Pogledajte kojim kriminalcima je okružena vlast u Banjaluci

Dragan Kremenović Puger, višestruko presuđeni kriminalac, važniji i značajniji je u Banjaluci od Igora Radojičića, gradonačelnika male grupe svojih savjetnika, zato što je prijatelj Milorada Dodika i Željke Cvijanović, poznatih po tome što, kao najviši funkcioneri RS, oko sebe okupljaju kriminalce, članove zločinačkih organizacija, bagru i šljam.

Republika Srpska 13.11.2020 | 15:19
Pogledajte kojim kriminalcima je okružena vlast u Banjaluci

Radojičić, kojem ponekad dozvole da bude u društvu sa njima, tu je da ispunjava Pugerove želje i štiti njegove kriminalne poslove. Zato ga Dodik i Puger ponekad pozovu na druženje kako bi mu izdali naređenja i zbijali šale na njegov račun.

Da podsjetim, nedavno sam objavio da je Puger, prije dvadesetak dana, ponovo presuđen na osam mjeseci zatvora.

To Dodiku ni najmanje nije smetalo da sa njim posjeti Bronzani Majdan, 31.10. ove godine. 

 

Rečeno je tragedija Banjaluke, kojom haraju Kriminalci, jer Puger i njegov šurjak Nebojša Malinić, poznat pod nadimkom Nešo Čajavec, kao višestuko osuđivana lica za prekršajna i krivična dijela, odlično znaju da se zakon primjenjuje samo na obične građane, koji nisu kriminalci. I zato otimaju, falsifikuju, kradu, pljačkaju… sve pod zaštitom Dodika, Cvijanovićeve i Radojičića, pa su “ugledni građani”.

 

Puger i Neđo Čajavec, zahvaljujući bliskosti sa Dodikom i Cvijanovićevom postavlјaju svoja “pravila” i “zakonitosti” u “radu” i “poslovanju”, koja se potpuno nezakonita i kažnjiva, ali se, u većini slučajeva, spasavaju dugogodišnje robije zahvaljući Dodiku i Cvijanovićevoj.

Da podsjetim, Puger je, bez dana radnog, ali sa velikim zatvorskim stažom, (zbog toga što je više puta pravosnažno presuđen za krivična djela krađe i prometovanja kradenih vozila), postavljen u “Elektrokrajini” Banjaluka za šefa poslovne jedinice u Borkovićima-Saračici. 

Ovom „vrhunskom stručnjaku“ iz oblasti energetike najteže je bilo potpisati taj Ugovor o radu, jer je, praktično, nepismen. 

Stoga je, drhtavom rukom, nekako uspio na Ugovoru ispisati dva slova - svoje inicijale. I to bez ijedne tačke.

 

Nakon što je postao Rukovodilac, bacio se na krađu bandera, kablova i ostale opreme koja pripada “Elektrokrajini. 

Ništa mu nije mrsko raditi, pa je, čak, odvajao bakar iz ukradenih kablova koji je prodao kao sekundarnu sirovinu, uništavajući na taj način imovinu “Elektrokrajine” i nezakonito pribavljajući ličnu korist. 

Na video klipu ispod vidi se kako Puger i Malinić, sa još dvojicom saučesnika, izvlače bakarnu žicu iz ukradenih kablova . (Prvi sa lijeva je Puger, a treći Malinić).

Puger je uz pomoć svog šurjaka Nebojše Malinića - Neše Čajaveca uzurpirao tuđe zemlјište u junu 2019.godine. Na tom placu je počeo da pravi samouslužnu autopraonu u strogom centru grada, u ulici Jovana Dučića broj 23 a. 

„I mi sirotinja od nečega moramo da živimo“, rekao je Puger na početku nezakonitih građevinskih radova i uložio preko 200.000 KM. Baš sirotinjski. I izgradio autopraonu!

Puger nema niti jedan jedini dokument na osnovu kojeg bi mogao da izgradi praonu, dobije upotrebnu dozvolu, a zatim i otpočne sa radom.

To mu, naravno, nije predstavlјalo problem da bez radnog naloga dovede svoje kolege iz “Elektrokrajine” i na divlјe priklјuče struju za rad divlje auto-praone.

Jedini dokumenti koje Puger i Neša Čajavec imaju su brojna rješenja  inspekcijskih službi o zatvaranju: Nekoliko ih je za zatvaranje, a još par komada o obustavlјanju rada praone, jer ne posjeduje ni minimalne zakonske  uslove zarad. 

