Uručen Orden „Sveti knez“ načelniku Ugljevika

Akademik, profesor doktor Mirko Kerkez, predsjednik Naučnog vijeća Srpske kraljevske akademije nauka i umjetnika uručio je Orden “Sveti knez” načelniku opštine Ugljevik Vasiliju Periću. Perić je jedini dobitnik ovakvog priznanja u Republici Srpskoj, zbog unaprijeđenja svih segmenata života u Ugljeviku.

Republika Srpska 11.11.2020 | 14:39
Uručen Orden „Sveti knez“ načelniku Ugljevika

Odluku da načelnik Perić dobije Orden “Sveti knez”, u okviru velike naučne, kulturne i duhovne manifestacije, donio je specifični žiri na čijem je čelu bio akademik Kerkez.

“Ovo priznanje jedini koji je dobio u Republici Srpskoj je Vasilije Perić, mada mi u akademiji imamo dosta članova iz Republike Srpske. MI smo donijeli odluku da ga dodijelimo načelniku opštine Vasiliju Periću, jer on to zaslužuje, jer pored onoga što je uradio za ovaj kraj, prolazeći ovim terenima, video sam da je sve uređeno, da je sve na svom mjestu ii da je lijepo proći ovim krajem”, rekao je Kerkez.

Akademik Mirko Kerkez istakao je da načelnik Perić treba da se ponosi Ordenom “Sveti Knez”, jer  godinama daje značajan pečat razvoju i progresu, ne samo Ugljevika i Republike Srpske, već cijelog srpskog naroda.

“Ja ovo priznanje doživljavam kao prije svega priznanje građanima opštine Ugljevik i moja velika zahvalnost građanima opštine Ugljevik na zajedničkom radu, na zajedničkom trudu u prethodom, proteklom vremenskom periodu, jer zajedno smo uspjeli da uradimo mnogo toga na ovim prostorima”, istakao je Perić.

Načelnik je naglasio da su unaprijeđeni svi segmenti života, od infrastukture do kulturnog razvoja, a posebnu briga vođena je o tradiciji i kulturi. “Ovo priznanje je podstrek za budući rad na unaprijeđenu uslova i kvaliteta života stanovnika Ugljevika”, rekao je Perić.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

STRAHINJA

11.11.2020 14:20

Nigdje ko u srpskoj ordenja za bacanje

ODGOVORITE
Name

Posteno

11.11.2020 20:33

Nešić poručuje da glasamo za opoziciju,znači za Tasovca.Dragiša čuo si.

ODGOVORITE