Уручен Орден „Свети кнез“ начелнику Угљевика

Академик, професор доктор Мирко Керкез, предсједник Научног вијећа Српске краљевске академије наука и умјетника уручио је Орден “Свети кнез” начелнику општине Угљевик Василију Перићу. Перић је једини добитник оваквог признања у Републици Српској, због унапријеђења свих сегмената живота у Угљевику.

Република Српска 11.11.2020 | 14:39
Уручен Орден „Свети кнез“ начелнику Угљевика

Одлуку да начелник Перић добије Орден “Свети кнез”, у оквиру велике научне, културне и духовне манифестације, донио је специфични жири на чијем је челу био академик Керкез.

“Ово признање једини који је добио у Републици Српској је Василије Перић, мада ми у академији имамо доста чланова из Републике Српске. МИ смо донијели одлуку да га додијелимо начелнику општине Василију Перићу, јер он то заслужује, јер поред онога што је урадио за овај крај, пролазећи овим теренима, видео сам да је све уређено, да је све на свом мјесту ии да је лијепо проћи овим крајем”, рекао је Керкез.

Академик Мирко Керкез истакао је да начелник Перић треба да се поноси Орденом “Свети Кнез”, јер  годинама даје значајан печат развоју и прогресу, не само Угљевика и Републике Српске, већ цијелог српског народа.

“Ја ово признање доживљавам као прије свега признање грађанима општине Угљевик и моја велика захвалност грађанима општине Угљевик на заједничком раду, на заједничком труду у претходом, протеклом временском периоду, јер заједно смо успјели да урадимо много тога на овим просторима”, истакао је Перић.

Начелник је нагласио да су унапријеђени сви сегменти живота, од инфрастуктуре до културног развоја, а посебну брига вођена је о традицији и култури. “Ово признање је подстрек за будући рад на унапријеђену услова и квалитета живота становника Угљевика”, рекао је Перић.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СТРАХИЊА

11.11.2020 14:20

Нигдје ко у српској ордења за бацање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

11.11.2020 20:33

Нешић поручује да гласамо за опозицију,значи за Тасовца.Драгиша чуо си.

ОДГОВОРИТЕ