 

Kremenović uredno skuplјa prekršajne naloge i ne haje: Nakon svakog izlaska inspekcijskih organa, praona se zatvori i opaše trakom, ali Puger pokida traku i nastavi da radi; Što je novi prekršaj, ali Puger ne brine, jer iza njega stoje Dodik i Cvijanovićeva, a Radojičić ne smije da mu trajno zatvori autopraonu.

Praona je zadnji put zatvorena 11.11.2019. oko 15 časova, ali to Kremenoviću nije smetalo da, nekoliko časova iza toga, ponovo skine traku i nastavi sa radom.

Puger je, da bi prekinuo opasivanje praone, posjed nad dijelom zemljišta na kojem se nalazi nezakonito prenio, (preciznije prenos/dokumente je falsifikovao), na izvjesnog Žarka Vujinovića, koji uopšte ne živi u RS (što se vidi u Posjedovnom listu  broj 4843/2), jer na taj način ne može odgovarati pred zakonom za brojna krivična dijela. 

Kad ne krade bandere i kablove u “Elektrokrajini”, u toku radnog vremena u toj firmi, skokne do svoje divlje autopraone da lično opere vozila svojim bliskim poznanicama. Kako pristojan Bandit!

Puger je javno izjavio :„Mile (Dodik, op.aut.) mi je rekao da ja mogu sve što hoću. I niko mi to zabraniti ne može.“ 

I to je istina: Puger radi šta hoće! Sve mimo zakona!

Opštepoznato je da Puger ima zaštitu  i snažnu podršku u SNSD-ovim odnornicima, među kojima je i njegov brat Draško Kremenović, koji intenzivno vrše pritisak na službe grada da „ne diraju Dodikovog štićenika“.

 

Iako su službe Grada izdale više rješenja o rušenju bespravno izgrađenog objekta - Pugerove autopraone, Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojčić je zloupotrijebio svoj položaj i donio Odluku o odlaganju izvršenja Rješenja o rušenju, bez obzira što ova kriminogena ekipa, Puger i Nešo Čajavec, nema niti može, u skladu sa postojećim zakonskim propisima, dobiti niti građevinsku dozvolu niti upotrebnu dozvolu.

U najvećem problemu je Slobodan Bobi Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada. Stanarevića lično Puger i Nešo Čajavec sačekuju, prijete mu Miloradom Dodikom, a pokušali su se i fizički obračunati sa njim. 

 

Iako je Stanarević političko krilo zločinačke organizacije “United Tribuns”, Pugeru i Neši Čajavecu ni najmanje nije smetalo da se obračunaju sa njim, jer su oni pripadnici mnogo jačeg Kartela - Dodikovog. 

 

Nije još kraj ove Mafijaške Praona Priče: Stručne službe u gradskoj upravi su utvrdile da su u spornom predmetu načinjene brojne malverzacije i falsifikovani dokumenti, što je “odradio” Nebojša Nešo Čajavec Malinić. 

Tako je Malinić sam sebi dao saglasnost na izgradnju samouslužne autopraone u ime “Čajaveca Holding elektronika, elektromehanika i automatika MDP”, pod brojem 13/18 od dana 11.04.2018. godine. 

Opštepoznato je da “Matično državno preduzeće ČAJAVEC” ne postoji od 2005. godine, a uvidom u sudske spise Nebojša Malinić nije lice ovlašćeno za zastupanje.

 

Zemljište koje su prisvojili falsifikatom Nebojše Malinića, u krugu nekadašnje fabrike RUDI ČAJAVEC, u RUGIP-u je preneseno na njega na osnovu falsifikovanih dokumenata, opečaćenih ukradenim pečatom preduzeća “ČAJAVEC a.d.”, koje je u vlasništvu Radovana Klincova.

Klincov je podnio krivičnu prijavu protiv Neše Čajaveca, pa je Falsifikator, u avgustu mjesecu, potegao pištolj na njega. Postao je Nešo Revolveraš, jer mu se može.

Privela ga je policija, opirao se hapšenju, pružajući otpor prilikom lišavanja slobode.

Naravno, pušten je samo pola sata nakon što je uhapšen, jer je policajcima prijetio Draganom Lukačem i Miloradom Dodikom; Sve je dokumentovano u Zapisniku nesretnih policajajaca koji su se u tom momentu našli na dužnosti.

Nakon svega, Nešo Čajavec je, opet falsifikovanim pečatom, kod notara Zorana Maleševića u Banjaluci, napravio ugovor o prenosu ukradene nekretnine i poklonio je sinu Marku Maliniću, zaposlenom u obezbjeđenju predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

 

Marko Malinić je obijesan, bahat i sirov, pa je, u alkoholisanom stanju, potpuno razbio službeni "pasat" koji je u vlasništvu kabineta predsjednika RS.

To nije bilo dovoljno da dobije otkaz već je unaprijeđen kao podoban i lojalan kriminalnom vrhu RS. 

Komentari / 50

Ostavite komentar
Name

BRATUNAC

13.11.2020 14:48

U Bratuncu isto,lista sve sami kriminalac olos i sljam,toloko imaju malverzacija i dijela da Ivo Andric ne bi mogao ih sabrati.....

ODGOVORITE
Name

Re

13.11.2020 16:24

Jel ovo Mad Max

Name

Klebetrija

13.11.2020 17:00

Koje face ovo je drustvo nasi politicara.ali brate Lukasenko ima facu da bog sacuvaj ,vidi se da je dno posla kojeg obavlja.

Name

Uhh

13.11.2020 18:00

Eto pa glasajte za ove kriminalce,da jos vise kradu.

Name

mokronoga

13.11.2020 18:02

Joj likova

Name

Milos

13.11.2020 18:36

Svakakve nadimke sam cuo ali "cajevec", ahahahaha nikad! Veliku slicnost ima Nedjina glava sa TV-om Cajevec, ahahahahah cuj Nedjo Cajevec

Name

Milo

13.11.2020 19:37

Nista neobicno,uvijek su se kriminalci druzili sa kriminalcima.Slican se slicnom raduje.Sa kim si,takav si.

Name

Ja zalosti od tv i portala

13.11.2020 14:51

Ne razumem, pa vi danima pisete afirmativno o najvecem mogucem kriminalcu u rs, obicnom hohstapleru i narkodileru. Isti taj vaskovic je pisao o istom tom kriminalcu ali njegove tekstove o doticnom ne prenosite. Jel vi stvarno mislite da je narod toliko glup? Ustvari, jeste, cim gleda i cita smece koje vi promovisete, od pedofila,nekrofilcine i maloumnika vladimira trisica se i ne ocekuje nesto bolje.

ODGOVORITE
Name

Neupuceni

13.11.2020 15:25

Šefe poznaješ li ti Direktora K.D.? Da ga poznaješ znao bi da je sve ovo istina .Šta ima veze ko je objavio prvi..!

Name

Ko to cita

13.11.2020 16:46

I ti citas koliko se vidi. Komentarises.

Name

Re

13.11.2020 17:31

Ti si zalost, botino bez mozga. Stitis kriminalce koji unistavaju RS.

Name

Nešo Čajavec

13.11.2020 14:51

Nešo Čajavec se i pojavljivao ispred Mile Radišića na licitacijama o prodaji Medicinske elektronike.A stečajni upravnik Lazo Tomić poznatiji pod imenom Kalja je glumio kako traži kupca

ODGOVORITE
Name

Mico

13.11.2020 14:53

Baja posve opasan ( trebaga vezati )

ODGOVORITE
Name

Re

13.11.2020 17:02

U nedjelju je njemu kraj.svi krajeva..

Name

Zoom

13.11.2020 15:17

Jadno je društvo u kom Peger i Neso prevarant se nešto pitaju!

ODGOVORITE
Name

Burger

13.11.2020 15:20

Kažu da na radnom mjestu ,ne zna koliko je debljina kabla za struju .već određuje debljinom ruke...

ODGOVORITE
Name

Re

13.11.2020 15:59

Taj ne zna ni šta je struja a da zna nešto o kablu. Osim da u njemu ima bakra koji je skup.

Name

PJEVALJKA

13.11.2020 16:09

Ja BAGRE BOZE LIJEPI A VIDI PJEVALJKE I MIKROFONA. E SRBINE NADRLJO SI KO TE VODI. ALI SAMI STE GA BIRALI PA SAD IGRAJTE KAKO SVIRA. SRETNO.

Name

Joe

13.11.2020 15:42

Pogrešna teza!Nisu oni okruženi kriminalcima,to su kriminalci sa kriminalcima,samo što su jedni presuđeni,a drugi nisu jer sa pozicije vlasti kontrolišu policiju i pravosuđe.

