Прави ли Мићић себи и својим "папцима" нови споменик?!

"Стиче се утисак да Мићо Мићић себи и својим ,,папцима,, прави бетонски споменик (аутобуску станицу) који неће бити у функцији сигурно двије до три године док се поново не организује јавни градски и приградски превоз, или се то ради због ,,трошења,, кредита. Ста се десило са 7 000 путника дневно, треба питати градску управу, а они се вјероватно возају приградским линијама у Бечу, Минхену или Франкфурту..."

Република Српска 07.11.2020 | 16:56
Прави ли Мићић себи и својим "папцима" нови споменик?!

- Видимо ових дана на билбордима да је Мићо Мићић одлучио да изгради аутобуску станицу у Бијељини, а и радови се убрзано изводе, вјероватно због путника који чекају аутобусе - констатовао је помало иронично на фејсбук профилу Семберац Петар Симић

Он подсјећа да је прије 10 и више година урадјен идејни пројекат аутобуске и жељезничке станице, као и терминал за јавни градски превоз и све је то лоцирано на простору жељезничке станице и старог бувљака.

"2008 године у Бијељини је постојао јавни градски и приградски превоз и дневно се у то вријеме превозило око 7 000 путника са 29 аутобуса и то 25 % путника у градском превозу и 75% путника у приградском превозу, а медјуградски саобрацај се одвијао са аутобуске станице и било је око 100 полазака дневно", наводи Симић.

Подсјећа да је била жељезницка пруга од Раче до Бијељине и да је жељезничка станица била у власништву Жељезница Србије и да је у то вријеме  радјено на реконструкцији пруге и изградњи нове путничке зељезничке станице на истој локацији,

"Саобраћајни институт "ЦИП" из Београда и Жељезнице Србије су урадили и идејни пројекат станичне зграде са колосјецима за путнички саобраћај.
На локацији старог бувљака је урадјено саобраћајно ријешење терминала за јавни градски превоз и ријешена је локација и за такси превоз.
Сви ови пројекти су уградјени у регулациони план "Индустријска зона И" и планирана је саобраћајница измедју Елвака и Орла до заобилазнице гдје би се урадила раскрсница и прикључак на половини дионице заобилазнице између раскрсница Обарска и Батковић", наводи Симић и наглашава да је све то одлуком Мића Мићића без икаквих података и анализа поништено?!

"Укида се жељезничка пруга и жељезничка путничка станица, гради се аутобуска станица по идејном пројекту од прије 20 година и гради се по прузи саобраћајница од нове аутобуске станице до раскрснице код Пољопривредне школе а у медјувремену ова градска управа је у потпуности укинула градски и приградски превоз путника (постоји само превоз уценика)", наводи Симић.

Он каже да се оправдано поставља питање зашто се гради аутобуска станица ако нема ни јавног превоза, а ни путника, што може провјерити сваки лаик на постојећој аутобуској станици.

"Стиче се утисак да Мићо Мићић себи и својим ,,папцима,, прави бетонски споменик који неће бити у функцији сигурно двије до три године док се поново не организује јавни градски и приградски превоз, или се то ради због ,,трошења,, кредита у предизборне сврхе!? Шта се десило са 7 000 путника дневно, треба питати градску управу, док се они вјероватно возају приградским линијама у Бечу, Минхену или Франкфурту", наводи Симић.

Бијељина је, наводи он, имала жељезничку пругу прије 100 и више година и ко је донио одлуку да се она укине бар што се тиче града.

"У нашем окружењу само Богатић и Лопаре немају пругу. Бијељина то укинула Угљевику, а да не спомињемо који озбиљан град у Европи је без пруге", наводи Симић и закључује да из овог кратког подсјећања на некадашње пројекте је видљиво колико има инпровизација, сумљи и незнања,

"Све ће ово скупо да кошта ове грађане и вјероватно ако се овако настави планирати развој града да ће сва села даље од 10 км од града бити празна и без становништва", упозорава Симић.

(БН) 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Миралем

07.11.2020 16:08

Аутобуске станице (МИЧИЋЕВЕ) ду прошлост.....ти зидови ду превазиђене....старк слоне -иди.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јусуф

07.11.2020 16:28

Ста написа мајке ти ?

Name

јаковљевиц

07.11.2020 18:38

и ја ке плазен

Name

Борац

08.11.2020 07:13

Мицо трецина дијели по камијон сљунка по селима за гласове.

Name

ботицели

07.11.2020 16:17

Неком аеродром,а некоме аутобуска станица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ботицели

07.11.2020 16:18

Некоме аеродром,а некоме аутобуска станица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

07.11.2020 16:29

Неком аеридром неком ... ста ?

Name

xy

07.11.2020 16:33

Јебо све своје, уништио је у сваком смислу овај град. Од нашег града направио је урбанистички карамбол, од саобраћаја луду кућу са безброј кружних токова ( само се вртимо у круг док не изађемо из Бијељине), сјебао је што се сјебати могло.Мичите га више да га народ више не гледа и не слуша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е сада

07.11.2020 16:35

Тачно тако. Не постоји озбиљан град без жељезнице, а о аутобуским линијама да не причам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гарфилд

07.11.2020 17:18

Ко ће се возити аутобусом, а ко аутопутем? Да хоће неко све ове натуршчкке политичаре стрпати у аутобусе па да трасом аутопута их одвезу што даље са ових простора. Нек усреће неку гуђу земљу. Боље да они оду него што тјерају нормалан народ да иде тамо гдје их не мора гледати ни на тв ни на бандерама ни гдје су их већ све покачили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лелеее

07.11.2020 17:31

Мићо Трећина не сједи скршетних руку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

07.11.2020 18:42

Мицо мицо,продана дусо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

07.11.2020 20:51

Бијељина је асфалтирана касаба као сто је и била до '92.године. Никада неце бити град јер је све урадјено накарадно! Зграде праве на улицама, срусе двије куце и направе зграду, без паркинга, без зелених површина, зграду наслањају на приватне куце, са балкона бацају смеце у двористе тако да људи потпуно губе приватност па их онда уцењују да им морају продати куце испод цијене! Градјевинска мафија у дилу са несретним градонацелником! Све је опљацкано и унистено! Процитајте њихове имовинске картоне! Све им треба одузети и послати их на дозивотну робију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козорог

07.11.2020 20:59

Мићо је тренурно мало залутао, али ће брзо увидјети своје грешке и вратити се поново под скуте СДСа, а ми ћемо га примити, јер је досадашњим радом за Бијељину тоипак заслужио. Није свестан каква подвала му је направљена од стране СНСДа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

07.11.2020 21:15

А сто градјани Бијељине плацају најскупљу воду у региону, сто врацају кредит за водовод то је за њих нормално а добро знамо ко је паре ставио у дзеп!!! Криминал свјетских размјера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнез

08.11.2020 07:57

У „Граду“ зграде као кутије бачене из ваздуха, па како која падне, тако и остане. Без реда и плана, за паре може баш све. Улице уске, саобраћај загушен, зелених површина, игралишта за дјецу нигдје нема. За све је крив Мићо, човјек без икакве визије.

ОДГОВОРИТЕ