Uz DNS Aleksiću veće šanse za pobjedu u Prnjavoru

Kako se primiče dan izbora, šanse da opozicija preuzme vlast u Prnjavoru su sve veće. Uz DNS otvara se i put za stabilnu skupštinsku većinu. Tomaša koštale afere iz ranijeg perioda, kao i gradnja stambenog kompleksa uz sami zgradu opštine.

Republika Srpska 13.11.2020 | 10:36
Uz DNS Aleksiću veće šanse za pobjedu u Prnjavoru

Kako se primiče dan izbora, šanse da opozicija preuzme vlast u Prnjavoru su sve veće. Aleksiću je podrška stigla i od predsjednika DNS-a, Nenada Nešića.

Razlika u glasovima između dvojice kandidata za načelnika Prnjavora, SDS-ovog Milana Aleksića i SNSD-ovog Darka Tomaša, mogla bi iznositi svega nekoliko stotina glasova, tvrde poznavaoci lokalnih političlkih prilika.

Nakon što je lider DNS-a Nenad Nešić javno na BN televiziji pozvao glasače svoje stranke da u nedjelju podrže kandidate opozicije, izuzev u mjestima u kojima imaju svoje kandidate za načelnike i gradonačelnike, u Prnjavoru se situacija dodatno okreće u korist Milana Aleksića.

Nešić je i lično izrazio pdršku Aleksiću, koji je, iako novo ime u politici, uspješno vodio izbornu kampanju.

– Ova podrška znači mnogo za nas mlade ljude koji politiku shvatamo drugačije, kao način borbe za svakog čovjeka, što je okosnica naše nove politike, ističe Aleksić.

SDS koji trenutno u Prnjavoru ima osam odbornika, prema procjenama bi mogao osvojiti još dodatna 3-4 odbornika, što uz podršku DNS i njihovu projekciju od četiri odbornika, otvara put za formiranje stabilne skupštinske većine sa još jednom manjom strankom.

Inače, u ovoj kampanji izostala je i značajnija podrška partijskog i republičkog vrha Tomašu, koji je na prošlim izborima slovio za “mladu nadu” SNSD-a.

Nakon afere oko kupovine poslovnog prostora uTrebinju, koju je investitor prodao za 470.000 KM, a Fond zdravstvenog osiguranja kupio od posrednika za 1.800.000 KM, kao i izgradnje stambenog objekta u Prnjavoru, tik uz zgradu opštinske uprave, uzurpirajući dio opštinskog zemljišta, a za koju se sumnja se iza  formalnog investitora krije Tomaš, podrška građana Prnjavora mu je drastično opala.

(BN/Istinito)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Radovan

13.11.2020 10:21

Rušite sektaše.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

13.11.2020 10:41

Prnjavor grad ili kako ga neki nazivaju Turska kasaba ima vise politickih partija nego u Srbiji.Onda svaka partija ima listu od po 30 i vise kandidata i sta se tu ima da bira.Ovi iz jedne stranke podrzavaju ove iz druge stranke mada i jedni i drugi izlaze na izbore.Imao sam razgovor sa aktivistom koji pripada jednoj stranci kada ga pitam za koga da glasam on kaze glasaj za one druge.Mada ja kada idem da biram glasam za SDS i nije mi potreban Nesic da mi to kaze.

ODGOVORITE
Name

Мирослав

13.11.2020 12:13

Како видим и чујем ови што су били начелници и градоначелници општина добро су се обогатили и већина је у изградњи зграда ,изгледа да је ту најлакше опрати и обрнути паре и колико видим да су они и дигли руке од нових мандата и вјероватно ће напустити политику и уживати у свом богаству и само да их нико недира.

ODGOVORITE