ODGOVORITE
Name

Milenko

13.11.2020 16:33

Mi smo krivi sto glasamo za Milokrada.Treba ne izaci na izbore,pa neka namjesta prazne liste1

Name

RE PJEVALJKA

13.11.2020 20:03

Nemoj da zovem Lukača???EVO GLEDAM RTRS I OVA TRI LAŽOVA, NE ZNA SE KO VIŠE MUCA I KO VIŠE LAŽE.STRAŠNO

Name

Direkt

13.11.2020 16:00

Svakakav se šljam okupio u i oko SNSD-a. To je njihovo okupljanje za Srpsku. Do propasti iste.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

13.11.2020 16:07

Najžalosnije od svega ovoga je to da je sve ovo istina. Kada se Čavić žalio Dodiku što mora primiti Pugera u firmu,dobio je sledeći odgovor:Ili on ili ti. Toliko.

ODGOVORITE
Name

Nije mi jasno

13.11.2020 16:13

Kako funkcionišu i razmišljaju u ovoj političkoj priči npr. Stefan Kremenović ili dr. Nevena Todorović, školovani, umjereni i elokventni ako znaju da su na listi sa recimo Pugerom, Nešom Spidom ili Gerom? Razlika nebo i zemlja, znanje naspram poltronizma.

ODGOVORITE
Name

Meni je jasno

13.11.2020 18:30

Ne postoji nikakva sustinska razlika izmedju tih "ljudi". Ne postoji obrazovna institucija koja moze nekoga nauciti integritetu, postenju i casti. Kao sto ne postoji ama bas ni jedno prihvatljivo objasnjenje da se normalna i casna osoba nadje u ovakvom drustvu. Diploma i maniri ne cine covjeka normalnom osobom. Moje licno misljenje je da su ti obrazovani i lijepo vaspitani mnogo gori jer bi trebali da znaju bolje. Tuzno!

Name

Re

13.11.2020 19:26

Stefan je divan...od divne majke Zore, velikog stručnjaka, naučnika....I on, bas ući, trebao je ući u Skupstinu dok je napunio 18 godina....Majka Zora na ledjima drži zdravstvo Banja Luke.....

Name

Hahaha

13.11.2020 16:14

Tako vam i treba, stoko. Pustili ste lokalne kabadahije da budu močnici.

ODGOVORITE
Name

RE

13.11.2020 17:18

Gledaj burle jest poklopio tanjir sa svojim kriminalcima, dok borac gladuje i nema za lijek u RS.

Name

Veteran

13.11.2020 16:23

Za one koji nisu iz B. Luke. Sve u ovom tekstu je 100% istina i ovi koje je Vaskoviću naveo su jedni od najvećih B. Lučkih fukara, polupismenih ljigavaca i sluga snsd-a. Mislim da ih svako mjesto u RS ima, zato ih imenuje...

ODGOVORITE
Name

Vanzemaljac

13.11.2020 20:14

Sve istina a inače taj magarac vozio je crvenu Askonu u crvenom kombinezonu za vrijeme predizborne kampanje sa ozvučenjem kroz čitsv grad,naravno neregistrovanu,mamlaz a Puger lobira za glasove i preko boga sve rješava,nepismen sa kupovnim diplomama,više njih kadar nasušni za elektro a pametna djeca sa elektro fakultetom na zapad odoše,katastrofalna politika od koje će nas boljeti glava u narednih 50 godina.

Name

Dragan Lalović

13.11.2020 16:32

Možeš kako hoćeš a ne možeš dokle hoćeš!Draško,strpaj ovu bagru u zatvor gdje im je i mjesto.

ODGOVORITE
Name

Re

13.11.2020 19:01

Pa on sa njima i šuruje i kupuje tako da ih on skloniti sigurno nece.

Name

JA

13.11.2020 16:34

Nije samo ovakvo stanje samo u BL, vec u svim opstinama gdje su nacelnici snsd - ov kadar. U Bratuncu sve isto, kriminalci otimaju tudje lokale, grade na glavnim raskrsnicama, zauzimaju trotuare i glavne puteve, dok kriminalni nacelnik sve aminuje a republicka inspekcija nista ne radi.!!!! Ovo je doslo do grla narodu i postenim ljudima, cute i trpe ali dokle.??? Zar je vaznije sto maraka od slobode i zivota svakog covjeka. Sto narod bjedniji tim su kriminalci jaci,silniji i mocniji. Izadjite u nedelju i kazite DOSTA.!!!!

