Episkop Joanikije testiran na virus korona

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije testiran je jutros na virus korona, dobrog je opšteg stanja i vitalnih parametara, te je upućen na kućno liječenje uz nadzor ljekara, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Region 04.11.2020 | 12:34
Episkop Joanikije testiran na virus korona

Iz Eparhije navode da su jutros izvršen detaljni ljekarski pregledi i da se sa sigurnošću može reći da je episkop Joanikije urednog zdravstvenog stanja.

"Radiografija pluća ne pokazuje promjene, dok je nakon CT pregleda /skenera/ ustanovljeno da vladika ima minimalan fokus zapaljenja na desnom plućnom krilu", navodi se u saopštenju.

Iz Eparhije dodaju da je urađeno i pi-si-ar testiranje na virus korona, čiji se rezultati očekuju i o čemu će javnost biti obaviještena.

Nakon sprovedenih dijagnostičkih procedura, episkop je pregledan konzilijarno od ljekara Opšte bolnice Berane i ordinirana je odgovarajuća terapija.

"Episkop Joanikije je dobrog opšteg stanja i vitalnih parametara /tjelesna temperatura, saturacija i krvni pritisak su u fiziološkim granicama/ i nije indikovan prijem na bolničko liječenje, već je upućen na kućno praćenje uz nadzor ljekara", navodi se u saopštenju.

O daljem zdravstvenom stanju episkopa Joanikija, kako je navedeno, javnost će biti blagovremeno obavještavana preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke.

Iz Eparhije su sinoć saopštili da je vladika Joanikije tokom dana osjetio malaksalost uz blago povišenu temperaturu, da će danas biti testiran na virus korona, kao i da je u samoizolaciji u manastiru Đurđevi Stupovi.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gdje su sada

04.11.2020 12:06

...silni sveci da ga čuvaju??? Zašto je otišao dokrorima???

ODGOVORITE
Name

hm

04.11.2020 12:56

e moj Episkope nije valjda i ti da pusis globalisticki bulshit test na virus koji nikad nije izolovan...

ODGOVORITE