Због кријумчарења миграната ухапшено шест особа

У координисаној акцији Тужилаштва БиХ и Агенције за истраге и заштиту (СИПА), кодног имена "Бест", на подручју Зворника је ухапшено шест особа осумњичених да су дужи временски период организовано кријумчарила мигранате преко границе на Дрини, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 04.11.2020 | 13:24
Због кријумчарења миграната ухапшено шест особа

Поступајући по налогу тужиоца Посебног одјељења организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Сипе, у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, на подручју Зворника извршили су претресе и ухапсили наведена лица.

Осумњичени су под истрагом и терете се да су чланови групе за организовани криминал, која је организована ради пребацивања илегалних миграната из Србије у БиХ и даље према земљама ЕУ, те да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом кријумчарење људи.

Спроведене активности дио су стратешких мјера које се предузимају у БиХ, у борби против организованих илегалних миграција, навели су из Тужилаштва БиХ.

Осумњичена лица у оквиру оперативне међународне акције “Бест” су под истрагом и осумњичена су да су, дјелујући са њима познатим особама са подручја Србије, учествовала у планирању, организовању и реализовању кријумчарења илегалних миграната са територије Србије на територију БиХ, преко границе на ријеци Дрини.

Поступајући тужилац одлучиће о даљим активностима у овом предмету након што испита осумњичена лица.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Да

04.11.2020 19:12

Сто не казете који се, да неко други јос би приказали на тв како их вуцете за врат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

05.11.2020 16:02

Неко из ДГС,битан баја.

ОДГОВОРИТЕ