Могуће је да ће Албанци сада негирати споразум

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да ће Србија испуњавати све обавезе из Вашингтонског споразума који је потписала с Приштином, уз посредство администрације предсједника САД Доналда Трампа, али је указао на могућност да ће тај документ сада оспоравати Албанци.

Србија 08.11.2020 | 14:54
Могуће је да ће Албанци сада негирати споразум

- Ми смо једна озбиљна држава и оно што смо ми потписали, радићемо на томе. Да ли ће нека друга страна оспоравати оно што је потписано? Могуће је. Могуће је да Албанци мисле да, ако је Џозеф Бајден побиједио, неће морати да испуњавају то што пише у споразуму - рекао је Дачић за Радио Београд.

Он је истакао да ће Србија имати конструктиван став и радиће на даљем примјењивању Вашингтонског споразума.

Дачић је навео да је више пута рекао да је сигуран да ће добри односи Србије и САД бити настављени без обзира на резултат предсједничких избора у САД, на којима је побједио Бајден.

- Односи Србије и ове земље се не могу вратити уназад, нити би требало да се врате уназад тиме што би се поништавало све оно што смо до сада остварили са САД у вријеме Трамповог мандата - истакао је Дачић.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Скептик

08.11.2020 14:17

До сада нове администрације нису пониставале споразуме које су потписале старе администрације. Шта је Трампова администрација поништила од потписаних споразума Обамине или Клинтонове администрације??? Да ли ико мисли да ће Баједенова администрација сада срушити ограду између САД и Мексика, рецимо. Наравно да неће, као што неће ни овај споразум. Код Амера постоји КОНТИНУИТЕТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зак за скептик

08.11.2020 15:59

Изузев што је трампова администрација изашла из нуклеарног споразума са Ираном који је склопљен за вријеме Обаме.

Name

Ело

08.11.2020 15:06

Е једва си доцекао да дизес мало тензије и потпаљујес народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо8.11.2020

08.11.2020 16:34

Неће дати Бајден на шиптаре,јер Бајденов син има фирму на Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

WWW

08.11.2020 19:35

ОВО ЈЕ БАЛКАНСКО ПРИМИТИВНО ТИПИЦНО СХВАТАЊЕ ПОЛИТИКЕ ....ПА НИЈЕ АМЕРИКА БОМБАРДОВАЛА СРБИЈУ ЗАТО ДА БИ НЕКО ОТВОРИО БУРЕКДЗИНИЦУ ИЛИ СЛАСТИЦАРНУ НА КОСОВУ ЈАДАН НЕБИО ...АЛИ ТО ЈЕ ИЗГЛЕДА КОМЛИКОВАНО ЗА ТЕБЕ И ТВОЈ НАРОД