Tramp: Pokraden sam, ovo su lažni izbori

Predsjednik SAD i predsjednički kandidat Donald Tramp obratio se javnosti iz Bijele kuće i rekao da je pokraden i da su ovo bili lažni izbori.

Svijet 06.11.2020 | 07:42
Tramp: Pokraden sam, ovo su lažni izbori

"Ako prebrojite legalne glasove, lagano pobjeđujem. Ako prebrojite ilegalne glasove, gubim. Mnogo listića je stiglo po zatvaranju biračkih mjesta, sa zakašnjenjem. Prevaren sam", poručio je u četvrtak Tramp u obraćanju koje je počelo nešto prije 19.00 sati po lokalnom vremenu.

On je rekao da su predviđali Bajdenovu pobjedu u mnogim državama, ali bilo je obrnuto.

"Zadržali smo Senat što je odlično i to u težim državama. Napravili smo odličan posao. Stotine miliona dolara je bilo protiv nas. Na nacionalnom nivou su nam protivnici bili donatori s Vol strita, a naši donatori bili su mali ljudi", rekao je Tramp.

Dodao je da je više žena republikanki izabrano u Kongres nego ikada ranije.

"Osvojio sam veliki, najveći broj glasova u istoriji, Hispanoamerikanaca, Afroamerikanaca i američkih starosjedilaca. Ovo su lažni izbori, moram tako da kažem. Dobijali smo u mnogim zemljama, a onda, nekim čudom, stvari su počele da se okreću u Bajdenovu korist. Ali, predvidio sam da će glasanje poštom biti prevara", rekao je Tramp.

On je rekao da su izračunali tačno koliko im glasova treba i onda su poslali poštom.

"Nevjerovatno je kako su svi listići koji su poslati poštom doprinijeli samo jednoj strani. Da ne pričam o prekidu brojanja glasova. Ljudi su mi slali poruke, nikada nisam vidio takvu ljubav, takvu podršku od građana, ali protivnici hoće da ukradu izbore, a mi ne smijemo da im dozvolimo", rekao je Tramp.

Tramp je dodao da na poštanskim kovertama nije bilo markica, pečata, ničega.

"Glasanje putem pošte se pretvorilo u katastrofu, ali kao što sam rekao, to nije iznenađenje. Ne smijemo da dozvolimo da se to desi našoj državi. Da ne pričam da su blokirali mjesta za glasanje, nisu nam dali na prisustvujemo na mnogim mjestima. Čekali smo satima i satima. Želimo transparentnost, pravdu, a ne tajne sastanke i skrivanje. Naša država će pobijediti, mi ćemo pobijediti na izborima. Očekujem dug postupak na putu do pravde, ali smo strpljivi", zaključio je Tramp.

(Tanjug) 

Prethodno je Džo Bajden na Twitteru napisao da "narod neće biti ućutkan, maltretiran i neće se predati, svaki glas će biti izbrojan."

Komentari / 42

Ostavite komentar
Name

Skeptik

06.11.2020 06:53

Hajmo naša opozicijo, gledajte kako se brani izborna volja građana i kako se treba oduprijeti izbornoj krađi! E ovako ste se i vi trebali ponašati poslije sektaške brutalne krađe 2018. godine.

ODGOVORITE
Name

RE Skeptik

06.11.2020 08:11

Jel ti to stvarno poredis opoziciju sa Trumpom? Ako je tako, onda i ne trebaju pobjediti u RS, bas zbog takvih kao sto si ti...

Name

Demos kratos

06.11.2020 08:29

Trebalo je prije 30 godina znati ne nasjesti na huskacku politiku, ali ne tada smo svi klicali od srece i nacionalnog ponosa i slobode, sad kao glumimo pametne kad se o njihovim izborima radi, u kolijevci demokratije. Mnogi tek poslije postanu pametni a mi ni poslije cak.

Name

Vuk,USA

06.11.2020 09:18

Nema od ovog nalickanog pauna ništa, pa u SADu se glasa putem pošte desetinama godina.Znao je pravila.Njega će Republikanci pustiti niz vodu,nije ni bio u partiji do pred izbore 2016, možda od 2014.Dao pare i idemo, tako je u SAD.Sam njegov nastup nakon i prije izbora je bio populistički.Ako mene ne izaberete eto rata i potopa ,a ono proglašavanje da je pobjednik par sati nakon izbora je vrhunac gluposti ,bezobrazluka ili nepoznavanja izbornog zakona.U SADu se u 90 % saveznih država na početku broje glasovi sa birališta toga dana ,a poslije glasovi prispjeli putem pošte.Prije izbora je pozivao svoje birače da se ne plaše Korone i da glasaju na dan izbora.Bajden je imao drugi pristup.Pozivao je glasače da glasaju putem pošte da bi se sprječilo širenje Korone.Na izbore putem pošte izađe trećina birača.Nisu svi Bajdenovi ima i 20% pravih republikanaca koji nisu poslušali Kalimerca .Gro je Bajdenovih i oni sada ovjeravaju izbore.Glasanje putem pošte u SAD- u nije kao kod nas, da ti ukradu identitet i glasaju iz druge države.Sistem je postavljen tako da je to praktično nemoguće.Ništa nije savršeno ali koliko čitam niko se ne žali da je neko glasao umjesto njega,niti da mu je neko zabranio da glasa.Tramp ovim svojim postupcima samo pokazuje da je nedostojan funkcije koju obavlja i da je zalutao u politiku.Prosto je nevjerovatno da sjedite u kućama u Bosnii i lupate nebuloze i i svoje šuplje fikcije.Amerikanci su osjetljivi na svoje pravo glasa,smatraju ga tekovinom koju treba braniti.Papkara nema.Bio je jedan naš papkar Srbin Rod Blagojević guverner Ilinoisa nekada, pa je odgulio veliku robiju.Pomilovao ga je ovaj odlazeći predsjednik Tramp 22.februara ove godine .Inače je čini mi se bio dobio 15-ak godina,a u zatvor pogodio 2009 godine

Name

Re Skeptik

06.11.2020 09:29

Ovdje je malo čudno da se pozicija žali da ih je opozicija pokrala iako imaju sve poluge vlasti i kontrolu nad svim,mislim da Tramp pretjeruje,on je jedini predsjednik koji se žali,nije moguće da svi sudovi protiv predsjednika.Poređenje sa našim slučajem gdje Dodik kao vlast ima sve u rukama i normalno je da dosta toga pokradeujer su vlast,poređenje ova dva slučaja ti je bez veze.

Name

Alan Ford

06.11.2020 09:34

Zaista mislis da se u USA mogu krasti tako glasovi? Za opoziciju su upravu da su trebali biti malo ostriji pored svog kriminala koji se desava oni nisu prstom mrdnuli. Znaci treba glasati za potpuno nove ljude.

Name

Нови Јорк

06.11.2020 11:31

Re Vuk USA Који си ђаво отишао преко бијелог свијета ако се ничему научио ниси? Ово је једини предсједник који за 4 године није почео рат ни са ким и ни у чије име. 70+ милиона нас је гласало за њега. Мислиш да ћемо сједити скрштених руку и гледати како крадете легитимно изабраног предсједника? Што не кажеш народу како су посматрачи избачени из изборних мјеста? Ако немате ништа крити зашто не дозволите законско посматрање избора.? За шта си гласао кукала ти матер? Социјализам и корупцију из које си побјегао? Живи и учи, каже народ. Ја кажем неки су ограничени за науку и умру глупаци. Уздравље.....видимо се у Suprême Court.

Name

Kaiserkrone

06.11.2020 11:51

Umjesto da istice svoju veliku naciju i da istice kako je strpljiv da saceka da se svi glasovi naroda prebroje, da istice demokratske vrijednosti, on bi pola nacije da ignorise i ugnjetava, izmislja neke nevidljive neprijatelje. Isti scenario kao nas Sloba sto nam je priredio a ovaj Skeptik njegov pristalica rado bi da vidi isti scenario i kod njih u Americi i da se poslije smije, iz neke sujete.

Name

Re

06.11.2020 14:23

Bajden nije legitimni predstavnik Amerike, jer za njega glasaju crnci, meksikanci, pederi i zene, jel tako Srbi i Hrvati?!!

Name

Re Vuk USA

06.11.2020 15:02

Meni nije jasno kako Florida za jedan dan prebroji 11 miliona glasova, a država od 5 miliona nemože za 3 dana. Kako republikanci su jači u senatu i dobili su te izbore, a Tramp kao gubi. Ima tu mnogo zakulisnih i zdravom razumu nejasnih radnji.

Name

Tvampe Svbine

06.11.2020 15:53

Kako sad da se kaže novom predsjedniku??

Name

Normalno

06.11.2020 07:00

Svi izbori su lazni

ODGOVORITE
Name

СМИСЛОВ

06.11.2020 09:42

Али овдје је интересантно власт покрадена од опозиције што је стварно ријетост!

Name

A tim latnim iborima

06.11.2020 09:46

Je svo DEMOKRAATSKO DRUTVO "CISTA MANIPULACIJA. NE POSTOJI U PRAKSI.....

Name

Đorđe

06.11.2020 07:04

Vala, i ovi u Americi su dosadili sa glasovima, do sad bi ih i mi u Bosni i Hercegovini izbrojali. Amerika u ovom cirkusu postaje "banana država". Izgleda Lesi se vratio kući, nisam za uzvraćanje, ali obojene i ljubičaste revolucije vratile se, bumerang, ne znam. Pozdrav dobrim ljudima...

ODGOVORITE
Name

Azem

06.11.2020 13:38

U Americi je prije četiri godine uspjela narandzasta revolucija.

Name

Antifašista

06.11.2020 07:24

Tako je “gospodine” Tramp “pokradeni ste”( ali od strane gospodina Boga) fali vam čovječnosti dostojanstva poštovanja drugi i drugačiji . Toliko ste oholi drski bezobrazni puni sami sebe da to prevazilazi sve mjere dobrog ukusa koje ste steki sticaj bogatstva(ko zna na kakve načine) Neizbježno je da takvi kakvi ste morate da “odete” čim prije i pustite američke građane da slobodno žive svoje živote ! Sretan vam put BIVSI PREDSEDNICE !!

ODGOVORITE
Name

Re:

06.11.2020 09:25

Samo jedan tip za vas: ima jedan svijet i iza ivice tanjira...

Name

Re

06.11.2020 16:31

Ti pričaš o Bajdenu?

Name

S4jo

06.11.2020 07:24

Vidite kako je naj bolje

ODGOVORITE
Name

bl

06.11.2020 07:25

ovaj kuka kao covic

ODGOVORITE
Name

Itd

06.11.2020 07:30

Dojadi da si pokraden mani se price bez dokaz

ODGOVORITE
Name

Krkan

06.11.2020 07:32

Ovako će i Rudonja kmečati... Živi bili, pa vidjeli...

ODGOVORITE
Name

Mitar

06.11.2020 07:53

Bio si protiv mjera , nisi nosio masku . Prebolavao covid infekciju i izasao u javnost i rekao da se osjecas sjajno i da to nije nista strasno . Naravno da ce te pokrasti i na sve nacine pokusati ukloniti sa vlasti . Jer smetas .

ODGOVORITE
Name

Azem

06.11.2020 13:42

On smeta samo normalnim ljudima. Budalama je sasvim OK da imaju reality predsjednika koji im nudi da piju varikinu protiv Covida. Obzirom da u Americi pola stanovništva ima nivo inteligencije kišne gliste, Trump je za njih idealan predsjednik.

Name

Ah

06.11.2020 07:56

Prepisali od nas kako se kradu postom glasoviiii oni su dodali koliko im trebaa!!Uzmi Katoo koliko ti dragoo!! Sve prepisanooo!!!!

ODGOVORITE
Name

Mnogo vise glasaca

06.11.2020 09:40

U BL itd, nego sto ima stanovnika, ako treba iskriviti volju glasaca, svi cemo glasati postom, ukradenim, izmisljenim identitetom, ma sve se moze i radi, IZBORNI ZAKON JE SAV NAPRAVLJEN PO MJERI KRIMINALNE BAHAATE NEMANI a ne mjeri demokratskih izbora i drustva u cjelini, o PRAVOSUDJU KOJE JE I TIM ZAKONOM POTPUNO DEVASTIRANO je suvisno govoriti, kaoi kompletmoj zakonodavnoj i izvrsnoj vlasti.....

Name

Eto ti ga na

06.11.2020 08:39

Buni se protiv Baidena a on isto radio ako nije i gore,fotelja je svakom draga izgleda,svi bi da se igraju vlasti i to sve preko nasih ledja ?

ODGOVORITE
Name

Dzoni

06.11.2020 08:41

Kukas stari prpa moras ici vani.Padaju polahko jedan za drugim milo.tramp.milorad itd.

ODGOVORITE
Name

kiki

06.11.2020 08:44

Ostace zapacen po demokratskom uzviku...zaauustaaviteee brooojaaanjeee...hahaha...kakav indijanac.

ODGOVORITE
Name

Ne vrijedjaj

06.11.2020 11:53

Indijance.

Name

Velvet

06.11.2020 09:14

Ovako će i Dodik ako opozicija pobjedi

ODGOVORITE
Name

Tramp je istinski pokraden

06.11.2020 10:07

A Dodik nikada nije pokraden, uvijek je gubio i krao..... Ne mjesaj babe i zabe....

Name

XXX

06.11.2020 09:24

Nema papaka da se mogu kupiti, moraju nesto poraditi na tome kolko je srpska ispred njih:P

ODGOVORITE
Name

Kradja izbora

06.11.2020 09:26

U SAD ima jako dugu tradiciju. Tu se cijeni koja politicka opcija je sposobnija pokrasti volju grdjana u interesu pdrije svega ovih ili onih interesnih grupa, koristeci mase......

ODGOVORITE
Name

Vjerujemo ti

06.11.2020 09:31

Iz iskustva. Ova neman koja razdirw drustvo je obucena kod vas.

ODGOVORITE
Name

Federalnac

06.11.2020 09:32

Tramp je tipični narcis.

ODGOVORITE
Name

Sting

06.11.2020 10:15

ATV izvjestava rezultate izbora u Americi: 1. Trump 13% 2. Biden 18% 3. SNSD 69%

ODGOVORITE
Name

Ica

06.11.2020 10:58

Kukala baba da nece biti mraza,a kad je ustala snijeg do koljena.Tako i Tramp pulen Dodigov kuka da je pokraden,a nije viko prosli put kad su bili izbori i kad je pobijedio i pokro izbore onda je bilo lijepo.Nekuka on sto ce izgubiti izbore vec sto mora u zatvor i Ameriku je zaduzio do guse.Sigorno ce mu Lopovsenko pomoci da vrati dugove jer ima on ukradenih para od sirotinje.

ODGOVORITE
Name

Realan

06.11.2020 12:56

Koji je koeficijent inteligencije ovih sto se cude kako je opozicija pokrala vlast? Kako se ne zacudite da su svi mediji u Americi protiv predsednika. Zar vam nije jasno da svi mocnici stoje i za ovog njihovog piuna. Jeli moguce prihvatiti izgovor da se samo Bajdenovi glasaci boje korone?

ODGOVORITE
Name

Na svu srecu

06.11.2020 15:31

Nismo svi lak plijen za "izvrtanje mozga".

Name

Ja

06.11.2020 16:39

Putuj Selma ne naginji se kroz Fenster

ODGOVORITE