Трамп: Покраден сам, ово су лажни избори

Предсједник САД и предсједнички кандидат Доналд Трамп обратио се јавности из Бијеле куће и рекао да је покраден и да су ово били лажни избори.

Свијет 06.11.2020 | 07:42
Трамп: Покраден сам, ово су лажни избори

"Ако пребројите легалне гласове, лагано побјеђујем. Ако пребројите илегалне гласове, губим. Много листића је стигло по затварању бирачких мјеста, са закашњењем. Преварен сам", поручио је у четвртак Трамп у обраћању које је почело нешто прије 19.00 сати по локалном времену.

Он је рекао да су предвиђали Бајденову побједу у многим државама, али било је обрнуто.

"Задржали смо Сенат што је одлично и то у тежим државама. Направили смо одличан посао. Стотине милиона долара је било против нас. На националном нивоу су нам противници били донатори с Вол стрита, а наши донатори били су мали људи", рекао је Трамп.

Додао је да је више жена републиканки изабрано у Конгрес него икада раније.

"Освојио сам велики, највећи број гласова у историји, Хиспаноамериканаца, Афроамериканаца и америчких старосједилаца. Ово су лажни избори, морам тако да кажем. Добијали смо у многим земљама, а онда, неким чудом, ствари су почеле да се окрећу у Бајденову корист. Али, предвидио сам да ће гласање поштом бити превара", рекао је Трамп.

Он је рекао да су израчунали тачно колико им гласова треба и онда су послали поштом.

"Невјероватно је како су сви листићи који су послати поштом допринијели само једној страни. Да не причам о прекиду бројања гласова. Људи су ми слали поруке, никада нисам видио такву љубав, такву подршку од грађана, али противници хоће да украду изборе, а ми не смијемо да им дозволимо", рекао је Трамп.

Трамп је додао да на поштанским ковертама није било маркица, печата, ничега.

"Гласање путем поште се претворило у катастрофу, али као што сам рекао, то није изненађење. Не смијемо да дозволимо да се то деси нашој држави. Да не причам да су блокирали мјеста за гласање, нису нам дали на присуствујемо на многим мјестима. Чекали смо сатима и сатима. Желимо транспарентност, правду, а не тајне састанке и скривање. Наша држава ће побиједити, ми ћемо побиједити на изборима. Очекујем дуг поступак на путу до правде, али смо стрпљиви", закључио је Трамп.

(Тањуг) 

Претходно је Џо Бајден на Тwиттеру написао да "народ неће бити ућуткан, малтретиран и неће се предати, сваки глас ће бити избројан."

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Скептик

06.11.2020 06:53

Хајмо наша опозицијо, гледајте како се брани изборна воља грађана и како се треба одупријети изборној крађи! Е овако сте се и ви требали понашати послије секташке бруталне крађе 2018. године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Скептик

06.11.2020 08:11

Јел ти то стварно поредис опозицију са Трумпом? Ако је тако, онда и не требају побједити у РС, бас због таквих као сто си ти...

Name

Демос кратос

06.11.2020 08:29

Требало је прије 30 година знати не насјести на хускацку политику, али не тада смо сви клицали од среце и националног поноса и слободе, сад као глумимо паметне кад се о њиховим изборима ради, у колијевци демократије. Многи тек послије постану паметни а ми ни послије цак.

Name

Вук,УСА

06.11.2020 09:18

Нема од овог налицканог пауна ништа, па у САДу се гласа путем поште десетинама година.Знао је правила.Њега ће Републиканци пустити низ воду,није ни био у партији до пред изборе 2016, можда од 2014.Дао паре и идемо, тако је у САД.Сам његов наступ након и прије избора је био популистички.Ако мене не изаберете ето рата и потопа ,а оно проглашавање да је побједник пар сати након избора је врхунац глупости ,безобразлука или непознавања изборног закона.У САДу се у 90 % савезних држава на почетку броје гласови са биралишта тога дана ,а послије гласови приспјели путем поште.Прије избора је позивао своје бираче да се не плаше Короне и да гласају на дан избора.Бајден је имао други приступ.Позивао је гласаче да гласају путем поште да би се спрјечило ширење Короне.На изборе путем поште изађе трећина бирача.Нису сви Бајденови има и 20% правих републиканаца који нису послушали Калимерца .Гро је Бајденових и они сада овјеравају изборе.Гласање путем поште у САД- у није као код нас, да ти украду идентитет и гласају из друге државе.Систем је постављен тако да је то практично немогуће.Ништа није савршено али колико читам нико се не жали да је неко гласао умјесто њега,нити да му је неко забранио да гласа.Трамп овим својим поступцима само показује да је недостојан функције коју обавља и да је залутао у политику.Просто је невјероватно да сједите у кућама у Боснии и лупате небулозе и и своје шупље фикције.Американци су осјетљиви на своје право гласа,сматрају га тековином коју треба бранити.Папкара нема.Био је један наш папкар Србин Род Благојевић гувернер Илиноиса некада, па је одгулио велику робију.Помиловао га је овај одлазећи предсједник Трамп 22.фебруара ове године .Иначе је чини ми се био добио 15-ак година,а у затвор погодио 2009 године

Name

Ре Скептик

06.11.2020 09:29

Овдје је мало чудно да се позиција жали да их је опозиција покрала иако имају све полуге власти и контролу над свим,мислим да Трамп претјерује,он је једини предсједник који се жали,није могуће да сви судови против предсједника.Поређење са нашим случајем гдје Додик као власт има све у рукама и нормално је да доста тога покрадеујер су власт,поређење ова два случаја ти је без везе.

Name

Алан Форд

06.11.2020 09:34

Заиста мислис да се у УСА могу красти тако гласови? За опозицију су управу да су требали бити мало острији поред свог криминала који се десава они нису прстом мрднули. Знаци треба гласати за потпуно нове људе.

Name

Нови Јорк

06.11.2020 11:31

Ре Вук УСА Који си ђаво отишао преко бијелог свијета ако се ничему научио ниси? Ово је једини предсједник који за 4 године није почео рат ни са ким и ни у чије име. 70+ милиона нас је гласало за њега. Мислиш да ћемо сједити скрштених руку и гледати како крадете легитимно изабраног предсједника? Што не кажеш народу како су посматрачи избачени из изборних мјеста? Ако немате ништа крити зашто не дозволите законско посматрање избора.? За шта си гласао кукала ти матер? Социјализам и корупцију из које си побјегао? Живи и учи, каже народ. Ја кажем неки су ограничени за науку и умру глупаци. Уздравље.....видимо се у Супрêме Цоурт.

Name

Каисеркроне

06.11.2020 11:51

Умјесто да истице своју велику нацију и да истице како је стрпљив да сацека да се сви гласови народа преброје, да истице демократске вриједности, он би пола нације да игнорисе и угњетава, измисља неке невидљиве непријатеље. Исти сценарио као нас Слоба сто нам је приредио а овај Скептик његов присталица радо би да види исти сценарио и код њих у Америци и да се послије смије, из неке сујете.

Name

Ре

06.11.2020 14:23

Бајден није легитимни представник Америке, јер за њега гласају црнци, мексиканци, педери и зене, јел тако Срби и Хрвати?!!

Name

Ре Вук УСА

06.11.2020 15:02

Мени није јасно како Флорида за један дан преброји 11 милиона гласова, а држава од 5 милиона неможе за 3 дана. Како републиканци су јачи у сенату и добили су те изборе, а Трамп као губи. Има ту много закулисних и здравом разуму нејасних радњи.

Name

Твампе Свбине

06.11.2020 15:53

Како сад да се каже новом предсједнику??

Name

Нормално

06.11.2020 07:00

Сви избори су лазни

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМИСЛОВ

06.11.2020 09:42

Али овдје је интересантно власт покрадена од опозиције што је стварно ријетост!

Name

А тим латним иборима

06.11.2020 09:46

Је сво ДЕМОКРААТСКО ДРУТВО "ЦИСТА МАНИПУЛАЦИЈА. НЕ ПОСТОЈИ У ПРАКСИ.....

Name

Ђорђе

06.11.2020 07:04

Вала, и ови у Америци су досадили са гласовима, до сад би их и ми у Босни и Херцеговини избројали. Америка у овом циркусу постаје "банана држава". Изгледа Леси се вратио кући, нисам за узвраћање, али обојене и љубичасте револуције вратиле се, бумеранг, не знам. Поздрав добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азем

06.11.2020 13:38

У Америци је прије четири године успјела нарандзаста револуција.

Name

Антифашиста

06.11.2020 07:24

Тако је “господине” Трамп “покрадени сте”( али од стране господина Бога) фали вам човјечности достојанства поштовања други и другачији . Толико сте охоли дрски безобразни пуни сами себе да то превазилази све мјере доброг укуса које сте стеки стицај богатства(ко зна на какве начине) Неизбјежно је да такви какви сте морате да “одете” чим прије и пустите америчке грађане да слободно живе своје животе ! Сретан вам пут БИВСИ ПРЕДСЕДНИЦЕ !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

06.11.2020 09:25

Само један тип за вас: има један свијет и иза ивице тањира...

Name

Ре

06.11.2020 16:31

Ти причаш о Бајдену?

Name

С4јо

06.11.2020 07:24

Видите како је нај боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

06.11.2020 07:25

овај кука као цовиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Итд

06.11.2020 07:30

Дојади да си покраден мани се прице без доказ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

06.11.2020 07:32

Овако ће и Рудоња кмечати... Живи били, па видјели...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

06.11.2020 07:53

Био си против мјера , ниси носио маску . Преболавао цовид инфекцију и изасао у јавност и рекао да се осјецас сјајно и да то није ниста страсно . Наравно да це те покрасти и на све нацине покусати уклонити са власти . Јер сметас .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азем

06.11.2020 13:42

Он смета само нормалним људима. Будалама је сасвим ОК да имају реалитy предсједника који им нуди да пију варикину против Цовида. Обзиром да у Америци пола становништва има ниво интелигенције кишне глисте, Трумп је за њих идеалан предсједник.

Name

Ах

06.11.2020 07:56

Преписали од нас како се краду постом гласовииии они су додали колико им требаа!!Узми Катоо колико ти драгоо!! Све преписанооо!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Много висе гласаца

06.11.2020 09:40

У БЛ итд, него сто има становника, ако треба искривити вољу гласаца, сви цемо гласати постом, украденим, измисљеним идентитетом, ма све се мозе и ради, ИЗБОРНИ ЗАКОН ЈЕ САВ НАПРАВЉЕН ПО МЈЕРИ КРИМИНАЛНЕ БАХААТЕ НЕМАНИ а не мјери демократских избора и друства у цјелини, о ПРАВОСУДЈУ КОЈЕ ЈЕ И ТИМ ЗАКОНОМ ПОТПУНО ДЕВАСТИРАНО је сувисно говорити, каои комплетмој законодавној и изврсној власти.....

Name

Ето ти га на

06.11.2020 08:39

Буни се против Баидена а он исто радио ако није и горе,фотеља је сваком драга изгледа,сви би да се играју власти и то све преко насих ледја ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзони

06.11.2020 08:41

Кукас стари прпа морас ици вани.Падају полахко један за другим мило.трамп.милорад итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

06.11.2020 08:44

Остаце запацен по демократском узвику...заауустаавитеее брооојааањеее...хахаха...какав индијанац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не вриједјај

06.11.2020 11:53

Индијанце.

Name

Велвет

06.11.2020 09:14

Овако ће и Додик ако опозиција побједи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трамп је истински покраден

06.11.2020 10:07

А Додик никада није покраден, увијек је губио и крао..... Не мјесај бабе и забе....

Name

XXX

06.11.2020 09:24

Нема папака да се могу купити, морају несто порадити на томе колко је српска испред њих:П

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крадја избора

06.11.2020 09:26

У САД има јако дугу традицију. Ту се цијени која политицка опција је способнија покрасти вољу грдјана у интересу пдрије свега ових или оних интересних група, користеци масе......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјерујемо ти

06.11.2020 09:31

Из искуства. Ова неман која раздирw друство је обуцена код вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федералнац

06.11.2020 09:32

Трамп је типични нарцис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стинг

06.11.2020 10:15

АТВ извјестава резултате избора у Америци: 1. Трумп 13% 2. Биден 18% 3. СНСД 69%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ица

06.11.2020 10:58

Кукала баба да неце бити мраза,а кад је устала снијег до кољена.Тако и Трамп пулен Додигов кука да је покраден,а није вико просли пут кад су били избори и кад је побиједио и покро изборе онда је било лијепо.Некука он сто це изгубити изборе вец сто мора у затвор и Америку је задузио до гусе.Сигорно це му Лоповсенко помоци да врати дугове јер има он украдених пара од сиротиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

06.11.2020 12:56

Који је коефицијент интелигенције ових сто се цуде како је опозиција покрала власт? Како се не зацудите да су сви медији у Америци против председника. Зар вам није јасно да сви моцници стоје и за овог њиховог пиуна. Јели могуце прихватити изговор да се само Бајденови гласаци боје короне?

ОДГОВОРИТЕ
Name

На сву срецу

06.11.2020 15:31

Нисмо сви лак плијен за "извртање мозга".

Name

Ја

06.11.2020 16:39

Путуј Селма не нагињи се кроз Фенстер

ОДГОВОРИТЕ