Džo Bajden najavio pobjedu, mediji još uzdržani

Demokratski predsjednički kandidat Džo Bajden najavio je izbornu pobjedu, a njegova prednost u ključnim državama - Pensilvaniji, Arizoni, Džordžiji i Nevadi raste iz časa u čas dok se prebrojavaju preostali glasovi.

Svijet 07.11.2020 | 08:09
Džo Bajden najavio pobjedu, mediji još uzdržani

Brojevi govore sami za sebe, jasno i ubjedljivo, da ćemo pobijediti u ovoj izbornoj trci, izjavio je Bajden sinoć, dok su američke TV mreže uzdržane kada je u pitanju proglašavanje pobjednika na 46. izborima za predsjednika SAD, prenosi Rojters.

Amerikanci su u rekordnom broju glasali na ovim izborima, ali je zbog epidemije korona virusa veliki broj birača svoje glasačke listiće slao poštom.

Zbog toga se još uvijek prebrojavaju glasovi koji su poslati prije zvaničnog zatvaranja izbora 4. novembra i nije moguće predvidjeti kada će brojanje biti završeno, a pobjednik i zvanično proglašen.

Dok su Bajdeove pristalice proslavljale na ulicama Filadelfije, Trampovi glasači izašli su naoružani na ulice Feniksa i Detroita tvrdeći, bez dokaza, da su izbori pokradeni.

Noseći transparente sa natpisima “Zaustavimo krađu”, Trampove pristalice najavile su za danas masovne proteste.

U međuvremenu Bajden je ocijenio da bi njegova pobjeda značila da su Amerikanci odlučili da mu daju mandat da se izbori sa pandemijom, ekonomskom krizom, klimatskim promenama i sve ozbiljnijim sistemskim rasizmom.

U međuvremenu, Trampov štab je uputio apel da se donira oko 60 miliona dolara koliko će biti potrebno za sudske postupke koje republikanci namjeravaju da pokrenu zbog navodnih izbornih neregularnosti, ali u njegovom štabu ima i onih koji ocjenjuju da su pravni napori da se dokaže izborna prevara neorganizovani i za sada bezuspješni pred američkim pravosuđem.

Na osnovu do sada prebrojanih glasova, demokrata Džo Bajden je u vođstvu sa 253 prema 214 elektorskih glasova.

Za pobjedu potrebno je da Bajden dobije ukupno 270 glasova, a pobjeda u Pensilvaniji koja raspolaže sa 20 elektorskih glasova, donijela bi mu i konačnu pobjedu na ovim predsjedničkim izborima.

(Tanjug)

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

Kad krmci zanijeme

07.11.2020 07:29

Konacno neko pristojan sa stavom. Primitivne ljolje su svima dosadile.

ODGOVORITE
Name

Re Kad krmci zanijeme

07.11.2020 09:04

Kad nepristojan covjek govori o pristojnosti drugog! Da nije tako, ne bi ljude nazivali imenom zivotinje koja vam je othranila pretke.

Name

Re

07.11.2020 09:18

Ćekaj malo dok napadne koju državu, nećeš tako razmišljati.

Name

borac

07.11.2020 09:34

Komentar pravi ali ko ce ga razumjeti otom potom.

Name

RE KAD KRMCI

07.11.2020 10:27

UKRADENI SU IZBORI. POLAKO.

Name

Re

07.11.2020 10:27

Ako će kod nas napraviti čistke kao što je obećao onda mu želim pobjedu. Samo da četvorici šibicara Dodiku, Čoviću, Izetbegoviću i Incku vidimo leđa i to je to,jer nekadašnji govor inska u UNu protiv Dodika i Čovića ide u kortist njihove kampanje kako bi se probudio Srpski i Hrvatski nacionalizam kod gledalaca pa da dva šibicara opet dobiju izbore, a treći šibicar Bakir je zabetoniran na svojoj funkciji pa se on podrazumeva. Incko je plaćenik Štrabaga, Gloka, Novomatica i ostalih Austrijskih milijardera kojima je potrebna ovakva BiH, neuređena sa trojicom kleptomana, da mogu prati prljavi novac.

Name

Demonkratija

07.11.2020 07:41

Svakim danom, u svakom pogledu sve vise i vise napredujemo..

ODGOVORITE
Name

Gringo

07.11.2020 07:46

Najbolje bi bilo da njih dvojica izađu na dvoboj u podne. Ono, po starom kaubojskom običaju.

ODGOVORITE
Name

Hahaha

07.11.2020 07:50

Nikad ovaj senilni pedofil nece biti nista osim pripadnik ustanove zatvorenog tipa.

ODGOVORITE
Name

Borac R SRPSKE

07.11.2020 07:57

HOCEL DODIK PONOVO KUKAT NA STARU ADMINISTRACIJU.

ODGOVORITE
Name

Boli var

07.11.2020 09:31

Milorad još može otići samo do Austrije kod Kurca Sebastijana. Jedino se on digne kad Dodik uđe ostali sjede i sa prezirom ga posmatraju.

Name

Ivan

07.11.2020 08:35

Gledajuci Bajdena shvatam da je iz iste kuhinje kao Klintonovi i Olbrajtova. Zumirajte im oci na nekim slikama i vidjecete zlo i izopacenost. Kazu, da jedu zive ljude !

ODGOVORITE
Name

Re Ivan

07.11.2020 09:50

Ko god se imalo zna koristiti internetom,moze doci do informacija i slika da je ovo jedan od najvecih pedofila danasnjice.Toliko o njemu.

Name

Boro

07.11.2020 08:40

Šta napraviše od izbora,lakrdija gora nego kod nas.

ODGOVORITE
Name

Re

07.11.2020 09:00

Nije tacno

Name

Olja

07.11.2020 08:47

Realno, da li ce covjek u njegovim godinama moci da se izbori sa svim problemima koje navodi? Naravno da nece jer ne moze, biologija ce ga sputati. Ali, za demokrate to i nije bitno, svakako ce im biti samo marioneta. Bilo kako bilo, ovakav cirkus ipak nije ocekivan od zemlje koja cijelom svijetu drzi lekcije o demokratskom ponasanju. To nikako nije dobro, niti za njih, a niti za ostatak svijeta.

ODGOVORITE
Name

Re dr Olja

07.11.2020 09:37

I Trampu šizofreniku je 74 godine. Baš mi je drago što je gospodin Bajden novi predsjednik SAD-a. A Trampu je strašno lijepo stajala šajkača. dr Olja ode žuti i svoj Hotel.

Name

neznam

07.11.2020 09:39

Kazi bar ko sprecava demokratiju.

Name

Re

07.11.2020 09:46

A Tramp je u cvijetu mladosti? Reci nam koliko je tacno mladji Tramp da znamo tu zacudjujucu razliku u godinama pa da se konacno pokaze i valjanost tog argumenta Trampovih fanova. Prosto je nevjerovatno koliko smo mi zatucan narod koji svakog svjetskog zlocinca, autokratu i diktatora podrzavamo, a sad smo u toj krajnosti jos vise da podrzavamo i najobicniju budalu kao sto je Tramp. Porazavajuca su ova pisanja o tome kako demokrate jedu malu djecu, covjeku najednom bide jasno zasto su kod nas na vlasti po trideset godina isti ljudi, jer svaka laz i budalastina nalazi plodno tlo u nasem narodu, svaki spin i providna podvala se uzima zdravo za gotovo bez da se traze logicke uzrocno posledicne veze i neki dokazi. Ma jok dovoljno je napisati tekst pun lazi i izmisjotina pustiti na televiziji ili Jutjubu i Fejsbuku, u pozadinu ubaciti slike i napetu muziku i voala sutra svaki Srbo prica o tome a one koji posatavljaju pitanja i sumnjaju koristeci zdrav razum Srbo odmah gleda kao izdajnika i saucesnika tih nekih ljudi gustera, vanzemaljaca, pedofila i djecozderaca i ostalih alama i azdajama koji su se urotili i udruzili da uniste citav svijet, a narocito veliki srpski narod koji im se sa svojih 7 i po miliona isprijecio na putu.

Name

Odgovor dr Olja, Neznam, Re

07.11.2020 10:30

Ovi komentari, kojima ste se zestoko l bez elementarne kulture, ustrijelili na ono sto sam napisala, pokazuju jedino vas jad i cemer. Vi nemate nikakvih valjanih argumenata za ono sto iznosite. Dovoljno vam je ubjedjenje (ne znam ko li vam ga je ulio u tolikoj mjeri) da ce Bajden prekomponovati prostor Balkana i to je sve. Nece, budite uvjereni. Mi cemo biti ostavljeni da se vazda koskamo, jer to njima upravo treba. Dalje, nigdje ja ne spomenuh da je Tramp mladji i da je on taj koji je trebalo da pobijedi. Naprotiv, i kada je prije cetiri godine dobio izbore, gledala sam to sa cudjenjem imajuci u vidu njegove godine. Svaka cast zivotnom i radnom iskustvu, ali za vodjenje zemlje bi trebalo birati mladje i sposobne ljude, a starijima je sasvim dovoljno mjesto savjetnika. Eto, to sam imala na umu, a ne ono sto je moj tekst pobudio u vasim glavama. I zapamtite, ako sami ne brinete o svojoj zemlji, ni stotinu Bajdena nece pomoci.

Name

Jasmin

07.11.2020 09:21

Blago vama narode oko cega se vi sikirate. Toliko bolesni toliko umrlih a vi se raspravljate oko amerike oko jednog ludjaka i drugog senilnog.Vodite racuna o zdravlji oni ce se snaci i bez vas. Pamet u glavu dragi narode bilo koje vjere i nacije.

ODGOVORITE
Name

Re Jasmin

07.11.2020 13:00

Nezna ovaj narod ali mislim da bi oni bili sretni da i oni mogu slobodno birati sebi predsjednika na slobodnim i fer izborima. Uvijek nekako izaberu sebi neke patriote koje ogromnu "ljubav" imaju prema svome narodu, jadnici, misle da njih neko voli.

Name

Budo72

07.11.2020 10:15

Živio novi predsjednik. Stavi u okvire normalnog sve što su bjelosvjetski mešetari uradili u ovom konfuznom vremenu g.Trampa. Stuci Ameriko rogove svim probudenim nacinalistima,pogotovo u Europi, a posebno na Balkanu!

ODGOVORITE
Name

Dott

07.11.2020 10:22

Da je kako treba ovaj idiot bi već 15 godina bio u penziji, a ne kreirao svjetsku politiku.

ODGOVORITE
Name

Василије

07.11.2020 10:57

Tramp će ostati upamćen kao predsjednik SAD koji nije započeo ni jedan rat. Čim se ovaj senilni starac ustoliči na Jovanj dan iduće godine, službe za spinovanje će početi na razradi plana za novi rat. Podržimo odmah narod Irana, Libije, Sirije, Jemena, Iraka da se čuvaju, ne nasjedaju na bilo kakve izmišljene i režirane pravokacije, kao što smo mi ovdje nasjedali. Oni (kauboji) će doći sa oružjem da zaštite "osnovna ljudska prava".

ODGOVORITE
Name

Re Vasilije

07.11.2020 12:55

Pa i narodi Irana, Libije, Sirije, Jemena, Iraka, Belarus, Rusije, Venezuele, Srbija i citav Yu sa Milosevicem, mnogi drugi jos, sami stenju pod njihovim rezimima. Oni su ti "svjetski mocnici" koji kroje jadnu sudbinu svome narodu i narod migrira u upravo te zemlje, Zapadne koje ti kritikujes. Vidi samo u Rs koja kradja i kriminal i bjezanija. Na Zapadu bar postoji opozicija i parlamentarna kontrola rezima, slobodni mediji, zar stvarno neko misli da tamo postoje satanisti i oni koji jedu djecu ili ko zna sta? I ko li siri takve price, upravo ovi gori nabrojani, sta mislis sta oni sve rade, bez opozicije, bez slobodnih medija, hapsenja kriticara, njihovi podrumi su puni leseva. Vidi samo nas divni Rs. I ti bi onda volio imati jednog Assada, Kim ili Sadama kao vladara.

Name

Marko

07.11.2020 16:36

gubitnik Trump

ODGOVORITE