Pravi li Mićić sebi i svojim "papcima" novi spomenik?!

"Stiče se utisak da Mićo Mićić sebi i svojim ,,papcima,, pravi betonski spomenik (autobusku stanicu) koji neće biti u funkciji sigurno dvije do tri godine dok se ponovo ne organizuje javni gradski i prigradski prevoz, ili se to radi zbog ,,trošenja,, kredita. Sta se desilo sa 7 000 putnika dnevno, treba pitati gradsku upravu, a oni se vjerovatno vozaju prigradskim linijama u Beču, Minhenu ili Frankfurtu..."

Republika Srpska 07.11.2020 | 16:56
Pravi li Mićić sebi i svojim "papcima" novi spomenik?!

- Vidimo ovih dana na bilbordima da je Mićo Mićić odlučio da izgradi autobusku stanicu u Bijeljini, a i radovi se ubrzano izvode, vjerovatno zbog putnika koji čekaju autobuse - konstatovao je pomalo ironično na fejsbuk profilu Semberac Petar Simić

On podsjeća da je prije 10 i više godina uradjen idejni projekat autobuske i željezničke stanice, kao i terminal za javni gradski prevoz i sve je to locirano na prostoru željezničke stanice i starog buvljaka.

"2008 godine u Bijeljini je postojao javni gradski i prigradski prevoz i dnevno se u to vrijeme prevozilo oko 7 000 putnika sa 29 autobusa i to 25 % putnika u gradskom prevozu i 75% putnika u prigradskom prevozu, a medjugradski saobracaj se odvijao sa autobuske stanice i bilo je oko 100 polazaka dnevno", navodi Simić.

Podsjeća da je bila željeznicka pruga od Rače do Bijeljine i da je željeznička stanica bila u vlasništvu Željeznica Srbije i da je u to vrijeme  radjeno na rekonstrukciji pruge i izgradnji nove putničke zeljezničke stanice na istoj lokaciji,

"Saobraćajni institut "CIP" iz Beograda i Željeznice Srbije su uradili i idejni projekat stanične zgrade sa kolosjecima za putnički saobraćaj.
Na lokaciji starog buvljaka je uradjeno saobraćajno riješenje terminala za javni gradski prevoz i riješena je lokacija i za taksi prevoz.
Svi ovi projekti su ugradjeni u regulacioni plan "Industrijska zona I" i planirana je saobraćajnica izmedju Elvaka i Orla do zaobilaznice gdje bi se uradila raskrsnica i priključak na polovini dionice zaobilaznice između raskrsnica Obarska i Batković", navodi Simić i naglašava da je sve to odlukom Mića Mićića bez ikakvih podataka i analiza poništeno?!

"Ukida se željeznička pruga i željeznička putnička stanica, gradi se autobuska stanica po idejnom projektu od prije 20 godina i gradi se po pruzi saobraćajnica od nove autobuske stanice do raskrsnice kod Poljoprivredne škole a u medjuvremenu ova gradska uprava je u potpunosti ukinula gradski i prigradski prevoz putnika (postoji samo prevoz ucenika)", navodi Simić.

On kaže da se opravdano postavlja pitanje zašto se gradi autobuska stanica ako nema ni javnog prevoza, a ni putnika, što može provjeriti svaki laik na postojećoj autobuskoj stanici.

"Stiče se utisak da Mićo Mićić sebi i svojim ,,papcima,, pravi betonski spomenik koji neće biti u funkciji sigurno dvije do tri godine dok se ponovo ne organizuje javni gradski i prigradski prevoz, ili se to radi zbog ,,trošenja,, kredita u predizborne svrhe!? Šta se desilo sa 7 000 putnika dnevno, treba pitati gradsku upravu, dok se oni vjerovatno vozaju prigradskim linijama u Beču, Minhenu ili Frankfurtu", navodi Simić.

Bijeljina je, navodi on, imala željezničku prugu prije 100 i više godina i ko je donio odluku da se ona ukine bar što se tiče grada.

