Није још крај ове Мафијашке Праона Приче: Стручне службе у градској управи су утврдиле да су у спорном предмету начињене бројне малверзације и фалсификовани документи, што је “одрадио” Небојша Нешо Чајавец Малинић. 

Тако је Малинић сам себи дао сагласност на изградњу самоуслужне аутопраоне у име “Чајавеца Холдинг електроника, електромеханика и аутоматика МДП”, под бројем 13/18 од дана 11.04.2018. године. 

Општепознато је да “Матично државно предузеће ЧАЈАВЕЦ” не постоји од 2005. године, а увидом у судске списе Небојша Малинић није лице овлашћено за заступање.

 

Земљиште које су присвојили фалсификатом Небојше Малинића, у кругу некадашње фабрике РУДИ ЧАЈАВЕЦ, у РУГИП-у је пренесено на њега на основу фалсификованих докумената, опечаћених украденим печатом предузећа “ЧАЈАВЕЦ а.д.”, које је у власништву Радована Клинцова.

Клинцов је поднио кривичну пријаву против Неше Чајавеца, па је Фалсификатор, у августу мјесецу, потегао пиштољ на њега. Постао је Нешо Револвераш, јер му се може.

Привела га је полиција, опирао се хапшењу, пружајући отпор приликом лишавања слободе.

Наравно, пуштен је само пола сата након што је ухапшен, јер је полицајцима пријетио Драганом Лукачем и Милорадом Додиком; Све је документовано у Записнику несретних полицајајаца који су се у том моменту нашли на дужности.

Након свега, Нешо Чајавец је, опет фалсификованим печатом, код нотара Зорана Малешевића у Бањалуци, направио уговор о преносу украдене некретнине и поклонио је сину Марку Малинићу, запосленом у обезбјеђењу предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

 

Марко Малинић је обијесан, бахат и сиров, па је, у алкохолисаном стању, потпуно разбио службени "пасат" који је у власништву кабинета предсједника РС.

То није било довољно да добије отказ већ је унапријеђен као подобан и лојалан криминалном врху РС. 

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

БРАТУНАЦ

13.11.2020 14:48

У Братунцу исто,листа све сами криминалац олос и сљам,толоко имају малверзација и дијела да Иво Андриц не би могао их сабрати.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2020 16:24

Јел ово Мад Маx

Name

Клебетрија

13.11.2020 17:00

Које фаце ово је друство наси политицара.али брате Лукасенко има фацу да бог сацувај ,види се да је дно посла којег обавља.

Name

Ухх

13.11.2020 18:00

Ето па гласајте за ове криминалце,да јос висе краду.

Name

мокронога

13.11.2020 18:02

Јој ликова

Name

Милос

13.11.2020 18:36

Свакакве надимке сам цуо али "цајевец", ахахахаха никад! Велику слицност има Недјина глава са ТВ-ом Цајевец, ахахахахах цуј Недјо Цајевец

Name

Мило

13.11.2020 19:37

Ниста необицно,увијек су се криминалци друзили са криминалцима.Слицан се слицном радује.Са ким си,такав си.

Name

Ја залости од тв и портала

13.11.2020 14:51

Не разумем, па ви данима писете афирмативно о највецем могуцем криминалцу у рс, обицном хохстаплеру и наркодилеру. Исти тај васковиц је писао о истом том криминалцу али његове текстове о дотицном не преносите. Јел ви стварно мислите да је народ толико глуп? Уствари, јесте, цим гледа и цита смеце које ви промовисете, од педофила,некрофилцине и малоумника владимира трисица се и не оцекује несто боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неупуцени

13.11.2020 15:25

Шефе познајеш ли ти Директора К.Д.? Да га познајеш знао би да је све ово истина .Шта има везе ко је објавио први..!

Name

Ко то цита

13.11.2020 16:46

И ти цитас колико се види. Коментарисес.

Name

Ре

13.11.2020 17:31

Ти си залост, ботино без мозга. Ститис криминалце који униставају РС.

Name

Нешо Чајавец

13.11.2020 14:51

Нешо Чајавец се и појављивао испред Миле Радишића на лицитацијама о продаји Медицинске електронике.А стечајни управник Лазо Томић познатији под именом Каља је глумио како тражи купца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицо

13.11.2020 14:53

Баја посве опасан ( требага везати )

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2020 17:02

У недјељу је њему крај.сви крајева..

