Овај човек поседује највећу колекцију мобилних телефона!

Многи од нас имају један или два мобилна телефона, понеко чак и три али Сахабетин Оџелик из Турске вероватно има и највећу колекцију мобилних телефона на свету!

Забава 10.11.2020 | 15:23
Овај човек поседује највећу колекцију мобилних телефона!

У његовој колекцији може да се нађе преко 1.000 телефона, занимљиво да је већина пре ере паметних телефона, оно време када сте морали да кликнете на дугме како бисте неког позвали, а не екран.

Сахабетин Оџелик, је започео своју колекцију пре 20 година када је почео да поправља телефоне и данас се бави тим послом, али их и даље скупља. Његова колекција је била знатно већа, бројала је чак око 1.700 мобилних уређаја али пре две године 2018. лопови су обили његову кућу и украли седамсто у модела мобилних!



Чак и поред те крађе, он је успео да напуни просторију телефонима када су новинари дошли да га посете.

"Једног дана сам започео да се бавим овим послом пошто су ме интересовали телефони. Одлучио сам да започнем колекцију мислећи да ће једног дана бити застарела технологија. Сви моји телефони из ове колекције раде, али се не производе!“ – рекао је он за Анадолу Агенцију.

Његова колекција се састоји од телефона које је сам купио, као од претходних корисника који више нису хтели да користе те телефоне. „Сви они су ретки и веома вредни модели. Поједини купци су ми пришли како би их купили, али ја то нисам желео.

Тежак је посао да их одржавате, али ја желим да их сачувам да буду у најбољој могућем стању!“ – закључио је Оџелик.

Извор: занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар