Dezinfekcija škola nakon izbora, nastava na daljinu

U Republici Srpskoj će od 16. do 20. novembra biti obustavljen vaspitno-obrazovni rad u osnovnim i srednjim školama, kao i Domu učenika u Doboju usljed potrebe dezinfekcije prostorija koje će biti korištene kao biračka mjesta za lokalne izbore, odlučio je Republički štab za vanredne situacije.

Republika Srpska 06.11.2020 | 15:36
Dezinfekcija škola nakon izbora, nastava na daljinu

Sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj su obavezne da u navedenom periodu organizuju nastavu na daljinu, korištenjem sredstava elektronske komunikacije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Republički štab je zadužio Republičku upravu civilne zaštite da dezinfikuje navedene prostorije zbog zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u ovim ustanovama.

Zaduženo je i Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod da obezbijede podršku za odvijanje nastave na daljinu.

Republički štab za vanredne situacije zaključio je da se ustupa objekat Doma učenika u Trebinju za potrebe kovid bolnice, u skladu sa zahtjevom Gradskog štaba za vanredne situacije.

Zadužuju se Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Gradski štab za vanredne situacije u Trebinju da učenike koji borave u Domu smjeste u odgovarajuće objekte na području grada, vodeći računa o najboljem interesu učenika.

Republički štab odobrio je donaciju lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa korona.

Za realizaciju ovog zaključka zadužen je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

(Srna)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

JA

06.11.2020 15:02

Nista vam nije sveto, pa cak i djeca. Zar su preci izbori i vase stranacke fotelje od nase djece. Gdje vam je savjest i ljuska svijjest, gdje vam je ljudska i moralna odgovornost. Gdje vam je razum????. Sram vas bilo!!!! Jos da zatvorite vrtice i bolnice i da otvorite glasacka mjesta. Vise nas nista od vas ne moze iznenaditi.

ODGOVORITE
Name

Re JA

06.11.2020 15:30

Ma je li ti mislis da ce biti nastave do aprila nagodinu? Gdje ti zivis? Probudi se. Imacemo na hiljade zarazenih dnevno, bice kolapa. Vec sad se ukida testiranje ljudi koji imaju simptome. Na rezultat se ceka nekoliko dana. Djeca prenose viruse roditeljima i nastavnicima. U Srbiji s evec sad prelazi na onlajn nastavu. Samo se BiH pravi luda, jer ima izbore pa treba kreirati siutaciju koja je normalna, a nije.

Name

Direkt

06.11.2020 17:55

Srbija ima bolju informaciono-komunikacionu infrastrukturu od naše, kao i veliki broj visokoobrazovane radne snage u IT sektoru, dok kod nas internet je spor, a i našoj vlasti IT sektor je zadnja rupa na svirali, osim kada je u pitanju izvlačenje para preko Prointera.

Name

twinforce

06.11.2020 15:06

Djecu u ucionice, a biracka mjesta pod satore!!!

ODGOVORITE
Name

Skeptik

06.11.2020 15:13

A šta ako neko nema mobilni telefon i računar? Takvih sigurno ima...i nisu dužni da ih imaju. Šta će biti s njima?

ODGOVORITE
Name

ПИЕТРЕН

06.11.2020 20:30

Па мора неко и поновити разред! Не могу сви проћи без поправног или поновљеног разреда!

Name

kiza

06.11.2020 15:15

Po mom mišljenju treba decu i dalje dovoditi u škole, pa neka tim malim ali pametnim osobama neko objasni ko im je uskratio osnovno pravo, pravo na OBRAZOVANJE. Ako ih ne prime u školu treba lepo otići pred zgradu vlade, odvesti tamo klince pa neka ih željkica i baja obrazuju.

ODGOVORITE
Name

Neznanac

06.11.2020 16:14

A sta kod kuce se ne moze obrazovati? Sta on kod kuce ne moze nauciti a da u skoli moze? Nastavnici i profesori krivi kurac ne objasnjavaju, djeca dzaba sjede 2 sata u ucionicama. Oces da ti se djete socijalizuje u doba pandemije? Neobrazovana stoko, grota vam je dati djecu

Name

Re neznanac

06.11.2020 17:20

Obrazovanje nosi i komponentu vaspitanja. Oboje je kod tebe uspjelo! „Ka da su te u mletke siljali"

Name

re neznanac

06.11.2020 17:34

pa po tvom vokabularu, ti svoje sigurno ne mozes ni vaspitati, a tek nauciti...

Name

Radnik

06.11.2020 17:59

Idioti...preča vam politika i vase fotelje od djece...organizujte izbore u prostorijama opstina...Magarci.

ODGOVORITE