Bečić: Izbor nove Vlade Crne Gore 24. novembra

- Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se birati nova vlada biće održana 24. novembra, saopštio je danas predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Region 10.11.2020 | 18:03
Bečić: Izbor nove Vlade Crne Gore 24. novembra

Bečić je nakon sjednice Кolegijuma predsjednika Skupštine saopštio da su imali konstruktivan sastanak te da su zajednički, i vlast i opozicija, došli do zaključaka.

"Formirali smo radnu grupu koja će do kraja sedmice uraditi dopunu poslovnika koji će se baviti uslovima pandemije. Sljedeći utorak rezervisan je da utvrdimo finalnu verziju dopune poslovnika. Onda zakazujem sjednicu na Cetinju za 23. novembar o Prijedlogu odluke o poslovniku, a za 24. novembar sjednicu na kojoj će biti izabrana Vlada", istakao je Bečić.

On je rekao da je sjednica zakazana malo kasnije zbog virusa korona i poslanika koji su inficirani.

"Donijeli smo odluku da se održi i jedna kratka sjednica na kojoj će biti odlučeno da poslanici koji imaju virus korona glasaju onlajn. Odluka da se glasa onlajn važiće do kraja godine, dakle do 31. decembra. Sve je na brzinu da bi osigurali da Skupština radi do 31. decembra", rekao je je Slaven Radunović iz Demokratskog fronta.

Danijel Živković iz DPS-a saopštio je da ta partija neće opstruisati rad parlamenta, prenose crnogorski mediji.

"Dio kolega je inficiran virusom korona, zato nećemo opstruisati, doći ćemo do izmjena konsenzusom. Vjerujemo da će se doraditi neki detalji. Planirali smo da se formira radna grupa i da otklonimo manjkavosti", rekao je on. 

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Strašno

10.11.2020 18:24

Tolike opstrukcije, toliko odgađanje! Sve se urotilo protiv te vlade, al ja se molim Bogu, da se na kraju dobro završi!

ODGOVORITE