Мехмедагић може да обавља дужност директора ОБА-е

Суд БиХ је одбио приједлог Тужилаштва БиХ да се оптуженима за злоупотребу положаја или овлаштења, Мехмедагићу и Пекићу, изрекне мјера забране обављања службене дужности и забрана контакта са радницима ОБА-е БиХ.

Босна и Херцеговина 12.11.2020 | 16:01
Мехмедагић може да обавља дужност директора ОБА-е

Директор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Осман Мехмедагић, као и радник те агенције Мухамед Пекић могу наставити са обављањем својих дужности.

Суд БиХ је одбио приједлог Тужилаштва БиХ да се оптуженима за злоупотребу положаја или овлаштења, Мехмедагићу и Пекићу, изрекне мјера забране обављања службене дужности и забрана контакта са радницима ОБА-е БиХ.

Адвокатица Сенка Ножица, која заступа Мехмедагића, изјавила је за Клиx.ба да није добила званично рјешење, али да је у медијима видјела да је тужилац Олег Чавка истакао да, сходно одлуци Суда, оптужени могу наставити обављати дужности.

Наиме, Чавка је за Срну потврдио да је Суд БиХ одбио приједлог Тужилаштва БиХ.

Прошле седмице Суд БиХ је потврдио оптужницу против директора Османа Мехмедагића и службеника те агенције Мухамеда Пекића у вези са случајем изузимања снимка у пословници ЈП Пошта у насељу Алипашино Поље.

Тужиоци сумњају да је снимак изузет протузаконито и да није служио интересима прикупљања обавјештајних података у вези с пријетњама по сигурност БиХ, како је наведено, већ да је искориштен за личне обрачуне с политичким неистомишљеницима.

(Клиx)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Александар

12.11.2020 15:52

Не да може него је обавља :-) То је Босна и Херцеговина. У таквој Босни и Херцеговнији хоћете да живимо заједно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

12.11.2020 22:31

И код нас у РС је пуно таквих "професионалаца"! Нисмо ниста бољи од федерације! Корупција све јаца!

Name

Сиа

12.11.2020 16:23

Е ово мозе само у босни. Такав криминалац управља једном агенцијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неолиберално

12.11.2020 21:17

Послије основне било би добро да заврси и средњу сколу!

Name

Ђорђе

12.11.2020 16:45

Који криминал у судству. Само судија да је слушао овог лика, како је трагао за дипломама по Травнику и које куда, кад му је у Бања луци поништена. Могао је да донесе одлуку одмах, да више не управља ОБА-е. Ова служба треба да достави људе и сличне ликове са купљеним дипломама и слично. Он то треба да спроведе, као директор ОБА-е. Стварно смо отишли у ПМ, нисам мислио на послије подне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

12.11.2020 17:33

А што не би могао и обављати.?Њих горе 90% је са таквим и сличним дипломама, па можда чак и ти што га утужују за такве ствари.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yука

12.11.2020 18:18

Све рекла казала, докажи врате и онда суди. А не напамет. Пацшто се не суди за алуминију, зато што је главни кривац ХДЗ, што то тужилаштво не покрене. Бобар банка, Павловић банка ништа, појела маца све

Name

Заки

13.11.2020 09:07

Људи који управљају таквим слузбама, цесто знају ископати стоста компромитујуце, против било кога ко има неку моц над њима...ту долазимо до некадасње премисе да судија треба прије свега да буде лицност високих моралних вриједности итд.

Name

нормалан

13.11.2020 16:22

А што не би могло

ОДГОВОРИТЕ
Name

босњак и з бих

14.11.2020 15:42

у бих је на снази велика корупција али та корупција се води и слузи великим и високим политицарима да добивају на времену свој полозај окрецу у круг иводе нацистицку политику с које се слузе фасисти ван сваке памети и нормалног и ненормалног зивота кад казем да и бих има висе политицара него граздана све покрадосе само себи и својим нацистицким странкама има висе странака него фирми и фабрика тако да нормални граздани су таоци политицара у тој дрзави