У УКЦ-у Српске 455 пацијента који имају корону

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, обишао је данас пацијенте обољеле од вируса корона који су смјештени на Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци. Шеранић је рекао да здравствени радници дају свој максимум, али да је истовремено огроман број и младих и старих на болничком лијечењу због ковида 19.

Република Српска 08.11.2020 | 11:40
У УКЦ-у Српске 455 пацијента који имају корону

На Универзитетском клиничком центру Републике Српске тренутно је смјештено 455 пацијената заражених вирусом корона од чега је 50 на респиратору, а између 600 и седамсто пацијената је смјештено у другим болницама широм Републике Српске, рекао је Шеранић.

Уколико дође до значајнијег пораста броја хоспитализованих пацијената који су заражени вирусом корона, упозорава Шеранић, може доћи до редукције у пружању других здравствених услуга.

Из Клиничког центра је поручено да приводе крају опремање зграде старе хирургије  ,  гдје су већ премјештени неки пацијенти.

У оквиру привремене реорганизације Универзитетског клиничког центра, просторије бање Слатина су оспособљене за смјештај пацијената са лакшим симптомима ковида 19.

(БН ТВ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Побогу брате

08.11.2020 10:56

Па сви ти вецином су они стосу одали за вама и васом предизборном кампањом сваки дан, Солите народу памет како треба да се народ придзава мјера а ви сваки дан одрзавате скупове и не постујете мјере .Због васи гласова заразилисте вецину народа вама је битна функција и да ви имате сто висе за украс ,бас вас брига за народ,народ је за вас небитан,само је битан сада кад треба да гласа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

08.11.2020 13:07

Сареницу,одлази! Не брукај професију. Ниси ти за ово. Скидај маску!

Name

Тамара

08.11.2020 11:09

Видим да це градјани бити криви за слом здравства, за ескалацију смртних слуцајева обољелих од цовид-а 19. Постоји несто сто се зове мјере. Цекате, цини се, да их Србија уведе. Зар сте неспособни преписати од неке друге дрзаве? Да није проблем у незнању страних језика? Па, нек вам премијерка, професорица енглеског, нецему послузи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

08.11.2020 11:21

'Министар" Сераниц казе да се Влада од августа за ово припрема. Дакле, због тога нема тестова и пацијент сам себи даје дијагнозу, сто породицни љекар само, путем телефонског разговора, потврди. Па, драги градјани РС, позивам вас да гласате за ово лудило, да гласате за вас снсд. Напријед у тоталну пропаст! Не вјерујете да мозе бити горе? Не брините, бице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила за Ања

08.11.2020 16:35

Откуд знаш да нема тестова? Знаш ли да постоје и друге методе за доказивање цовида? Код нас сви све знају, зато и јесте овако. Боље да вјерујете него да провјеравате, вирус је ту

Name

Сломите се

08.11.2020 11:31

Сто се висе не би сломили , бар да не узимате од јадних волонтера и дусу и паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадивоје

08.11.2020 11:33

Ма проце грипа ко грипа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто

08.11.2020 12:03

Сто Стевандиц тамо није дезинфиковао? Не мозе, јер гдје год догје просири се зараза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљка Петгемрежић

08.11.2020 12:47

Као што рекох, ако не желите људима добре, само их у вријеме епидемије увјерите да та болест не постоји. Болнице ће се пунити, подјела у народу ће расти, економија пропадати, јер болестан човјек не може да ради... Опозиција ће ако власт нареди затварање урлати о кршењу људских права, ако се покуша са блажим мјерама, говориће, ви не радите ништа. Власт ће покушати да се уложе свима због гласова, па мјере неће бити довољне за успјех. Е, то се сад у Европи дешава, не само код нас. Људи су импресиониран како је Вијетнам, а камо Кина и Јапан ријешио тај проблем. Не могу да се начуде. Е, па да они нису знали како да сузбију заразу, неби до сада ни постојали. Кина и Индија су најстарије цивилизације свијета.

ОДГОВОРИТЕ