U UKC-u Srpske 455 pacijenta koji imaju koronu

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, obišao je danas pacijente oboljele od virusa korona koji su smješteni na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. Šeranić je rekao da zdravstveni radnici daju svoj maksimum, ali da je istovremeno ogroman broj i mladih i starih na bolničkom liječenju zbog kovida 19.

Republika Srpska 08.11.2020 | 11:40
U UKC-u Srpske 455 pacijenta koji imaju koronu

Na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske trenutno je smješteno 455 pacijenata zaraženih virusom korona od čega je 50 na respiratoru, a između 600 i sedamsto pacijenata je smješteno u drugim bolnicama širom Republike Srpske, rekao je Šeranić.

Ukoliko dođe do značajnijeg porasta broja hospitalizovanih pacijenata koji su zaraženi virusom korona, upozorava Šeranić, može doći do redukcije u pružanju drugih zdravstvenih usluga.

Iz Kliničkog centra je poručeno da privode kraju opremanje zgrade stare hirurgije  ,  gdje su već premješteni neki pacijenti.

U okviru privremene reorganizacije Univerzitetskog kliničkog centra, prostorije banje Slatina su osposobljene za smještaj pacijenata sa lakšim simptomima kovida 19.

(BN TV)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Pobogu brate

08.11.2020 10:56

Pa svi ti vecinom su oni stosu odali za vama i vasom predizbornom kampanjom svaki dan, Solite narodu pamet kako treba da se narod pridzava mjera a vi svaki dan odrzavate skupove i ne postujete mjere .Zbog vasi glasova zaraziliste vecinu naroda vama je bitna funkcija i da vi imate sto vise za ukras ,bas vas briga za narod,narod je za vas nebitan,samo je bitan sada kad treba da glasa..

ODGOVORITE
Name

Borac

08.11.2020 13:07

Sarenicu,odlazi! Ne brukaj profesiju. Nisi ti za ovo. Skidaj masku!

Name

Tamara

08.11.2020 11:09

Vidim da ce gradjani biti krivi za slom zdravstva, za eskalaciju smrtnih slucajeva oboljelih od covid-a 19. Postoji nesto sto se zove mjere. Cekate, cini se, da ih Srbija uvede. Zar ste nesposobni prepisati od neke druge drzave? Da nije problem u neznanju stranih jezika? Pa, nek vam premijerka, profesorica engleskog, necemu posluzi.

ODGOVORITE
Name

Anja

08.11.2020 11:21

'Ministar" Seranic kaze da se Vlada od avgusta za ovo priprema. Dakle, zbog toga nema testova i pacijent sam sebi daje dijagnozu, sto porodicni ljekar samo, putem telefonskog razgovora, potvrdi. Pa, dragi gradjani RS, pozivam vas da glasate za ovo ludilo, da glasate za vas snsd. Naprijed u totalnu propast! Ne vjerujete da moze biti gore? Ne brinite, bice.

ODGOVORITE
Name

Mila za Anja

08.11.2020 16:35

Otkud znaš da nema testova? Znaš li da postoje i druge metode za dokazivanje covida? Kod nas svi sve znaju, zato i jeste ovako. Bolje da vjerujete nego da provjeravate, virus je tu

Name

Slomite se

08.11.2020 11:31

Sto se vise ne bi slomili , bar da ne uzimate od jadnih volontera i dusu i pare.

ODGOVORITE
Name

Tadivoje

08.11.2020 11:33

Ma proce gripa ko gripa

ODGOVORITE
Name

Sto

08.11.2020 12:03

Sto Stevandic tamo nije dezinfikovao? Ne moze, jer gdje god dogje prosiri se zaraza.

ODGOVORITE
Name

Vanzemaljka Petgemrežić

08.11.2020 12:47

Kao što rekoh, ako ne želite ljudima dobre, samo ih u vrijeme epidemije uvjerite da ta bolest ne postoji. Bolnice će se puniti, podjela u narodu će rasti, ekonomija propadati, jer bolestan čovjek ne može da radi... Opozicija će ako vlast naredi zatvaranje urlati o kršenju ljudskih prava, ako se pokuša sa blažim mjerama, govoriće, vi ne radite ništa. Vlast će pokušati da se ulože svima zbog glasova, pa mjere neće biti dovoljne za uspjeh. E, to se sad u Evropi dešava, ne samo kod nas. Ljudi su impresioniran kako je Vijetnam, a kamo Kina i Japan riješio taj problem. Ne mogu da se načude. E, pa da oni nisu znali kako da suzbiju zarazu, nebi do sada ni postojali. Kina i Indija su najstarije civilizacije svijeta.

ODGOVORITE