Moguće je da će Albanci sada negirati sporazum

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija ispunjavati sve obaveze iz Vašingtonskog sporazuma koji je potpisala s Prištinom, uz posredstvo administracije predsjednika SAD Donalda Trampa, ali je ukazao na mogućnost da će taj dokument sada osporavati Albanci.

Srbija 08.11.2020 | 14:54
Moguće je da će Albanci sada negirati sporazum

- Mi smo jedna ozbiljna država i ono što smo mi potpisali, radićemo na tome. Da li će neka druga strana osporavati ono što je potpisano? Moguće je. Moguće je da Albanci misle da, ako je Džozef Bajden pobijedio, neće morati da ispunjavaju to što piše u sporazumu - rekao je Dačić za Radio Beograd.

On je istakao da će Srbija imati konstruktivan stav i radiće na daljem primjenjivanju Vašingtonskog sporazuma.

Dačić je naveo da je više puta rekao da je siguran da će dobri odnosi Srbije i SAD biti nastavljeni bez obzira na rezultat predsjedničkih izbora u SAD, na kojima je pobjedio Bajden.

- Odnosi Srbije i ove zemlje se ne mogu vratiti unazad, niti bi trebalo da se vrate unazad time što bi se poništavalo sve ono što smo do sada ostvarili sa SAD u vrijeme Trampovog mandata - istakao je Dačić.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Skeptik

08.11.2020 14:17

Do sada nove administracije nisu ponistavale sporazume koje su potpisale stare administracije. Šta je Trampova administracija poništila od potpisanih sporazuma Obamine ili Klintonove administracije??? Da li iko misli da će Bajedenova administracija sada srušiti ogradu između SAD i Meksika, recimo. Naravno da neće, kao što neće ni ovaj sporazum. Kod Amera postoji KONTINUITET.

ODGOVORITE
Name

zak za skeptik

08.11.2020 15:59

Izuzev što je trampova administracija izašla iz nuklearnog sporazuma sa Iranom koji je sklopljen za vrijeme Obame.

Name

Elo

08.11.2020 15:06

E jedva si docekao da dizes malo tenzije i potpaljujes narod.

ODGOVORITE
Name

Neđo8.11.2020

08.11.2020 16:34

Neće dati Bajden na šiptare,jer Bajdenov sin ima firmu na Kosovu.

ODGOVORITE
Name

WWW

08.11.2020 19:35

OVO JE BALKANSKO PRIMITIVNO TIPICNO SHVATANJE POLITIKE ....PA NIJE AMERIKA BOMBARDOVALA SRBIJU ZATO DA BI NEKO OTVORIO BUREKDZINICU ILI SLASTICARNU NA KOSOVU JADAN NEBIO ...ALI TO JE IZGLEDA KOMLIKOVANO ZA TEBE I TVOJ NAROD