U zdravstvenom haosu je RS zbog miješanja politike

"Republika Srpska se nalazi u zdravstvenom haosu, mjere Kriznog štaba su neadekvatne, a sve je to rezultat miješanja politike", rekao je doktor Dragutin Ilić, bivši direktor FZO Republike Srpske u emisiji “Puls” BN televizije.

Republika Srpska 05.11.2020 | 21:43
U zdravstvenom haosu je RS zbog miješanja politike

"Republika Srpska se na početku epidemije izazvane virusom korona dobro nosila sa situacijom, međutim tako nije ostalo do danas, jer se u sve umješala politika", kaže doktor Ilić i dodaje:

"Nalazimo se u haosu, a haos je takav da sve mjere koje su preduzimane poslije su manje-više bile neadekvatne."

Ilić se slaže sa tezom da je vlast uputila preporuku o otkazivanju političkih skupova kako bi izlaznost na izborima bila mala.

"Što manja izlaznost, to veća šansa da oni ostanu na vlasti, zlupotrebljavajući poziciju vlasti. U njihovim rukama su i nož, i pogača zbog toga što nam ne funkcionišu osnovne institucije. Kod nas jedan čovjek drži sve pod svojom kontorlom. On je i sudija, i tužilac, i presudilac i sve. Taj čovjek se zove Milorad Dodik", istakao je Ilić i dodao:

"On kao član Predsjedništva nema pravo da se miješa u ono što je zadatak Vlade Srpske ili bilo kojeg ministarstva. On se ponašao kao predsjednik republike, vlade, mjesne zajednice i kao načelnik opštine. Čovjek je zloupotrebio sva moguća ovlaštenja. Ja sam zgrožen u šta se taj čovjek pretvorio." 

Doktor Ilić koji je i osnivač Socijalističke partije 1993. godine tvrdi da je izbor Dodika na čelo Vlade Srpske u januaru 1998. podržao iako nije imao povjerenje u njega.

Nakon izbora Dodik je, kaže Ilić, putovao po svijetu, a ponovo su se sreli nakon tri mjeseca. Istovremeno i zauvijek razišli.

“Pitao sam ga `u čije ime ti pregovaraš sa strancima? Ja sam žrtvovao i svoj autoritet, i autoritet Socijalističe partije da ti budeš predsjednik vlade, a ti se ni sa kim ne dogovaraš.` On je počeo da pravi šalu kako smo napravili dobru vladu, a ja sam na to reagovao psovkom, a on je rekao: `Iza mene stoji Amerika. Ja sam sam jači nego cijela Socijalistička partija.` Tu smo nas dvojica definitivno završili. Ovo što radi Dodik je nečuveno. On je izgradio jedan monstruozni sistem i čega god se dohvati on uništi. Napravio je genocid nad vlastitim narodom. Dodik nije ni nacionalista, ni vijernik ni sve ono za šta se on predstavlja”, naveo je Ilić.  

Iskustvo mi daje pravo da vjerujem u promjenu, jasan je on.

“Zbog toga smo mi u Banjaluci stali iza Draška Stanivukovića. To je generacija mojih unuka. Dečko pošten, iskren, pun energije, želi iskreno promjene i zašto mi ne bi stali iza takvog čovjeka.”

Za uspjeh je potreban tim, društva u kome sva pamet dolazi iz jedne glave nema perspektivu, istakao je Ilić u emisiji “Puls” BN televizije.

BN TV

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Laki

05.11.2020 20:48

Nije kolaps u zdravstvu zbog zdravstva već zbog politike koja se uvukla u sve pore društva i gdje političari umijašaju svoje prljave prste sve propada. Njima zakonom treba zabraniti da se mešaju u struku o kojoj nemaju pojma....

ODGOVORITE
Name

Krkan

05.11.2020 20:49

Slušajte doktora Rudonju... I bez panike, gotovi smo!

ODGOVORITE
Name

Zvornik

05.11.2020 20:57

Da li ce vasa organizacija biti osnovana u Zvorniku

ODGOVORITE
Name

БЛ

05.11.2020 21:09

Додик је највећи преварант у Европи и највећа подвала Србима у новијој историји. Брука и срамота шта ради сопственом народу, и докле нас је довео. Аутократија у пуном сјају и облику. Вријеме је крајње за промјену власти иначе нестаћемо кроз 5 до 10 година. И народ и Република.

ODGOVORITE
Name

Re

05.11.2020 21:37

Bitno je da su milioni ili milijarde na sigurnom

Name

Anja

06.11.2020 02:12

A ko glasa za Dodika? Narod. Dakle, nije problem Milorad Dodik, vec neobrazovan narod odrastao na mitovima i srbovanju.

Name

De

05.11.2020 22:21

Riješiće to Dodik. Od iduće godine će moći putovati na relaciji Laktaši- BL. I EU će mu uvesti zabranu, izgubiće lokalne izbore, podrška opada. Šta mu preostaje??

ODGOVORITE
Name

Srbovanje

06.11.2020 05:09

Prodali smo RSK i sarađivali sa Tuđmanom dq bi Bošnjacima i svijetu išli na živce. Zašto?

ODGOVORITE
Name

Milan

06.11.2020 05:46

Metuzalem.

ODGOVORITE
Name

Beli

06.11.2020 06:23

Podrzali ste covjeka koji je na tenkovima dosao i sad se pravdate SRAMOTA vi ste saucesnik progona srpskog naroda preko Drine bez noza bez metka za saku dolara . Kako vas nije sramota da pricate o tome i dan danas ga vasa stranka podrzava. SRAM VAS BILO

ODGOVORITE
Name

Beli, nemoj tako!

06.11.2020 11:07

Moralo se žrtvovati nešto za nešto! Bolje je da smo dobri sa ustašama, jer su hrišćani kao mi, nego da slušamo hodže sa džamije...

Name

Postenjacina

06.11.2020 06:37

E jeste vam mjerodavan sagovornik. Olicenje postenja!

ODGOVORITE
Name

Boki

06.11.2020 07:06

Tako je Iliću. Dole Duduk lopov, lažov, izdajica i kukavica.

ODGOVORITE
Name

Bijeljinac

06.11.2020 07:10

I zbog mjesanja medicinskih radnika u politiku.Posebno pohlepni ljudi su ti doktori i ostali zaposlenici medicinskih ustanova.

ODGOVORITE
Name

BL

06.11.2020 07:39

On I U BAKINCIMA IMA SVE NAPRAVIO SI PUTEVE MARKETE NEMORA MRDNUTI NIGDJE STA GA BRIGA KAD IMA GLUP NATOD PA NEK OPET GLADAJU ZA NJEGA

ODGOVORITE
Name

DA

07.11.2020 10:55

presednik drzave presednik r,esa ministar mupa policajac sudija donosilac presuda,ministar zdravstva,doktor ministar prosvete nastavnik sef od cistacice do vrhovnog suduje,To je milorad dodik,ako je jos neka funkcija zaboravljena dodajte,da jos je i Bog.

ODGOVORITE