Шахиста Ђорђе Лукић (9) нови шампион Српске

Ђорђе Лукић (9) из Добоја, члан шаховског клуба "Светозар Глигорић" из Бијељине, је освојио прво мјесто, побједнички пехар и златну медаљу на Републичком првенству за младе шахисте те стекао титулу шампиона Републике Српске.

Остали спортови 08.11.2020 | 17:45
Шахиста Ђорђе Лукић (9) нови шампион Српске

Током викенда  у Требињу, у Граду Сунца, одржано је 27. Кадетско и омладинско првенство Републике Српске у шаху. На првенству је учествовало 102 такмичара из цијеле Републике Српске.

Ђорђе Лукић (9) из Добоја, ученик ИВ разреда Основне школе "Вук Стефановић Караџић" Добој, члан шаховског клуба "Светозар Глигорић" из Бијељине је освојио прво мјесто, побједнички пехар, и златну медаљу на Републичком првенству за младе шахисте те стекао титулу шампиона Републике Српске.

Првенство је одржано у дворани спортско-рекреативног центра "СЛ Олимп" са темпом игре од 60 минута по играчу. 
Лукић је наступао у групи дјечака до 10 година (М10) гдје је учествовао 21 такмичар.

Ђорђе Лукић је по други пут одбранио титулу шампиона Републике Српске без пораза, одигравши 7 партија од којих је шест побиједио и једну ремизирао и тако иза себе оставио 20 такмичара.

Као првак Републике Српске стекао је право учешћа на шаховском првенству Републике Српске. 
Директор првенства је био Александар Ковач, председник Шаховског савеза Републике Српске, а главни судија ИА Владо Стојановић. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар