Mehmedagić može da obavlja dužnost direktora OBA-e

Sud BiH je odbio prijedlog Tužilaštva BiH da se optuženima za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, Mehmedagiću i Pekiću, izrekne mjera zabrane obavljanja službene dužnosti i zabrana kontakta sa radnicima OBA-e BiH.

Bosna i Hercegovina 12.11.2020 | 16:01
Mehmedagić može da obavlja dužnost direktora OBA-e

Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić, kao i radnik te agencije Muhamed Pekić mogu nastaviti sa obavljanjem svojih dužnosti.

Sud BiH je odbio prijedlog Tužilaštva BiH da se optuženima za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, Mehmedagiću i Pekiću, izrekne mjera zabrane obavljanja službene dužnosti i zabrana kontakta sa radnicima OBA-e BiH.

Advokatica Senka Nožica, koja zastupa Mehmedagića, izjavila je za Klix.ba da nije dobila zvanično rješenje, ali da je u medijima vidjela da je tužilac Oleg Čavka istakao da, shodno odluci Suda, optuženi mogu nastaviti obavljati dužnosti.

Naime, Čavka je za Srnu potvrdio da je Sud BiH odbio prijedlog Tužilaštva BiH.

Prošle sedmice Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv direktora Osmana Mehmedagića i službenika te agencije Muhameda Pekića u vezi sa slučajem izuzimanja snimka u poslovnici JP Pošta u naselju Alipašino Polje.

Tužioci sumnjaju da je snimak izuzet protuzakonito i da nije služio interesima prikupljanja obavještajnih podataka u vezi s prijetnjama po sigurnost BiH, kako je navedeno, već da je iskorišten za lične obračune s političkim neistomišljenicima.

(Klix)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Aleksandar

12.11.2020 15:52

Ne da može nego je obavlja :-) To je Bosna i Hercegovina. U takvoj Bosni i Hercegovniji hoćete da živimo zajedno?

ODGOVORITE
Name

Decko

12.11.2020 22:31

I kod nas u RS je puno takvih "profesionalaca"! Nismo nista bolji od federacije! Korupcija sve jaca!

Name

Sia

12.11.2020 16:23

E ovo moze samo u bosni. Takav kriminalac upravlja jednom agencijom

ODGOVORITE
Name

Neoliberalno

12.11.2020 21:17

Poslije osnovne bilo bi dobro da zavrsi i srednju skolu!

Name

Đorđe

12.11.2020 16:45

Koji kriminal u sudstvu. Samo sudija da je slušao ovog lika, kako je tragao za diplomama po Travniku i koje kuda, kad mu je u Banja luci poništena. Mogao je da donese odluku odmah, da više ne upravlja OBA-e. Ova služba treba da dostavi ljude i slične likove sa kupljenim diplomama i slično. On to treba da sprovede, kao direktor OBA-e. Stvarno smo otišli u PM, nisam mislio na poslije podne.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

12.11.2020 17:33

A što ne bi mogao i obavljati.?Njih gore 90% je sa takvim i sličnim diplomama, pa možda čak i ti što ga utužuju za takve stvari.?

ODGOVORITE
Name

Yuka

12.11.2020 18:18

Sve rekla kazala, dokaži vrate i onda sudi. A ne napamet. Pacšto se ne sudi za aluminiju, zato što je glavni krivac HDZ, što to tužilaštvo ne pokrene. Bobar banka, Pavlović banka ništa, pojela maca sve

Name

Zaki

13.11.2020 09:07

Ljudi koji upravljaju takvim sluzbama, cesto znaju iskopati stosta kompromitujuce, protiv bilo koga ko ima neku moc nad njima...tu dolazimo do nekadasnje premise da sudija treba prije svega da bude licnost visokih moralnih vrijednosti itd.

Name

normalan

13.11.2020 16:22

A što ne bi moglo

ODGOVORITE
Name

bosnjak i z bih

14.11.2020 15:42

u bih je na snazi velika korupcija ali ta korupcija se vodi i sluzi velikim i visokim politicarima da dobivaju na vremenu svoj polozaj okrecu u krug ivode nacisticku politiku s koje se sluze fasisti van svake pameti i normalnog i nenormalnog zivota kad kazem da i bih ima vise politicara nego grazdana sve pokradose samo sebi i svojim nacistickim strankama ima vise stranaka nego firmi i fabrika tako da normalni grazdani su taoci politicara u toj drzavi