"U našem okruženju samo Bogatić i Lopare nemaju prugu. Bijeljina to ukinula Ugljeviku, a da ne spominjemo koji ozbiljan grad u Evropi je bez pruge", navodi Simić i zaključuje da iz ovog kratkog podsjećanja na nekadašnje projekte je vidljivo koliko ima inprovizacija, sumlji i neznanja,

"Sve će ovo skupo da košta ove građane i vjerovatno ako se ovako nastavi planirati razvoj grada da će sva sela dalje od 10 km od grada biti prazna i bez stanovništva", upozorava Simić.

(BN) 

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Miralem

07.11.2020 16:08

Autobuske stanice (MIČIĆEVE) du prošlost.....ti zidovi du prevaziđene....stark slone -idi.......

ODGOVORITE
Name

Jusuf

07.11.2020 16:28

Sta napisa majke ti ?

Name

jakovljevic

07.11.2020 18:38

i ja ke plazen

Name

Borac

08.11.2020 07:13

Mico trecina dijeli po kamijon sljunka po selima za glasove.

Name

boticeli

07.11.2020 16:17

Nekom aerodrom,a nekome autobuska stanica.

ODGOVORITE
Name

boticeli

07.11.2020 16:18

Nekome aerodrom,a nekome autobuska stanica.

ODGOVORITE
Name

Mirko

07.11.2020 16:29

Nekom aeridrom nekom ... sta ?

Name

xy

07.11.2020 16:33

Jebo sve svoje, uništio je u svakom smislu ovaj grad. Od našeg grada napravio je urbanistički karambol, od saobraćaja ludu kuću sa bezbroj kružnih tokova ( samo se vrtimo u krug dok ne izađemo iz Bijeljine), sjebao je što se sjebati moglo.Mičite ga više da ga narod više ne gleda i ne sluša.

ODGOVORITE
Name

e sada

07.11.2020 16:35

Tačno tako. Ne postoji ozbiljan grad bez željeznice, a o autobuskim linijama da ne pričam.

ODGOVORITE
Name

Garfild

07.11.2020 17:18

Ko će se voziti autobusom, a ko autoputem? Da hoće neko sve ove naturščkke političare strpati u autobuse pa da trasom autoputa ih odvezu što dalje sa ovih prostora. Nek usreće neku guđu zemlju. Bolje da oni odu nego što tjeraju normalan narod da ide tamo gdje ih ne mora gledati ni na tv ni na banderama ni gdje su ih već sve pokačili.

ODGOVORITE
Name

leleee

07.11.2020 17:31

Mićo Trećina ne sjedi skršetnih ruku

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

07.11.2020 18:42

Mico mico,prodana duso

ODGOVORITE
Name

Mile

07.11.2020 20:51

Bijeljina je asfaltirana kasaba kao sto je i bila do '92.godine. Nikada nece biti grad jer je sve uradjeno nakaradno! Zgrade prave na ulicama, sruse dvije kuce i naprave zgradu, bez parkinga, bez zelenih površina, zgradu naslanjaju na privatne kuce, sa balkona bacaju smece u dvoriste tako da ljudi potpuno gube privatnost pa ih onda ucenjuju da im moraju prodati kuce ispod cijene! Gradjevinska mafija u dilu sa nesretnim gradonacelnikom! Sve je opljackano i unisteno! Procitajte njihove imovinske kartone! Sve im treba oduzeti i poslati ih na dozivotnu robiju!

ODGOVORITE
Name

Kozorog

07.11.2020 20:59

Mićo je trenurno malo zalutao, ali će brzo uvidjeti svoje greške i vratiti se ponovo pod skute SDSa, a mi ćemo ga primiti, jer je dosadašnjim radom za Bijeljinu toipak zaslužio. Nije svestan kakva podvala mu je napravljena od strane SNSDa.

ODGOVORITE
Name

Boris

07.11.2020 21:15

A sto gradjani Bijeljine placaju najskuplju vodu u regionu, sto vracaju kredit za vodovod to je za njih normalno a dobro znamo ko je pare stavio u dzep!!! Kriminal svjetskih razmjera!

ODGOVORITE
Name

Knez

08.11.2020 07:57

U „Gradu“ zgrade kao kutije bačene iz vazduha, pa kako koja padne, tako i ostane. Bez reda i plana, za pare može baš sve. Ulice uske, saobraćaj zagušen, zelenih površina, igrališta za djecu nigdje nema. Za sve je kriv Mićo, čovjek bez ikakve vizije.

ODGOVORITE