Бечић: Избор нове Владе Црне Горе 24. новембра

- Сједница Скупштине Црне Горе на којој ће се бирати нова влада биће одржана 24. новембра, саопштио је данас предсједник Скупштине Алекса Бечић.

Регион 10.11.2020 | 18:03
Бечић: Избор нове Владе Црне Горе 24. новембра

Бечић је након сједнице Колегијума предсједника Скупштине саопштио да су имали конструктиван састанак те да су заједнички, и власт и опозиција, дошли до закључака.

"Формирали смо радну групу која ће до краја седмице урадити допуну пословника који ће се бавити условима пандемије. Сљедећи уторак резервисан је да утврдимо финалну верзију допуне пословника. Онда заказујем сједницу на Цетињу за 23. новембар о Приједлогу одлуке о пословнику, а за 24. новембар сједницу на којој ће бити изабрана Влада", истакао је Бечић.

Он је рекао да је сједница заказана мало касније због вируса корона и посланика који су инфицирани.

"Донијели смо одлуку да се одржи и једна кратка сједница на којој ће бити одлучено да посланици који имају вирус корона гласају онлајн. Одлука да се гласа онлајн важиће до краја године, дакле до 31. децембра. Све је на брзину да би осигурали да Скупштина ради до 31. децембра", рекао је је Славен Радуновић из Демократског фронта.

Данијел Живковић из ДПС-а саопштио је да та партија неће опструисати рад парламента, преносе црногорски медији.

"Дио колега је инфициран вирусом корона, зато нећемо опструисати, доћи ћемо до измјена консензусом. Вјерујемо да ће се дорадити неки детаљи. Планирали смо да се формира радна група и да отклонимо мањкавости", рекао је он. 

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Страшно

10.11.2020 18:24

Толике опструкције, толико одгађање! Све се уротило против те владе, ал ја се молим Богу, да се на крају добро заврши!

ОДГОВОРИТЕ