Дезинфекција школа након избора, настава на даљину

У Републици Српској ће од 16. до 20. новембра бити обустављен васпитно-образовни рад у основним и средњим школама, као и Дому ученика у Добоју усљед потребе дезинфекције просторија које ће бити кориштене као бирачка мјеста за локалне изборе, одлучио је Републички штаб за ванредне ситуације.

Република Српска 06.11.2020 | 15:36
Дезинфекција школа након избора, настава на даљину

Све основне и средње школе у Републици Српској су обавезне да у наведеном периоду организују наставу на даљину, кориштењем средстава електронске комуникације, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Републички штаб је задужио Републичку управу цивилне заштите да дезинфикује наведене просторије због заштите здравља ученика и запослених у овим установама.

Задужено је и Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод да обезбиједе подршку за одвијање наставе на даљину.

Републички штаб за ванредне ситуације закључио је да се уступа објекат Дома ученика у Требињу за потребе ковид болнице, у складу са захтјевом Градског штаба за ванредне ситуације.

Задужују се Министарство просвјете и културе, Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво и Градски штаб за ванредне ситуације у Требињу да ученике који бораве у Дому смјесте у одговарајуће објекте на подручју града, водећи рачуна о најбољем интересу ученика.

Републички штаб одобрио је донацију личне заштитне опреме и средстава за дезинфекцију јавним здравственим установама, с циљем заштите запослених и превенције ширења, сузбијања и отклањања вируса корона.

За реализацију овог закључка задужен је Фонд здравственог осигурања Републике Српске.

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ЈА

06.11.2020 15:02

Ниста вам није свето, па цак и дјеца. Зар су преци избори и васе странацке фотеље од насе дјеце. Гдје вам је савјест и љуска свијјест, гдје вам је људска и морална одговорност. Гдје вам је разум????. Срам вас било!!!! Јос да затворите вртице и болнице и да отворите гласацка мјеста. Висе нас ниста од вас не мозе изненадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ЈА

06.11.2020 15:30

Ма је ли ти мислис да це бити наставе до априла нагодину? Гдје ти зивис? Пробуди се. Имацемо на хиљаде заразених дневно, бице колапа. Вец сад се укида тестирање људи који имају симптоме. На резултат се цека неколико дана. Дјеца преносе вирусе родитељима и наставницима. У Србији с евец сад прелази на онлајн наставу. Само се БиХ прави луда, јер има изборе па треба креирати сиутацију која је нормална, а није.

Name

Директ

06.11.2020 17:55

Србија има бољу информационо-комуникациону инфраструктуру од наше, као и велики број високообразоване радне снаге у ИТ сектору, док код нас интернет је спор, а и нашој власти ИТ сектор је задња рупа на свирали, осим када је у питању извлачење пара преко Проинтера.

Name

тwинфорце

06.11.2020 15:06

Дјецу у уционице, а бирацка мјеста под саторе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

06.11.2020 15:13

А шта ако неко нема мобилни телефон и рачунар? Таквих сигурно има...и нису дужни да их имају. Шта ће бити с њима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИЕТРЕН

06.11.2020 20:30

Па мора неко и поновити разред! Не могу сви проћи без поправног или поновљеног разреда!

Name

киза

06.11.2020 15:15

По мом мишљењу треба децу и даље доводити у школе, па нека тим малим али паметним особама неко објасни ко им је ускратио основно право, право на ОБРАЗОВАЊЕ. Ако их не приме у школу треба лепо отићи пред зграду владе, одвести тамо клинце па нека их жељкица и баја образују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незнанац

06.11.2020 16:14

А ста код куце се не мозе образовати? Ста он код куце не мозе науцити а да у сколи мозе? Наставници и професори криви курац не објасњавају, дјеца дзаба сједе 2 сата у уционицама. Оцес да ти се дјете социјализује у доба пандемије? Необразована стоко, грота вам је дати дјецу

Name

Ре незнанац

06.11.2020 17:20

Образовање носи и компоненту васпитања. Обоје је код тебе успјело! „Ка да су те у млетке сиљали"

Name

ре незнанац

06.11.2020 17:34

па по твом вокабулару, ти своје сигурно не мозес ни васпитати, а тек науцити...

Name

Радник

06.11.2020 17:59

Идиоти...преча вам политика и васе фотеље од дјеце...организујте изборе у просторијама опстина...Магарци.

ОДГОВОРИТЕ