Šahista Đorđe Lukić (9) novi šampion Srpske

Đorđe Lukić (9) iz Doboja, član šahovskog kluba "Svetozar Gligorić" iz Bijeljine, je osvojio prvo mjesto, pobjednički pehar i zlatnu medalju na Republičkom prvenstvu za mlade šahiste te stekao titulu šampiona Republike Srpske.

Ostali sportovi 08.11.2020 | 17:45
Šahista Đorđe Lukić (9) novi šampion Srpske

Tokom vikenda  u Trebinju, u Gradu Sunca, održano je 27. Kadetsko i omladinsko prvenstvo Republike Srpske u šahu. Na prvenstvu je učestvovalo 102 takmičara iz cijele Republike Srpske.

Đorđe Lukić (9) iz Doboja, učenik IV razreda Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" Doboj, član šahovskog kluba "Svetozar Gligorić" iz Bijeljine je osvojio prvo mjesto, pobjednički pehar, i zlatnu medalju na Republičkom prvenstvu za mlade šahiste te stekao titulu šampiona Republike Srpske.

Prvenstvo je održano u dvorani sportsko-rekreativnog centra "SL Olimp" sa tempom igre od 60 minuta po igraču. 
Lukić je nastupao u grupi dječaka do 10 godina (M10) gdje je učestvovao 21 takmičar.

Đorđe Lukić je po drugi put odbranio titulu šampiona Republike Srpske bez poraza, odigravši 7 partija od kojih je šest pobijedio i jednu remizirao i tako iza sebe ostavio 20 takmičara.

Kao prvak Republike Srpske stekao je pravo učešća na šahovskom prvenstvu Republike Srpske. 
Direktor prvenstva je bio Aleksandar Kovač, predsednik Šahovskog saveza Republike Srpske, a glavni sudija IA Vlado Stojanović. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar