Zbog krijumčarenja migranata uhapšeno šest osoba

U koordinisanoj akciji Tužilaštva BiH i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), kodnog imena "Best", na području Zvornika je uhapšeno šest osoba osumnjičenih da su duži vremenski period organizovano krijumčarila migranate preko granice na Drini, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 04.11.2020 | 13:24
Zbog krijumčarenja migranata uhapšeno šest osoba

Postupajući po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici Sipe, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, na području Zvornika izvršili su pretrese i uhapsili navedena lica.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su članovi grupe za organizovani kriminal, koja je organizovana radi prebacivanja ilegalnih migranata iz Srbije u BiH i dalje prema zemljama EU, te da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Sprovedene aktivnosti dio su strateških mjera koje se preduzimaju u BiH, u borbi protiv organizovanih ilegalnih migracija, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičena lica u okviru operativne međunarodne akcije “Best” su pod istragom i osumnjičena su da su, djelujući sa njima poznatim osobama sa područja Srbije, učestvovala u planiranju, organizovanju i realizovanju krijumčarenja ilegalnih migranata sa teritorije Srbije na teritoriju BiH, preko granice na rijeci Drini.

Postupajući tužilac odlučiće o daljim aktivnostima u ovom predmetu nakon što ispita osumnjičena lica.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Da

04.11.2020 19:12

Sto ne kazete koji se, da neko drugi jos bi prikazali na tv kako ih vucete za vrat

ODGOVORITE
Name

Posteno

05.11.2020 16:02

Neko iz DGS,bitan baja.

ODGOVORITE