Potpisivanje ugovora o takmičenju “Ritam Evrope”

Načelnik opštine Lopare Rado Savić potpisao je sa predstavnicima dječjeg muzičkog festivala “Ritam Evrope” ugovor o održavanju ovog takmičenja, čiji će domaćin sledeće godine biti ta opština.

Republika Srpska 03.11.2020 | 20:20
Potpisivanje ugovora o takmičenju “Ritam Evrope”

“Ritam Evrope”, najveće dječije muzičko takmičenje, se u Republici Srpskoj održava već nekoliko godina. Ovogodišnja pobjednica Marija Tomić iz Lopara dovela je ovo takmičenje u svoju opštinu, koja će 2021. godine biti domaćin dječijim predstavnicima opština i gradova iz cijele Srpske. 

“Danas smo potpisali ugovor koji se tiče organizacionih pitanja za sledeću godinu. U našu opštinu će dolaziti djeca iz drugih sredina iz Republike Srpske, da se pripremaju. Ako ova situacija sa virusom korona bude povoljna, ovdje će da se održi finalno takmičenje. Ovo je nesumnjivo značajan događaj koji afirmiše mlade talente, bez obzira na to da li žive u nekoj većoj ili maloj sredini. Ovo je, takođe bila sjajna prilika za našu učesnicu koja je pobijedila i istovremeno ispromovisala našu lokalnu zajednicu”, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Na ovoj manifestaciji mogu da učestvuju osnovci i srednjoškolci, a uključene su dvije sekcije, plesa i pjevanja, objašnjava dikektor takmičenja “Ritam Evrope” David Makević. 

“Ovo je jedan od pokazatelja da manje lokalne samouprave imaju mogućnost da jedan nacionalni projekat dovedu u svoje lokalne sredine i na taj način podstaknu mlade talente da na neprofitabilan način profitiraju, kroz znanje i sticanje novih vještina. Ovo je na neki način i pokazatelj da lokalna samouprava prepoznaje mlade talente i da podržava upravo one najmlađe”, dodaje Makević.

U prethodnoj godini “Ritam Evrope” okupio je predstavnike 14 opština i gradova u Republici Srpskoj, a djeci je pružio mogućnost da budu dio jednog velikog i uspješnog evropskog projekta.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

re

03.11.2020 20:26

Nemaju drugih aktivnosti, osim dječje igre, to je njihov domet.

ODGOVORITE
Name

Direkt

04.11.2020 17:34

Neki su djeca, dok neki se ponašaju kao djeca i u poznim odraslim godinama.