У шест градова школе прелазе на онлајн наставу

Школе у Подгорици, Будви, Улцињу, Мојковцу и на Цетињу од сутра ће прећи на онлај режим рада због погоршане епидемиолошке ситуације.

Регион 08.11.2020 | 15:38
У шест градова школе прелазе на онлајн наставу

Због непромијењене ситуације, на даљину ће наставити да раде и школе на Жабљаку, али ће вртићи радити редовно, речено је Радију Црне Горе у Министарству просвјете.

– Када говоримо о вртићима они функционишу по потпуно другачијим принципима од школа, прије свега нису обавезни, затим у вртиће ионако долази око 20 одсто од укупно уписаних. Због свега наведеног, као и због родитеља којима су неопходни, за сада ће радити – истакли су из Министарства просвјете, пренијела је РТЦГ.

Није, међутим, искључено да ће бити промјена и у њиховом режиму функционисања, а ако и када се деси, јавност це бити обавијештена.

Раније данас је саопштено да школе у Подгорици, на Цетињу, у Будви, Улцињу и Мојковцу од сутра прелазе на рад на даљину на минимум двије недјеље, јер је кумулативна инциденција у тим општинама прешла 800 заражених на 100.000 становника.

Жабљак, чије школе већ неко вријеме раде на даљину, наставља, такође, са истим режимом рада, саопштило је Министарство просвјете.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар