Đurević se plaši sučeljavanja sa Smiljićem?

Kandidat SDS-a za načelnika opštine Višegrad na novembarskim izborima Brane Smiljić, koga podržava još šest koalicionih stranaka , izrazio je nezadovoljstvo nedolaskom njegovog protivkandidata iz redova SNSD-a Mladena Đurevića na planiranu treću po redu javnu debatu na talasima Radio Višegrada.

Republika Srpska 11.11.2020 | 14:42
Đurević se plaši sučeljavanja sa Smiljićem?

 „ S obzirom da se Đurević nije pojavio na prethodne dvije debate, provjerio sam u Radio Višegradu, da se slučajno nije predomislio da dođe na treće, za danas planirano sučeljavanje a sad je  očito da aktuelni načelnik ne smije javno da položi račune za svoj četverogodišnji rad ili nerad u ovoj lokalnoj zajednici“, rekao je Smiljić.

 Smiljić je naveo da bi Đureviću postavio pitanja na koja on ne bi imao odgovora jer je malo toga ostvario što je obećao građanima na prethodnim izborima.

 „Pitao bih Đurevića zašto su od velikog broja obećanih zaposlenih vladajući  prvo zaposlili svoje supruge i najrođenije iz familije dok su  svi odbornici SNSD  odjednom postali direktori javnih ustanova i preduzeća od kojih neki nikad nisu imali dan radnog staža u knjižici“, kaže Smiljić.

Smiljić dodaje da Đurović ne bi mogao da odgovori i na pitanje zašto je uništio višegradski sport, čuveni Košarkaški klub „Varda“ se ne takmiči, fudbal je u defanzivi a i dobojakški klub, nekad prvak BiH  je u teškoj situaciji.

„Pitao bih ga javno šta je urađeno od infrastukturnih projekata, jer  ni jedan nije završen. Potrošeno je 50 miliona KM iz budžeta , opština je zadužena za novih šest miliona i ništa nije urađeno. Nije završen ni sportskii teren koji je donacija Republike Srbije. Preknuli su projekat vodovoda Klašnik – Prelovo i izgrađen novi i opet stanovnici ovog mjesta nemaju dovoljno vode.  Pričali su da će glavna ulica biti Stradun u koju će biti utrošeno četiri miliona KM  a oni su samo asfaltirali trotore i to za 250.000 KM. Građani me pitaju, Brane , da li je moguće da ovaj trotoar vrijedi toliko novca", ističe Smiljić.

On podsjeća da je projekat rekonstrukcije ulice u naselju Šeganje trajao tri rekordne  godine.

„Vlast je sa Đurovićem načelu obećala novo gradsko groblje a radovi nisu ni počeli a novac za izradu tog projekta uplaćen je na privatnu firmu jednog od čelnika opštine.  Vladajuća garnitura je uzela kredit od dva miliona KM da završi kotlovnicu za stambeno naselje na Bikavcu a urađena je samo projektna dokumentacija i ništa više“, naglasio je Smiljić.

Kandidat za načelnika bi tražio i odgovor od Đurevića šta je od silnih investicija u opštinu, zaustavljanju odlaska mladih, otvaranju fakulteta i  najavljenih  pomoći Vlade RS. 

„Đurović nije smio da popričamo o budžetu opštine jer su smanjili sredstva ove godine svim budžetskim korisnicima. Za sport je smanjeno za 50 dosto, boračkoj po prvi put uplaćeno je manje za 50.000 KM  od planiranog , manje  je  vjerskim zajednicama  pa čak i osnovnoj školi", kaže Smiljić.

Prema njegovim riječima nije čudo što građani žele promjene i namjeravaju da glas daju i njemu  kao kanidatu za načelnika i odbornicima šest koalicionih stranaka okupljenih oko SDS.

Đurević se prije najavljene prve debate i sučeljavanja sa protivkanidatom oglasio na svom fejzbuk profilu gdje je napisao  „ da  mu  nije teško da u parlamentarnoj diskusiji suprostavi stavove ali  jer se pokazalo da to obično pređe u neargumentovano sučenjavanje što nije  potrebno“.

„Danas nam treba okupljanje za bolje , bez disonantnih tonova  i optužbi , bez dokaza u šta se obično pretvarala komunikacija sa mojim provikandidatom u kojoj je povišen ton imao presudnu ulogu  za govornicom lokalnog palamenta“, stoji Đurevićevom pismu građanima.

