Уз ДНС Алексићу веће шансе за побједу у Прњавору

Како се примиче дан избора, шансе да опозиција преузме власт у Прњавору су све веће. Уз ДНС отвара се и пут за стабилну скупштинску већину. Томаша коштале афере из ранијег периода, као и градња стамбеног комплекса уз сами зграду општине.

Република Српска 13.11.2020 | 10:36
Уз ДНС Алексићу веће шансе за побједу у Прњавору

Како се примиче дан избора, шансе да опозиција преузме власт у Прњавору су све веће. Алексићу је подршка стигла и од предсједника ДНС-а, Ненада Нешића.

Разлика у гласовима између двојице кандидата за начелника Прњавора, СДС-овог Милана Алексића и СНСД-овог Дарка Томаша, могла би износити свега неколико стотина гласова, тврде познаваоци локалних политичлких прилика.

Након што је лидер ДНС-а Ненад Нешић јавно на БН телевизији позвао гласаче своје странке да у недјељу подрже кандидате опозиције, изузев у мјестима у којима имају своје кандидате за начелнике и градоначелнике, у Прњавору се ситуација додатно окреће у корист Милана Алексића.

Нешић је и лично изразио пдршку Алексићу, који је, иако ново име у политици, успјешно водио изборну кампању.

– Ова подршка значи много за нас младе људе који политику схватамо другачије, као начин борбе за сваког човјека, што је окосница наше нове политике, истиче Алексић.

СДС који тренутно у Прњавору има осам одборника, према процјенама би могао освојити још додатна 3-4 одборника, што уз подршку ДНС и њихову пројекцију од четири одборника, отвара пут за формирање стабилне скупштинске већине са још једном мањом странком.

Иначе, у овој кампањи изостала је и значајнија подршка партијског и републичког врха Томашу, који је на прошлим изборима словио за “младу наду” СНСД-а.

Након афере око куповине пословног простора уТребињу, коју је инвеститор продао за 470.000 КМ, а Фонд здравственог осигурања купио од посредника за 1.800.000 КМ, као и изградње стамбеног објекта у Прњавору, тик уз зграду општинске управе, узурпирајући дио општинског земљишта, а за коју се сумња се иза  формалног инвеститора крије Томаш, подршка грађана Прњавора му је драстично опала.

(БН/Истинито)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Радован

13.11.2020 10:21

Рушите секташе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

13.11.2020 10:41

Прњавор град или како га неки називају Турска касаба има висе политицких партија него у Србији.Онда свака партија има листу од по 30 и висе кандидата и ста се ту има да бира.Ови из једне странке подрзавају ове из друге странке мада и једни и други излазе на изборе.Имао сам разговор са активистом који припада једној странци када га питам за кога да гласам он казе гласај за оне друге.Мада ја када идем да бирам гласам за СДС и није ми потребан Несиц да ми то казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

13.11.2020 12:13

Како видим и чујем ови што су били начелници и градоначелници општина добро су се обогатили и већина је у изградњи зграда ,изгледа да је ту најлакше опрати и обрнути паре и колико видим да су они и дигли руке од нових мандата и вјероватно ће напустити политику и уживати у свом богаству и само да их нико недира.

ОДГОВОРИТЕ