Ђуревић се плаши сучељавања са Смиљићем?

Кандидат СДС-а за начелника општине Вишеград на новембарским изборима Бране Смиљић, кога подржава још шест коалиционих странака , изразио је незадовољство недоласком његовог противкандидата из редова СНСД-а Младена Ђуревића на планирану трећу по реду јавну дебату на таласима Радио Вишеграда.

Република Српска 11.11.2020 | 14:42
Ђуревић се плаши сучељавања са Смиљићем?

 „ С обзиром да се Ђуревић није појавио на претходне двије дебате, провјерио сам у Радио Вишеграду, да се случајно није предомислио да дође на треће, за данас планирано сучељавање а сад је  очито да актуелни начелник не смије јавно да положи рачуне за свој четверогодишњи рад или нерад у овој локалној заједници“, рекао је Смиљић.

 Смиљић је навео да би Ђуревићу поставио питања на која он не би имао одговора јер је мало тога остварио што је обећао грађанима на претходним изборима.

 „Питао бих Ђуревића зашто су од великог броја обећаних запослених владајући  прво запослили своје супруге и најрођеније из фамилије док су  сви одборници СНСД  одједном постали директори јавних установа и предузећа од којих неки никад нису имали дан радног стажа у књижици“, каже Смиљић.

Смиљић додаје да Ђуровић не би могао да одговори и на питање зашто је уништио вишеградски спорт, чувени Кошаркашки клуб „Варда“ се не такмичи, фудбал је у дефанзиви а и добојакшки клуб, некад првак БиХ  је у тешкој ситуацији.

„Питао бих га јавно шта је урађено од инфрастуктурних пројеката, јер  ни један није завршен. Потрошено је 50 милиона КМ из буџета , општина је задужена за нових шест милиона и ништа није урађено. Није завршен ни спортскии терен који је донација Републике Србије. Прекнули су пројекат водовода Клашник – Прелово и изграђен нови и опет становници овог мјеста немају довољно воде.  Причали су да ће главна улица бити Страдун у коју ће бити утрошено четири милиона КМ  а они су само асфалтирали троторе и то за 250.000 КМ. Грађани ме питају, Бране , да ли је могуће да овај тротоар вриједи толико новца", истиче Смиљић.

Он подсјећа да је пројекат реконструкције улице у насељу Шегање трајао три рекордне  године.

„Власт је са Ђуровићем начелу обећала ново градско гробље а радови нису ни почели а новац за израду тог пројекта уплаћен је на приватну фирму једног од челника општине.  Владајућа гарнитура је узела кредит од два милиона КМ да заврши котловницу за стамбено насеље на Бикавцу а урађена је само пројектна документација и ништа више“, нагласио је Смиљић.

Кандидат за начелника би тражио и одговор од Ђуревића шта је од силних инвестиција у општину, заустављању одласка младих, отварању факултета и  најављених  помоћи Владе РС. 

„Ђуровић није смио да попричамо о буџету општине јер су смањили средства ове године свим буџетским корисницима. За спорт је смањено за 50 досто, борачкој по први пут уплаћено је мање за 50.000 КМ  од планираног , мање  је  вјерским заједницама  па чак и основној школи", каже Смиљић.

Према његовим ријечима није чудо што грађани желе промјене и намјеравају да глас дају и њему  као канидату за начелника и одборницима шест коалиционих странака окупљених око СДС.

Ђуревић се прије најављене прве дебате и сучељавања са противканидатом огласио на свом фејзбук профилу гдје је написао  „ да  му  није тешко да у парламентарној дискусији супростави ставове али  јер се показало да то обично пређе у неаргументовано сучењавање што није  потребно“.

„Данас нам треба окупљање за боље , без дисонантних тонова  и оптужби , без доказа у шта се обично претварала комуникација са мојим провикандидатом у којој је повишен тон имао пресудну улогу  за говорницом локалног паламента“, стоји Ђуревићевом писму грађанима.

Било како било грађани и гласачи  нису имали прилику да чују ништа о програмима два канидата за начелника на локалном радију као и томе шта је још актуелна власт од обећаног прије четири године урадила у граду на Дрини. 

„Питао бих га зашто није наставио раније започете пројекте, који су то епохални пројекти ове власти, зашто је уништио вишеградски спорт, зашто је од обећаног запошљавања запослио само чланове породица владајуће партије а одборнике промовисао у директоре Јавних предузећа и установа. Поставио бих му питање зашто је смањио грант борачкој организацији, социјалним категоријама, спортским организацијама и вјерским заједницама“, саопштио је Смиљић и позвао грађане да гласају за промејене а не за подјеле.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

михаил

11.11.2020 14:39

Опозиција много касни тј имам осецај бога моли за беду и бес народа који.би.казнио криминалну власт и њих као богом дате поставио.Морали су подносити кривицне пријаве, тузбе, страјковеСадасња власт је у свим порама институција криминализовала слузбенике који морају гласати за њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре михаил

11.11.2020 15:09

Касниш ти,а не опзиција.Све је тачно што је рекао сдсов кандидат за начелника општине Вишеград,кога подржава широка коалиција и сви који виде пропаст ђуревићеве политике.То је једини начелник општине,кога су напустили секретар скупштине,начелник финансија,начелник оделења опште управе и кординатор за пројекте и провођење јавних набавки.ђуревић је четири године само размишљао како ће проводити диктатуру и малтретирати запослене без и једног разлога,и доводити његове послушнике,а склањати способне и све оне који су знсли и знају радити свој посао.Само погледајте ко су му начелници оделења,и паметном ће бити доста.Бране Смиљић будући начелник општине Вишеград.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре михаил 2

11.11.2020 15:10

Поднешене су кривичне пријаве за све,чуће се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У лијепом старом ...

11.11.2020 16:07

Надам се да це Висеграду сванути, инаце онаква биједа се не мозе бас цесто видјети... Ко је паметан давно је отисао ,ово мало омлафине сто је остало не знам цему се нада? Тацно , ови окупљени око Дјуревица све сами сљам...није се прије знало за њих, али сад вјероватно скола досла до изразаја . ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туго моја

11.11.2020 16:16

А докле вам се, инаце, цује тај радио Висеград?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуза

11.11.2020 16:19

Зика за нацелника..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бикавац

11.11.2020 17:14

Наш опјевани Вишеград, наш лијепи Вишеград уништи ђуревић са својом свитом, знамо ми то кад салон за свадбе поче реновирати и уложи 300.000 КМ, умјесто да је отворен маркет, али важно је да је ђуревић купио стан од 75.000 КМ, уложио у реновирање више од тога, директоре поставио без дана радног стажа, појединим додјеливши канцеларије у хотелу Вишеград, има још пуно тога, зато наши драги и добри Вишеграђани БРАНЕ СМИЉИЋ, школован образован господин ПОБЈЕЂУЈЕ, рођени Вишеграђани који воли наш Вишеград и само са њим идемо у боље сутра.

Name

Све честитке

11.11.2020 18:14

Брану Смиљићу,и желимо му,што ће свакако и бити у неђељу.ђуревића смо већ заборавили,а боље би нам било да није ни био начелник,како нама који га нисмо гласали,тако и оним што су га гласали.Све скупа су нас уназадили.Прошлост ће бити и он,и андрић,петровић,перишић,ђуровићка др што се дере по дому здравља.Ако бог да од понедељка ћемо сви бити добре комшије,пријатељи,родбина,колеге са посла без страха од ђуревићевог притиска и тираније.Бране Смиљић,начелник свих грађана нашег опјеваног Вишеграда.

ОДГОВОРИТЕ