Bilo kako bilo građani i glasači  nisu imali priliku da čuju ništa o programima dva kanidata za načelnika na lokalnom radiju kao i tome šta je još aktuelna vlast od obećanog prije četiri godine uradila u gradu na Drini. 

„Pitao bih ga zašto nije nastavio ranije započete projekte, koji su to epohalni projekti ove vlasti, zašto je uništio višegradski sport, zašto je od obećanog zapošljavanja zaposlio samo članove porodica vladajuće partije a odbornike promovisao u direktore Javnih preduzeća i ustanova. Postavio bih mu pitanje zašto je smanjio grant boračkoj organizaciji, socijalnim kategorijama, sportskim organizacijama i vjerskim zajednicama“, saopštio je Smiljić i pozvao građane da glasaju za promejene a ne za podjele.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

mihail

11.11.2020 14:39

Opozicija mnogo kasni tj imam osecaj boga moli za bedu i bes naroda koji.bi.kaznio kriminalnu vlast i njih kao bogom date postavio.Morali su podnositi krivicne prijave, tuzbe, strajkoveSadasnja vlast je u svim porama institucija kriminalizovala sluzbenike koji moraju glasati za njih

ODGOVORITE
Name

Ре михаил

11.11.2020 15:09

Касниш ти,а не опзиција.Све је тачно што је рекао сдсов кандидат за начелника општине Вишеград,кога подржава широка коалиција и сви који виде пропаст ђуревићеве политике.То је једини начелник општине,кога су напустили секретар скупштине,начелник финансија,начелник оделења опште управе и кординатор за пројекте и провођење јавних набавки.ђуревић је четири године само размишљао како ће проводити диктатуру и малтретирати запослене без и једног разлога,и доводити његове послушнике,а склањати способне и све оне који су знсли и знају радити свој посао.Само погледајте ко су му начелници оделења,и паметном ће бити доста.Бране Смиљић будући начелник општине Вишеград.

ODGOVORITE
Name

Ре михаил 2

11.11.2020 15:10

Поднешене су кривичне пријаве за све,чуће се.

ODGOVORITE
Name

U lijepom starom ...

11.11.2020 16:07

Nadam se da ce Visegradu svanuti, inace onakva bijeda se ne moze bas cesto vidjeti... Ko je pametan davno je otisao ,ovo malo omlafine sto je ostalo ne znam cemu se nada? Tacno , ovi okupljeni oko Djurevica sve sami sljam...nije se prije znalo za njih, ali sad vjerovatno skola dosla do izrazaja . ???

ODGOVORITE
Name

Tugo moja

11.11.2020 16:16

A dokle vam se, inace, cuje taj radio Visegrad?

ODGOVORITE
Name

Djuza

11.11.2020 16:19

Zika za nacelnika..

ODGOVORITE
Name

Бикавац

11.11.2020 17:14

Наш опјевани Вишеград, наш лијепи Вишеград уништи ђуревић са својом свитом, знамо ми то кад салон за свадбе поче реновирати и уложи 300.000 КМ, умјесто да је отворен маркет, али важно је да је ђуревић купио стан од 75.000 КМ, уложио у реновирање више од тога, директоре поставио без дана радног стажа, појединим додјеливши канцеларије у хотелу Вишеград, има још пуно тога, зато наши драги и добри Вишеграђани БРАНЕ СМИЉИЋ, школован образован господин ПОБЈЕЂУЈЕ, рођени Вишеграђани који воли наш Вишеград и само са њим идемо у боље сутра.

Name

Све честитке

11.11.2020 18:14

Брану Смиљићу,и желимо му,што ће свакако и бити у неђељу.ђуревића смо већ заборавили,а боље би нам било да није ни био начелник,како нама који га нисмо гласали,тако и оним што су га гласали.Све скупа су нас уназадили.Прошлост ће бити и он,и андрић,петровић,перишић,ђуровићка др што се дере по дому здравља.Ако бог да од понедељка ћемо сви бити добре комшије,пријатељи,родбина,колеге са посла без страха од ђуревићевог притиска и тираније.Бране Смиљић,начелник свих грађана нашег опјеваног Вишеграда.

ODGOVORITE