Incident u Budvi prilikom polaganja vijenca

I dok su sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske davali pomen stradalima u Prvom svjetskom ratu, dogodio se incident, prenijele su "Vijesti". Mještanka Darinka Daja Ljubiša protestovala je smatrajući da je riječ o lažnim istorijskim podacima.

Region 08.11.2020 | 19:35
Incident u Budvi prilikom polaganja vijenca

Gradonačelnik Budve Marko Carević položio je vijenac na spomen ploču na zidinama Staroga grada, posvećenu srpskim oslobodiocima Budve.

Na tabli koja je iznad glavnih vrata u Stari grad postavljena 1931. piše: "Na uspomenu dolaska hrabre pobjedonosne Srpske vojske koja poslije junačkih pobjeda oslobodi Budvu, na Mitrovdan 8. novembra 1918. postavlja Opština Budva".

I dok su sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske davali pomen stradalima u Prvom svjetskom ratu, dogodio se incident, prenijele su "Vijesti".

Mještanka Darinka Daja Ljubiša protestovala je smatrajući da je riječ o lažnim istorijskim podacima.

Nastalo je komešanje, uslijedile su i teške riječi.

Sveštenici su nastavili sa pomenom, a okupljeni su Ljubišu izveli iz mase.

"Okupili smo se da još jednom odamo počast našim herojima koji su upisani zlatnim slovima u istoriju srpskog naroda i grada Budve", rekao je Carević i istakao da su oni pred mnogobrojnim i mnogo snažnijim neprijateljem hrabro ustali u odbranu svog naroda i svoje Budve.

"Sa ovih prostora je bilo 1.100 dobrovoljaca i mi smo na njih ponosni. Zajedno sa svim narodima sa prostora Balkana, na Mitrovdan izvojevali su pobjedu i pobjedonosno umarširali u ovaj grad i doneli nama zavjet za budućnost", kazao je Carević, pozivajući sve da prihvate ove istorijske činjenice.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Beli

08.11.2020 18:59

Svaka cast ako ne postujes svije kako ces tudje. Neka im je vjecna slava i hvala junaci.

ODGOVORITE
Name

Draga Gospodžo

08.11.2020 21:25

U ono vrijeme nije bilo ratne tehnologije kao danas, metak, puška, bomba i bajonet, JUNACI nego šta. Za tebe su sateliti i dronovi junaci, mašala. Dje stanuješ , da to kupim, a ti pravac Beč ili Budimpešta ?

ODGOVORITE
Name

Re

09.11.2020 09:02

Nemoj ti više ništa kupovati, dovoljno je što si školu kupio!