Заједно за организацију излета за дјевојчице и дјечаке из СОС Дјечијих села у БиХ

Крај календарске године је увијек резервисан за нове планове, а самим тиме и за представљање ЦХИЦовника, најшармантнијег планера у регији.

Босна и Херцеговина 11.11.2020 | 11:31
Заједно за организацију излета за дјевојчице и дјечаке из СОС Дјечијих села у БиХ

Наиме, већ пет година купци ЦХИЦовник радо купују на благајнама Бинго трговина широм БиХ, а уз чињеницу да је ЦХИЦовник планер који носи Маде ин БиХ етикету, купци су посебно поносни и на чињеницу што његовом куповином у Бингу донирају 1 КМ за подршку активностима СОС Дјечијих села у БиХ.

„Година иза нас нам је показала колико је за наше здравље битно боравити на отвореном. Ситуација с ЦОВИД-19 нас је окренула више према природи, посебице према љепотама које Босна и Херцеговина нуди. Многи од нас су викенде с обитељи проводили у излетима на планинама или у парковима и тај осјећај заједништва нас је мотивирао да прилику за таквим излетима пружимо и дјевојчицама и дјечацима из СОС Дјечијих села БиХ. 

Управо зато смо заједно с нашим партнером Бингом одлучили овогодишњу донацију усмјерити према организацији излета за дјевојчице и дјечаке из СОС Дјечијих села БиХ којима ћемо омогућити да посјете неке од природних љепота у БиХ.

Сигурни смо да ће то за њих бити јединствено и незаборавно искуство на што смо јако поносни.“, поводом ове сурадње изјавила је Ана Ћавар, оснивачица бренда ЦХИЦовник и портала БОЊОУР.ба.

„Захваљујући Бинго купцима у претходним годинама кроз ову сурадњу донирали смо већ 14.200 КМ, од чега 10.600 КМ СОС Дјечијим селима БиХ које су уложене у подмирење трошкова СОС породица, затим у набавку књига и уџбеника за школарце те за едукације које ће помоћи при запослењу младих из СОС Дјечијих села БиХ након што заврше са школовањем.

Због тешке ситуације изазване епидемијом, наредне године ћемо ипак новац усмјерити на другачији начин, како бисмо дјеци пружили пријеко потребан одмор, при чему смо водили рачуна да их не угрозимо на било који начин, те да им омогућимо упознавање природних љепота наше земље“, истакла је Татјана Пауноски, руководитељица службе маркетинга компаније Бинго.

 „У СОС Дјечијим селима БиХ смо од почетка пандемије морали осигурати да дјеца, млади, СОС родитељи и професионалци у директном раду очувају здравље у најширем смислу, јер осим успјешне превенције ширења ЦОВИД-19, наш додатни задатак је превенирати ретрауматизацију код дјеце и младих коју овако стресне околности могу узроковати.

Посебну пажњу и подршку је потребно пружити СОС родитељима, који са 5 или 6 дјеце различитог узраста морају осигурати не само адекватно праћење онлине наставе, него и испуњавање свих задатака, уз креирање додатних породичних рутина које ће надомјестити потребну социјализацију дјеце са вршњацима.

Утолико су активности одласка у природу изнимно важне за дјецу, младе и родитеље, не само у имунолошком смислу, него посебно у погледу очувања емотивног здравља.

Дугујемо истинску захвалност нашим посвећеним пријатељима ЦХИЦовнику и Бингу што разумију оне квалитативне потребе дјеце и младих.“, истакла је Мирела Грунетхер-Ђечевић, национална директорица СОС Дјечијих села БиХ.

У ЦХИЦовник тиму поносно истичу како је ЦХИЦовник бх. производ који је дизајниран како би инспирирао сваку жену да уз ЦХИЦовник креира и одржи баланс у свом животу тако што ће у сваком дану имати довољно времена за ствари које су уистину битне.

Јер срећу чине мале ствари. Баш попут овог малог, шармантног планера којег ћете пронаћи на благајнама одабраних Бинго трговина широм БиХ.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Браво!

11.11.2020 19:02

Свака част. Бошњаци раде и не баве се политиком и мржњом. Радим код њих и пуно се мирније осјећам него код нас. Србовање ми се попело на главу!

ОДГОВОРИТЕ