ODGOVORITE
Name

Vinko Čekić

13.11.2020 16:35

Purger je ovde samo kriv što nije Željkicu više privuko,mislim malo bliže da ga osjeti.

ODGOVORITE
Name

mislim

13.11.2020 16:36

Pa nece valjda angazirati potene ljude to su njiovi savjetnici u kriminalu.

ODGOVORITE
Name

PUGER

13.11.2020 16:52

Taj Puger je iz Borkovica tj selo Kremenovici oko 4 km poslije. Prema Bronzanom majdanu. Jos ko djeca znali mu kucu i da tu zivi neki kriminalac. Mogu potvrditi da je sve tacno do zadnjeg slova. Cak i ublazeno.

ODGOVORITE
Name

Koliko se sjećam

13.11.2020 17:37

I ćerka Pugerovog brata je imala aferu sa nestalim mobilnim telefonima u Mtelu... Ali je sve zataškano..

Name

Milidrag

13.11.2020 20:21

Nije on nikakav kriminalac,već kokošar i uvijek radi za nekog na vlasti od pasoša,carinjenje vozila i sl. a naklonost Mile dobio lobiranjem za glasove.Veze nema o poslu a rukovodilac, nada elektra a prvi posao u pedesetim.Glup,odan i poslušan i zna brate izvući pare,što jeste,jeste.Kupio srednju i više fakulteta,sumnjam da zna tablicu množenja ali u pare se razumije za 10.Lik dođe u Laktaše i kao navija za Igokeu i isti daju koš a on viče gooooo,a Mile se iz pozadine smije,šta reći......živa istina

Name

Istina

13.11.2020 17:02

Ovo nam je dokaz kako sistem radi u službi kriminala. Inspekcija nema nikakvu ulogu, zabrani rad šljamovima, a gradonačelnik odgodi izvršenje rješenja inspektora....i tako u krug. Kakav zakon, kakvo pravo....

ODGOVORITE
Name

Miromo

13.11.2020 17:03

Za ovako stanje su krivi Dodik i Lukač sa određenim iz MUPa Srpske ali ljudi moji to je samo šaka pokvarenog jada.Toliko su narodu jada nanijeli da su na izdisaju.svina ulicu a oni če u šumu pa če mo ih loviti ko zečeve za trofeja

ODGOVORITE
Name

MMF

13.11.2020 17:45

Ovo treba da borci procitaju da vide ko je privilegovan oni ili kriminalci.Nek vide ko ima prioritet kod vlasti i neka vide da pojedinci rade sta hoce i kako hoce.Za ovo ste vi krivi sto ste dozvolili.

ODGOVORITE
Name

Jna

13.11.2020 18:49

Da,koiko je sposoban i komletan ni vojsku nije služio JNA

Name

Ana

13.11.2020 18:46

Hahahahaha, smiješni ste, šta drugo reći .

ODGOVORITE
Name

Ivan

13.11.2020 19:08

Cudi me kako su ovi kriminalci sve grdne face i lice jedan drugome. Stvarno je ruzno i njuske im vidjeti. U mnogim gradovima slicne i odvratne njuske. Fuj

ODGOVORITE
Name

Slavko

13.11.2020 20:16

Ovaj puger je zaista sposoban ,koju je dobru ribu uhvatio na balu covjek je zaista sposoban mnogi ce biti zavidni.

ODGOVORITE
Name

Nikola

13.11.2020 20:18

Kakve agrarne face!

ODGOVORITE
Name

Ovo se zove

13.11.2020 21:28

Kako unistiti jedan narod, normalne gradjane.

ODGOVORITE
Name

VISE NAS JE

13.11.2020 21:28

SASVIM JASNO.

ODGOVORITE
Name

Kizipp

14.11.2020 12:38

Puger je pravo za zeljkicu,vidi se obostrana spatija

ODGOVORITE
Name

Bix Meni je jasno

14.11.2020 16:47

Svaka cast na komentaru.Ovi sa diplomama i zvanjima su mnogo gori. Zasto se cudimo neskolovanom primitivnom narodu koje pod satorima kupuju za pivo?Ovi su najveci sljam, neka obrisu dupe svojim diplomama. Gade mi se

ODGOVORITE