Инцидент у Будви приликом полагања вијенца

И док су свештеници Митрополије црногорско-приморске давали помен страдалима у Првом свјетском рату, догодио се инцидент, пренијеле су "Вијести". Мјештанка Даринка Даја Љубиша протестовала је сматрајући да је ријеч о лажним историјским подацима.

Регион 08.11.2020 | 19:35
Инцидент у Будви приликом полагања вијенца

Градоначелник Будве Марко Царевић положио је вијенац на спомен плочу на зидинама Старога града, посвећену српским ослободиоцима Будве.

На табли која је изнад главних врата у Стари град постављена 1931. пише: "На успомену доласка храбре побједоносне Српске војске која послије јуначких побједа ослободи Будву, на Митровдан 8. новембра 1918. поставља Општина Будва".

И док су свештеници Митрополије црногорско-приморске давали помен страдалима у Првом свјетском рату, догодио се инцидент, пренијеле су "Вијести".

Мјештанка Даринка Даја Љубиша протестовала је сматрајући да је ријеч о лажним историјским подацима.

Настало је комешање, услиједиле су и тешке ријечи.

Свештеници су наставили са поменом, а окупљени су Љубишу извели из масе.

"Окупили смо се да још једном одамо почаст нашим херојима који су уписани златним словима у историју српског народа и града Будве", рекао је Царевић и истакао да су они пред многобројним и много снажнијим непријатељем храбро устали у одбрану свог народа и своје Будве.

"Са ових простора је било 1.100 добровољаца и ми смо на њих поносни. Заједно са свим народима са простора Балкана, на Митровдан извојевали су побједу и побједоносно умарширали у овај град и донели нама завјет за будућност", казао је Царевић, позивајући све да прихвате ове историјске чињенице.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бели

08.11.2020 18:59

Свака цаст ако не постујес свије како цес тудје. Нека им је вјецна слава и хвала јунаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драга Госпоџо

08.11.2020 21:25

У оно вријеме није било ратне технологије као данас, метак, пушка, бомба и бајонет, ЈУНАЦИ него шта. За тебе су сателити и дронови јунаци, машала. Дје станујеш , да то купим, а ти правац Беч или Будимпешта ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.11.2020 09:02

Немој ти више ништа куповати, довољно је што си школу купио!