У здравственом хаосу је РС због мијешања политике

"Република Српска се налази у здравственом хаосу, мјере Кризног штаба су неадекватне, а све је то резултат мијешања политике", рекао је доктор Драгутин Илић, бивши директор ФЗО Републике Српске у емисији “Пулс” БН телевизије.

Република Српска 05.11.2020 | 21:43
У здравственом хаосу је РС због мијешања политике

"Република Српска се на почетку епидемије изазване вирусом корона добро носила са ситуацијом, међутим тако није остало до данас, јер се у све умјешала политика", каже доктор Илић и додаје:

"Налазимо се у хаосу, а хаос је такав да све мјере које су предузимане послије су мање-више биле неадекватне."

Илић се слаже са тезом да је власт упутила препоруку о отказивању политичких скупова како би излазност на изборима била мала.

"Што мања излазност, то већа шанса да они остану на власти, злупотребљавајући позицију власти. У њиховим рукама су и нож, и погача због тога што нам не функционишу основне институције. Код нас један човјек држи све под својом конторлом. Он је и судија, и тужилац, и пресудилац и све. Тај човјек се зове Милорад Додик", истакао је Илић и додао:

"Он као члан Предсједништва нема право да се мијеша у оно што је задатак Владе Српске или било којег министарства. Он се понашао као предсједник републике, владе, мјесне заједнице и као начелник општине. Човјек је злоупотребио сва могућа овлаштења. Ја сам згрожен у шта се тај човјек претворио." 

Доктор Илић који је и оснивач Социјалистичке партије 1993. године тврди да је избор Додика на чело Владе Српске у јануару 1998. подржао иако није имао повјерење у њега.

Након избора Додик је, каже Илић, путовао по свијету, а поново су се срели након три мјесеца. Истовремено и заувијек разишли.

“Питао сам га `у чије име ти преговараш са странцима? Ја сам жртвовао и свој ауторитет, и ауторитет Социјалистиче партије да ти будеш предсједник владе, а ти се ни са ким не договараш.` Он је почео да прави шалу како смо направили добру владу, а ја сам на то реаговао псовком, а он је рекао: `Иза мене стоји Америка. Ја сам сам јачи него цијела Социјалистичка партија.` Ту смо нас двојица дефинитивно завршили. Ово што ради Додик је нечувено. Он је изградио један монструозни систем и чега год се дохвати он уништи. Направио је геноцид над властитим народом. Додик није ни националиста, ни вијерник ни све оно за шта се он представља”, навео је Илић.  

Искуство ми даје право да вјерујем у промјену, јасан је он.

“Због тога смо ми у Бањалуци стали иза Драшка Станивуковића. То је генерација мојих унука. Дечко поштен, искрен, пун енергије, жели искрено промјене и зашто ми не би стали иза таквог човјека.”

За успјех је потребан тим, друштва у коме сва памет долази из једне главе нема перспективу, истакао је Илић у емисији “Пулс” БН телевизије.

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Лаки

05.11.2020 20:48

Није колапс у здравству због здравства већ због политике која се увукла у све поре друштва и гдје политичари умијашају своје прљаве прсте све пропада. Њима законом треба забранити да се мешају у струку о којој немају појма....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

05.11.2020 20:49

Слушајте доктора Рудоњу... И без панике, готови смо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

05.11.2020 20:57

Да ли це васа организација бити основана у Зворнику

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

05.11.2020 21:09

Додик је највећи преварант у Европи и највећа подвала Србима у новијој историји. Брука и срамота шта ради сопственом народу, и докле нас је довео. Аутократија у пуном сјају и облику. Вријеме је крајње за промјену власти иначе нестаћемо кроз 5 до 10 година. И народ и Република.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.11.2020 21:37

Битно је да су милиони или милијарде на сигурном

Name

Ања

06.11.2020 02:12

А ко гласа за Додика? Народ. Дакле, није проблем Милорад Додик, вец необразован народ одрастао на митовима и србовању.

Name

Де

05.11.2020 22:21

Ријешиће то Додик. Од идуће године ће моћи путовати на релацији Лакташи- БЛ. И ЕУ ће му увести забрану, изгубиће локалне изборе, подршка опада. Шта му преостаје??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србовање

06.11.2020 05:09

Продали смо РСК и сарађивали са Туђманом дq би Бошњацима и свијету ишли на живце. Зашто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

06.11.2020 05:46

Метузалем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

06.11.2020 06:23

Подрзали сте цовјека који је на тенковима досао и сад се правдате СРАМОТА ви сте сауцесник прогона српског народа преко Дрине без ноза без метка за саку долара . Како вас није срамота да прицате о томе и дан данас га васа странка подрзава. СРАМ ВАС БИЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели, немој тако!

06.11.2020 11:07

Морало се жртвовати нешто за нешто! Боље је да смо добри са усташама, јер су хришћани као ми, него да слушамо хоџе са џамије...

Name

Постењацина

06.11.2020 06:37

Е јесте вам мјеродаван саговорник. Олицење постења!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

06.11.2020 07:06

Тако је Илићу. Доле Дудук лопов, лажов, издајица и кукавица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

06.11.2020 07:10

И због мјесања медицинских радника у политику.Посебно похлепни људи су ти доктори и остали запосленици медицинских установа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

06.11.2020 07:39

Он И У БАКИНЦИМА ИМА СВЕ НАПРАВИО СИ ПУТЕВЕ МАРКЕТЕ НЕМОРА МРДНУТИ НИГДЈЕ СТА ГА БРИГА КАД ИМА ГЛУП НАТОД ПА НЕК ОПЕТ ГЛАДАЈУ ЗА ЊЕГА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

07.11.2020 10:55

преседник дрзаве преседник р,еса министар мупа полицајац судија доносилац пресуда,министар здравства,доктор министар просвете наставник сеф од цистацице до врховног судује,То је милорад додик,ако је јос нека функција заборављена додајте,да јос је и Бог.

ОДГОВОРИТЕ