Џо Бајден најавио побједу, медији још уздржани

Демократски предсједнички кандидат Џо Бајден најавио је изборну побједу, а његова предност у кључним државама - Пенсилванији, Аризони, Џорџији и Невади расте из часа у час док се пребројавају преостали гласови.

Свијет 07.11.2020 | 08:09
Џо Бајден најавио побједу, медији још уздржани

Бројеви говоре сами за себе, јасно и убједљиво, да ћемо побиједити у овој изборној трци, изјавио је Бајден синоћ, док су америчке ТВ мреже уздржане када је у питању проглашавање побједника на 46. изборима за предсједника САД, преноси Ројтерс.

Американци су у рекордном броју гласали на овим изборима, али је због епидемије корона вируса велики број бирача своје гласачке листиће слао поштом.

Због тога се још увијек пребројавају гласови који су послати прије званичног затварања избора 4. новембра и није могуће предвидјети када ће бројање бити завршено, а побједник и званично проглашен.

Док су Бајдеове присталице прослављале на улицама Филаделфије, Трампови гласачи изашли су наоружани на улице Феникса и Детроита тврдећи, без доказа, да су избори покрадени.

Носећи транспаренте са натписима “Зауставимо крађу”, Трампове присталице најавиле су за данас масовне протесте.

У међувремену Бајден је оцијенио да би његова побједа значила да су Американци одлучили да му дају мандат да се избори са пандемијом, економском кризом, климатским променама и све озбиљнијим системским расизмом.

У међувремену, Трампов штаб је упутио апел да се донира око 60 милиона долара колико ће бити потребно за судске поступке које републиканци намјеравају да покрену због наводних изборних нерегуларности, али у његовом штабу има и оних који оцјењују да су правни напори да се докаже изборна превара неорганизовани и за сада безуспјешни пред америчким правосуђем.

На основу до сада пребројаних гласова, демократа Џо Бајден је у вођству са 253 према 214 електорских гласова.

За побједу потребно је да Бајден добије укупно 270 гласова, а побједа у Пенсилванији која располаже са 20 електорских гласова, донијела би му и коначну побједу на овим предсједничким изборима.

(Тањуг)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Кад крмци занијеме

07.11.2020 07:29

Конацно неко пристојан са ставом. Примитивне љоље су свима досадиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кад крмци занијеме

07.11.2020 09:04

Кад непристојан цовјек говори о пристојности другог! Да није тако, не би људе називали именом зивотиње која вам је отхранила претке.

Name

Ре

07.11.2020 09:18

Ћекај мало док нападне коју државу, нећеш тако размишљати.

Name

борац

07.11.2020 09:34

Коментар прави али ко це га разумјети отом потом.

Name

РЕ КАД КРМЦИ

07.11.2020 10:27

УКРАДЕНИ СУ ИЗБОРИ. ПОЛАКО.

Name

Ре

07.11.2020 10:27

Ако ће код нас направити чистке као што је обећао онда му желим побједу. Само да четворици шибицара Додику, Човићу, Изетбеговићу и Инцку видимо леђа и то је то,јер некадашњи говор инска у УНу против Додика и Човића иде у кортист њихове кампање како би се пробудио Српски и Хрватски национализам код гледалаца па да два шибицара опет добију изборе, а трећи шибицар Бакир је забетониран на својој функцији па се он подразумева. Инцко је плаћеник Штрабага, Глока, Новоматица и осталих Аустријских милијардера којима је потребна оваква БиХ, неуређена са тројицом клептомана, да могу прати прљави новац.

Name

Демонкратија

07.11.2020 07:41

Сваким даном, у сваком погледу све висе и висе напредујемо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гринго

07.11.2020 07:46

Најбоље би било да њих двојица изађу на двобој у подне. Оно, по старом каубојском обичају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

07.11.2020 07:50

Никад овај сенилни педофил неце бити ниста осим припадник установе затвореног типа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

07.11.2020 07:57

ХОЦЕЛ ДОДИК ПОНОВО КУКАТ НА СТАРУ АДМИНИСТРАЦИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боли вар

07.11.2020 09:31

Милорад још може отићи само до Аустрије код Курца Себастијана. Једино се он дигне кад Додик уђе остали сједе и са презиром га посматрају.

Name

Иван

07.11.2020 08:35

Гледајуци Бајдена схватам да је из исте кухиње као Клинтонови и Олбрајтова. Зумирајте им оци на неким сликама и видјецете зло и изопаценост. Казу, да једу зиве људе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Иван

07.11.2020 09:50

Ко год се имало зна користити интернетом,мозе доци до информација и слика да је ово један од највецих педофила данасњице.Толико о њему.

Name

Боро

07.11.2020 08:40

Шта направише од избора,лакрдија гора него код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.11.2020 09:00

Није тацно

Name

Оља

07.11.2020 08:47

Реално, да ли це цовјек у његовим годинама моци да се избори са свим проблемима које наводи? Наравно да неце јер не мозе, биологија це га спутати. Али, за демократе то и није битно, свакако це им бити само марионета. Било како било, овакав циркус ипак није оцекиван од земље која цијелом свијету дрзи лекције о демократском понасању. То никако није добро, нити за њих, а нити за остатак свијета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре др Оља

07.11.2020 09:37

И Трампу шизофренику је 74 године. Баш ми је драго што је господин Бајден нови предсједник САД-а. А Трампу је страшно лијепо стајала шајкача. др Оља оде жути и свој Хотел.

Name

незнам

07.11.2020 09:39

Кази бар ко спрецава демократију.

Name

Ре

07.11.2020 09:46

А Трамп је у цвијету младости? Реци нам колико је тацно младји Трамп да знамо ту зацудјујуцу разлику у годинама па да се конацно показе и ваљаност тог аргумента Трампових фанова. Просто је невјероватно колико смо ми затуцан народ који сваког свјетског злоцинца, аутократу и диктатора подрзавамо, а сад смо у тој крајности јос висе да подрзавамо и најобицнију будалу као сто је Трамп. Поразавајуца су ова писања о томе како демократе једу малу дјецу, цовјеку наједном биде јасно засто су код нас на власти по тридесет година исти људи, јер свака лаз и будаластина налази плодно тло у насем народу, сваки спин и провидна подвала се узима здраво за готово без да се тразе логицке узроцно последицне везе и неки докази. Ма јок довољно је написати текст пун лази и измисјотина пустити на телевизији или Јутјубу и Фејсбуку, у позадину убацити слике и напету музику и воала сутра сваки Србо прица о томе а оне који посатављају питања и сумњају користеци здрав разум Србо одмах гледа као издајника и сауцесника тих неких људи густера, ванземаљаца, педофила и дјецоздераца и осталих алама и аздајама који су се уротили и удрузили да унисте цитав свијет, а нароцито велики српски народ који им се са својих 7 и по милиона испријецио на путу.

Name

Одговор др Оља, Незнам, Ре

07.11.2020 10:30

Ови коментари, којима сте се зестоко л без елементарне културе, устријелили на оно сто сам написала, показују једино вас јад и цемер. Ви немате никаквих ваљаних аргумената за оно сто износите. Довољно вам је убједјење (не знам ко ли вам га је улио у толикој мјери) да це Бајден прекомпоновати простор Балкана и то је све. Неце, будите увјерени. Ми цемо бити остављени да се вазда коскамо, јер то њима управо треба. Даље, нигдје ја не споменух да је Трамп младји и да је он тај који је требало да побиједи. Напротив, и када је прије цетири године добио изборе, гледала сам то са цудјењем имајуци у виду његове године. Свака цаст зивотном и радном искуству, али за водјење земље би требало бирати младје и способне људе, а старијима је сасвим довољно мјесто савјетника. Ето, то сам имала на уму, а не оно сто је мој текст побудио у васим главама. И запамтите, ако сами не бринете о својој земљи, ни стотину Бајдена неце помоци.

Name

Јасмин

07.11.2020 09:21

Благо вама народе око цега се ви сикирате. Толико болесни толико умрлих а ви се расправљате око америке око једног лудјака и другог сенилног.Водите рацуна о здрављи они це се снаци и без вас. Памет у главу драги народе било које вјере и нације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јасмин

07.11.2020 13:00

Незна овај народ али мислим да би они били сретни да и они могу слободно бирати себи предсједника на слободним и фер изборима. Увијек некако изаберу себи неке патриоте које огромну "љубав" имају према своме народу, јадници, мисле да њих неко воли.

Name

Будо72

07.11.2020 10:15

Живио нови предсједник. Стави у оквире нормалног све што су бјелосвјетски мешетари урадили у овом конфузном времену г.Трампа. Стуци Америко рогове свим пробуденим нациналистима,поготово у Еуропи, а посебно на Балкану!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дотт

07.11.2020 10:22

Да је како треба овај идиот би већ 15 година био у пензији, а не креирао свјетску политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

07.11.2020 10:57

Трамп ће остати упамћен као предсједник САД који није започео ни један рат. Чим се овај сенилни старац устоличи на Јовањ дан идуће године, службе за спиновање ће почети на разради плана за нови рат. Подржимо одмах народ Ирана, Либије, Сирије, Јемена, Ирака да се чувају, не насједају на било какве измишљене и режиране правокације, као што смо ми овдје насједали. Они (каубоји) ће доћи са оружјем да заштите "основна људска права".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Василије

07.11.2020 12:55

Па и народи Ирана, Либије, Сирије, Јемена, Ирака, Беларус, Русије, Венезуеле, Србија и цитав Yу са Милосевицем, многи други јос, сами стењу под њиховим резимима. Они су ти "свјетски моцници" који кроје јадну судбину своме народу и народ мигрира у управо те земље, Западне које ти критикујес. Види само у Рс која крадја и криминал и бјезанија. На Западу бар постоји опозиција и парламентарна контрола резима, слободни медији, зар стварно неко мисли да тамо постоје сатанисти и они који једу дјецу или ко зна ста? И ко ли сири такве прице, управо ови гори набројани, ста мислис ста они све раде, без опозиције, без слободних медија, хапсења критицара, њихови подруми су пуни лесева. Види само нас дивни Рс. И ти би онда волио имати једног Ассада, Ким или Садама као владара.

Name

Марко

07.11.2020 16:36

губитник Трумп

ОДГОВОРИТЕ