Name

Зоом

13.11.2020 15:17

Јадно је друштво у ком Пегер и Несо преварант се нешто питају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бургер

13.11.2020 15:20

Кажу да на радном мјесту ,не зна колико је дебљина кабла за струју .већ одређује дебљином руке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2020 15:59

Тај не зна ни шта је струја а да зна нешто о каблу. Осим да у њему има бакра који је скуп.

Name

ПЈЕВАЉКА

13.11.2020 16:09

Ја БАГРЕ БОЗЕ ЛИЈЕПИ А ВИДИ ПЈЕВАЉКЕ И МИКРОФОНА. Е СРБИНЕ НАДРЉО СИ КО ТЕ ВОДИ. АЛИ САМИ СТЕ ГА БИРАЛИ ПА САД ИГРАЈТЕ КАКО СВИРА. СРЕТНО.

Name

Јое

13.11.2020 15:42

Погрешна теза!Нису они окружени криминалцима,то су криминалци са криминалцима,само што су једни пресуђени,а други нису јер са позиције власти контролишу полицију и правосуђе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

13.11.2020 16:33

Ми смо криви сто гласамо за Милокрада.Треба не изаци на изборе,па нека намјеста празне листе1

Name

РЕ ПЈЕВАЉКА

13.11.2020 20:03

Немој да зовем Лукача???ЕВО ГЛЕДАМ РТРС И ОВА ТРИ ЛАЖОВА, НЕ ЗНА СЕ КО ВИШЕ МУЦА И КО ВИШЕ ЛАЖЕ.СТРАШНО

Name

Директ

13.11.2020 16:00

Свакакав се шљам окупио у и око СНСД-а. То је њихово окупљање за Српску. До пропасти исте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

13.11.2020 16:07

Најжалосније од свега овога је то да је све ово истина. Када се Чавић жалио Додику што мора примити Пугера у фирму,добио је следећи одговор:Или он или ти. Толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није ми јасно

13.11.2020 16:13

Како функционишу и размишљају у овој политичкој причи нпр. Стефан Кременовић или др. Невена Тодоровић, школовани, умјерени и елоквентни ако знају да су на листи са рецимо Пугером, Нешом Спидом или Гером? Разлика небо и земља, знање наспрам полтронизма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мени је јасно

13.11.2020 18:30

Не постоји никаква сустинска разлика измедју тих "људи". Не постоји образовна институција која мозе некога науцити интегритету, постењу и цасти. Као сто не постоји ама бас ни једно прихватљиво објасњење да се нормална и цасна особа надје у оваквом друству. Диплома и манири не цине цовјека нормалном особом. Моје лицно мисљење је да су ти образовани и лијепо васпитани много гори јер би требали да знају боље. Тузно!

Name

Ре

13.11.2020 19:26

Стефан је диван...од дивне мајке Зоре, великог стручњака, научника....И он, бас ући, требао је ући у Скупстину док је напунио 18 година....Мајка Зора на ледјима држи здравство Бања Луке.....

Name

Хахаха

13.11.2020 16:14

Тако вам и треба, стоко. Пустили сте локалне кабадахије да буду мочници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

13.11.2020 17:18

Гледај бурле јест поклопио тањир са својим криминалцима, док борац гладује и нема за лијек у РС.

Name

Ветеран

13.11.2020 16:23

За оне који нису из Б. Луке. Све у овом тексту је 100% истина и ови које је Васковићу навео су једни од највећих Б. Лучких фукара, полуписмених љигаваца и слуга снсд-а. Мислим да их свако мјесто у РС има, зато их именује...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљац

13.11.2020 20:14

Све истина а иначе тај магарац возио је црвену Аскону у црвеном комбинезону за вријеме предизборне кампање са озвучењем кроз читсв град,наравно нерегистровану,мамлаз а Пугер лобира за гласове и преко бога све рјешава,неписмен са куповним дипломама,више њих кадар насушни за електро а паметна дјеца са електро факултетом на запад одоше,катастрофална политика од које ће нас бољети глава у наредних 50 година.

