Ovaj čovek poseduje najveću kolekciju mobilnih telefona!

Mnogi od nas imaju jedan ili dva mobilna telefona, poneko čak i tri ali Sahabetin Odželik iz Turske verovatno ima i najveću kolekciju mobilnih telefona na svetu!

Zabava 10.11.2020 | 15:23
Ovaj čovek poseduje najveću kolekciju mobilnih telefona!

U njegovoj kolekciji može da se nađe preko 1.000 telefona, zanimljivo da je većina pre ere pametnih telefona, ono vreme kada ste morali da kliknete na dugme kako biste nekog pozvali, a ne ekran.

Sahabetin Odželik, je započeo svoju kolekciju pre 20 godina kada je počeo da popravlja telefone i danas se bavi tim poslom, ali ih i dalje skuplja. Njegova kolekcija je bila znatno veća, brojala je čak oko 1.700 mobilnih uređaja ali pre dve godine 2018. lopovi su obili njegovu kuću i ukrali sedamsto u modela mobilnih!Čak i pored te krađe, on je uspeo da napuni prostoriju telefonima kada su novinari došli da ga posete.

"Jednog dana sam započeo da se bavim ovim poslom pošto su me interesovali telefoni. Odlučio sam da započnem kolekciju misleći da će jednog dana biti zastarela tehnologija. Svi moji telefoni iz ove kolekcije rade, ali se ne proizvode!“ – rekao je on za Anadolu Agenciju.

Njegova kolekcija se sastoji od telefona koje je sam kupio, kao od prethodnih korisnika koji više nisu hteli da koriste te telefone. „Svi oni su retki i veoma vredni modeli. Pojedini kupci su mi prišli kako bi ih kupili, ali ja to nisam želeo.

Težak je posao da ih održavate, ali ja želim da ih sačuvam da budu u najboljoj mogućem stanju!“ – zaključio je Odželik.

Izvor: zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar