Епископ Јоаникије тестиран на вирус корона

Епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске Јоаникије тестиран је јутрос на вирус корона, доброг је општег стања и виталних параметара, те је упућен на кућно лијечење уз надзор љекара, саопштено је из Епархије будимљанско-никшићке.

Регион 04.11.2020 | 12:34
Епископ Јоаникије тестиран на вирус корона

Из Епархије наводе да су јутрос извршен детаљни љекарски прегледи и да се са сигурношћу може рећи да је епископ Јоаникије уредног здравственог стања.

"Радиографија плућа не показује промјене, док је након ЦТ прегледа /скенера/ установљено да владика има минималан фокус запаљења на десном плућном крилу", наводи се у саопштењу.

Из Епархије додају да је урађено и пи-си-ар тестирање на вирус корона, чији се резултати очекују и о чему ће јавност бити обавијештена.

Након спроведених дијагностичких процедура, епископ је прегледан конзилијарно од љекара Опште болнице Беране и ординирана је одговарајућа терапија.

"Епископ Јоаникије је доброг општег стања и виталних параметара /тјелесна температура, сатурација и крвни притисак су у физиолошким границама/ и није индикован пријем на болничко лијечење, већ је упућен на кућно праћење уз надзор љекара", наводи се у саопштењу.

О даљем здравственом стању епископа Јоаникија, како је наведено, јавност ће бити благовремено обавјештавана преко званичних гласила Епархије будимљанско-никшићке.

Из Епархије су синоћ саопштили да је владика Јоаникије током дана осјетио малаксалост уз благо повишену температуру, да ће данас бити тестиран на вирус корона, као и да је у самоизолацији у манастиру Ђурђеви Ступови.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гдје су сада

04.11.2020 12:06

...силни свеци да га чувају??? Зашто је отишао докрорима???

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

04.11.2020 12:56

е мој Епископе није ваљда и ти да пусис глобалистицки булсхит тест на вирус који никад није изолован...

ОДГОВОРИТЕ