Name

Драган Лаловић

13.11.2020 16:32

Можеш како хоћеш а не можеш докле хоћеш!Драшко,стрпај ову багру у затвор гдје им је и мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2020 19:01

Па он са њима и шурује и купује тако да их он склонити сигурно неце.

Name

ЈА

13.11.2020 16:34

Није само овакво стање само у БЛ, вец у свим опстинама гдје су нацелници снсд - ов кадар. У Братунцу све исто, криминалци отимају тудје локале, граде на главним раскрсницама, заузимају тротуаре и главне путеве, док криминални нацелник све аминује а републицка инспекција ниста не ради.!!!! Ово је досло до грла народу и постеним људима, цуте и трпе али докле.??? Зар је вазније сто марака од слободе и зивота сваког цовјека. Сто народ бједнији тим су криминалци јаци,силнији и моцнији. Изадјите у недељу и казите ДОСТА.!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Винко Чекић

13.11.2020 16:35

Пургер је овде само крив што није Жељкицу више привуко,мислим мало ближе да га осјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

13.11.2020 16:36

Па неце ваљда ангазирати потене људе то су њиови савјетници у криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПУГЕР

13.11.2020 16:52

Тај Пугер је из Борковица тј село Кременовици око 4 км послије. Према Бронзаном мајдану. Јос ко дјеца знали му куцу и да ту зиви неки криминалац. Могу потврдити да је све тацно до задњег слова. Цак и ублазено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колико се сјећам

13.11.2020 17:37

И ћерка Пугеровог брата је имала аферу са несталим мобилним телефонима у Мтелу... Али је све заташкано..

Name

Милидраг

13.11.2020 20:21

Није он никакав криминалац,већ кокошар и увијек ради за неког на власти од пасоша,царињење возила и сл. а наклоност Миле добио лобирањем за гласове.Везе нема о послу а руководилац, нада електра а први посао у педесетим.Глуп,одан и послушан и зна брате извући паре,што јесте,јесте.Купио средњу и више факултета,сумњам да зна таблицу множења али у паре се разумије за 10.Лик дође у Лакташе и као навија за Игокеу и исти дају кош а он виче гооооо,а Миле се из позадине смије,шта рећи......жива истина

Name

Истина

13.11.2020 17:02

Ово нам је доказ како систем ради у служби криминала. Инспекција нема никакву улогу, забрани рад шљамовима, а градоначелник одгоди извршење рјешења инспектора....и тако у круг. Какав закон, какво право....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

13.11.2020 17:03

За овако стање су криви Додик и Лукач са одређеним из МУПа Српске али људи моји то је само шака поквареног јада.Толико су народу јада нанијели да су на издисају.свина улицу а они че у шуму па че мо их ловити ко зечеве за трофеја

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММФ

13.11.2020 17:45

Ово треба да борци процитају да виде ко је привилегован они или криминалци.Нек виде ко има приоритет код власти и нека виде да појединци раде ста хоце и како хоце.За ово сте ви криви сто сте дозволили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јна

13.11.2020 18:49

Да,коико је способан и комлетан ни војску није служио ЈНА

Name

Ана

13.11.2020 18:46

Хахахахаха, смијешни сте, шта друго рећи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

13.11.2020 19:08

Цуди ме како су ови криминалци све грдне фаце и лице један другоме. Стварно је рузно и њуске им видјети. У многим градовима слицне и одвратне њуске. Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

13.11.2020 20:16

Овај пугер је заиста способан ,коју је добру рибу ухватио на балу цовјек је заиста способан многи це бити завидни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

13.11.2020 20:18

Какве аграрне фаце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово се зове

13.11.2020 21:28

Како унистити један народ, нормалне градјане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИСЕ НАС ЈЕ

13.11.2020 21:28

САСВИМ ЈАСНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кизипп

14.11.2020 12:38

Пугер је право за зељкицу,види се обострана спатија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биx Мени је јасно

14.11.2020 16:47

Свака цаст на коментару.Ови са дипломама и звањима су много гори. Засто се цудимо несколованом примитивном народу које под саторима купују за пиво?Ови су највеци сљам, нека обрису дупе својим дипломама. Гаде ми се

ОДГОВОРИТЕ