Потписивање уговора о такмичењу “Ритам Европе”

Начелник општине Лопаре Радо Савић потписао је са представницима дјечјег музичког фестивала “Ритам Европе” уговор о одржавању овог такмичења, чији ће домаћин следеће године бити та општина.

Република Српска 03.11.2020 | 20:20
Потписивање уговора о такмичењу “Ритам Европе”

“Ритам Европе”, највеће дјечије музичко такмичење, се у Републици Српској одржава већ неколико година. Овогодишња побједница Марија Томић из Лопара довела је ово такмичење у своју општину, која ће 2021. године бити домаћин дјечијим представницима општина и градова из цијеле Српске. 

“Данас смо потписали уговор који се тиче организационих питања за следећу годину. У нашу општину ће долазити дјеца из других средина из Републике Српске, да се припремају. Ако ова ситуација са вирусом корона буде повољна, овдје ће да се одржи финално такмичење. Ово је несумњиво значајан догађај који афирмише младе таленте, без обзира на то да ли живе у некој већој или малој средини. Ово је, такође била сјајна прилика за нашу учесницу која је побиједила и истовремено испромовисала нашу локалну заједницу”, рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.

На овој манифестацији могу да учествују основци и средњошколци, а укључене су двије секције, плеса и пјевања, објашњава дикектор такмичења “Ритам Европе” Давид Макевић. 

“Ово је један од показатеља да мање локалне самоуправе имају могућност да један национални пројекат доведу у своје локалне средине и на тај начин подстакну младе таленте да на непрофитабилан начин профитирају, кроз знање и стицање нових вјештина. Ово је на неки начин и показатељ да локална самоуправа препознаје младе таленте и да подржава управо оне најмлађе”, додаје Макевић.

У претходној години “Ритам Европе” окупио је представнике 14 општина и градова у Републици Српској, а дјеци је пружио могућност да буду дио једног великог и успјешног европског пројекта.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ре

03.11.2020 20:26

Немају других активности, осим дјечје игре, то је њихов домет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.11.2020 17:34

Неки су дјеца, док неки се понашају као дјеца и у позним одраслим годинама.