U šest gradova škole prelaze na onlajn nastavu

Škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu i na Cetinju od sutra će preći na onlaj režim rada zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Region 08.11.2020 | 15:38
U šest gradova škole prelaze na onlajn nastavu

Zbog nepromijenjene situacije, na daljinu će nastaviti da rade i škole na Žabljaku, ali će vrtići raditi redovno, rečeno je Radiju Crne Gore u Ministarstvu prosvjete.

– Kada govorimo o vrtićima oni funkcionišu po potpuno drugačijim principima od škola, prije svega nisu obavezni, zatim u vrtiće ionako dolazi oko 20 odsto od ukupno upisanih. Zbog svega navedenog, kao i zbog roditelja kojima su neophodni, za sada će raditi – istakli su iz Ministarstva prosvjete, prenijela je RTCG.

Nije, međutim, isključeno da će biti promjena i u njihovom režimu funkcionisanja, a ako i kada se desi, javnost ce biti obaviještena.

Ranije danas je saopšteno da škole u Podgorici, na Cetinju, u Budvi, Ulcinju i Mojkovcu od sutra prelaze na rad na daljinu na minimum dvije nedjelje, jer je kumulativna incidencija u tim opštinama prešla 800 zaraženih na 100.000 stanovnika.

Žabljak, čije škole već neko vrijeme rade na daljinu, nastavlja, takođe, sa istim režimom rada, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar