Шаровић оптимиста: Резултати могу бити равни онима из 2012. године или чак бољи

"Немојте бити изненађени ако резултати ових избора буду равни онима из 2012. године. Или можда чак и бољи од њих", казао је Шаровић.

Република Српска 03.11.2020 | 11:55
Шаровић оптимиста: Резултати могу бити равни онима из 2012. године или чак бољи

Предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић каже да је оптимиста када су у питању локални избори, јер су, како каже, утисци позитивни и свугдје наилази на позитивну и побједничку атмосферу.

"Сваки дан сам на терену са нашим кандидатима и кандидатима коалиције и свугдје се осјети једна помало, рекао бих, чак и неуобичајена атмосфера.. Сада су грађани и бирачи Републике Српске ти који траже да их поведемо напријед, јер они мисле да је овакво стање под влашћу СНСД-а потпуно неподношљиво и и неодрживо. Сви желе промјене па чак и ултимативно од нас захтијевају да побиједимо. А на нама је да послушамо глас народа и испоштујемо његову вољу", каже Шаровић у интервјуу порталу Скенер.инфо.

Колико ће изласак ДНС из владајуће коалиције утицати на исход избора и каква ће бити сарадња те странке са СДС-ом у наредном периоду, Шаровић каже да је СДС одувијек био и остао отворен за сарадњу са свим политичким партијама, па и појединцима-политичарима, који дијеле увјерење да СНСД Републику Српску води у суноврат.

Што се тиче сарадње, Шаровић каже да СДС са ДНС-ом већ сарађујемо у једном броју локалних заједница. 

"И поред „цијепања“ већине странака, СДС је сачувао најздравије политичко језгро и око њега коалицију која има политичку снагу да мијења комплетне друштве односе у правцу поновне демократизације Републике Српске и свих њених локалних заједница. До нас долазе сигнали да је и у ДНС-у сазрело слично политичко мишљење", казао је Шаровић.

Говорећи о успјеху те странке на локалним изборима, Шаровић наводи да је тренд да скоро свакодневно расте рејтинг кандидата те странке,

"Немојте бити изненађени ако резултати ових избора буду равни онима из 2012. године. Или можда чак и бољи од њих", казао је Шаровић.

Кандидати СДС-а 2012. године убједљиво су побиједили СНСД у већини општина и градова.

Одговарјући на питања, Шаровић је рекао да је Родољуб Драшковић најбољи примјер да је актуелна власт главна кочница развоју привреде и новим инвестицијама.

"Капитал тражи уређен систем, унапријед позната правила, стабилне законе и добре односе са окружењем. Нема тог инвеститора који ће овдје уложити озбиљан новац ако зна да се услови његовог пословања могу промијенити једним позивом из зграде у Бањалуци… Или одлуком на Извршном комитету једне партије", казао је Шаровић.

Ако је од важења закона, каже он, изузет не само један човјек, него комплетна олигархија, какав је случај код нас, ту инвестиција неће бити, а капитал ће одлазити у сигурнија друштва.

"Сасвим је логично да је овакво наше размишљање прихватљивије инвеститорима, било домаћим било страним, и зато нас не изненађују потези господина Родољуба Драшковића. И очекујемо још таквих примјера у наредном периоду", казао је Шаровић.

(БН) 

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Петар

03.11.2020 11:30

ДНС је озбиљна и јака парламентарна странка, која ће и на овим изборима остварити добар резултат. СДС треба да буде паметан и мудар, да пружи подршку кандидату ДНС у Приједору и да формира нову власт. Све осим тога је опет извјестан пораз СДС у Приједору. Поштовање за кандидата СДС али иста нема готово никакво политичко искуство и каријеру у политици у односу на кандидата ДНС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС?????????

03.11.2020 12:37

ПОБЈЕДА???????????????????????????????????

Name

Директ

04.11.2020 18:47

Петре, само још да се ДНС одлучи шта је: власт или опозиција?

Name

Бањалучанин

03.11.2020 11:39

Браво свака част до побједе секти се ближи крај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

03.11.2020 12:03

Тако је. Побједа

Name

САВО

03.11.2020 11:39

Саровицу после избора припреми МАРАМИЦУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

03.11.2020 12:08

Божја је срамота већа код таквог народа и бораца РС,да криминалци још владају РС.

Name

Ре Саво

03.11.2020 12:27

Јел ти јадан ове лопове подрзавас,који су нас задузили,покрали и раселили. Погледај само лукино имање,па остале лоповске секте.

Name

Љубан

03.11.2020 13:24

А ти пелене

Name

Из народа

03.11.2020 11:40

Ослускујуци глас, изненадјење.... ДАЛЕКО БОЉИ..... СВИ ИЗЛАЗЕ ПО СВАКУ ЦИЈЕНУ. ДОСЛО ДО ГРЛА ОГРОМНОЈ ВЕЦИНИ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

03.11.2020 11:54

Прво скочи онда реци хоп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вријеме је

03.11.2020 12:07

Вријеме је. Народу је пуна капа свега. Промјене морају доци, полако али сигурно. Вјерујем у Саровицеву памет и младе које окупља око себе. Само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДАШИН

03.11.2020 12:39

На основу чега тај оптимизам? Само појединци, омладинци, који су радили протеклих двије године могу бити оптимисти а ви стари никако. Призивате резултате 2012. године када је народ првенствено гласао против црвених а не за вас јер сте као нешто бољи од њих. Да је то било тачно и да ви нисте тога били свјесни потврдио је ваш потоп на наредним изборима. Ви сте одавно изгубили конекцију са народом, зато тако и пролазите на изборима. Народ помало мијења тактику на изборима па почиње гласати за људе а не странку. Наравно вас старих у тим причама је све мање, сто је добро. Једина преостала нада су поштени, млади, неукаљани људи, принципијелних ставова и без криминалне хипотеке, које нико не може уцјењивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

03.11.2020 12:44

Досло народу до грла да их понизавају за кору хљеба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А крадја

03.11.2020 12:50

Краду се гласови,морате поставити озбиљне људе за посматраце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народе

03.11.2020 12:53

Знамо да нам је до грла ове бахатости резимске мафије. Тренутак је да се замислите дали висе мозе ици са њима. Уништили су и обезбедили сваку вредност и човека и заједнице у цјелини. Погледајте само кога су поставили да воде народ и управљају дрзавним ресурсима. Сви морате отворити очи устати против тирјанина! Народе драги ста сте се упласили? Какав страх имате и од кога? Знате ли да "страх зивот краља образ често"! Сви морате 15.новембра срусити црвену секту! И ви пензионери и ви мајке домацице и ви запослени код приватника и ви у дрзавним предузе има! Па побогу нико вам не гледа у гласачки листиц! Слобода је несто највреднији и најљепше за зиво бице! Уверавам вас да резим пада у БЛ. у Приједору, Новом Граду, Прњавора. Истоцном Сарајеву! Схватите да њихови коалициони партнери као сто су СП и УС неце подрзати СНСД кандидата и поред тога сто су потписали некакву коалицију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

03.11.2020 13:02

Мислим да зивис у заблуди, па ви имате неки свој свијет, слусате ста вам прицају увлакаци. Па знас ли ти да це на овим изборима излазност бити минимална-не знас наравно. Ако опозиција несто и добије, то це бити пдп, сдс на залост због таквих који су вас водили и издали, а има Вас јос, неце прици. Повуци се, доста си се налапао, пустимладје, прици це сигурно боље. Па ти си један од криваца сто је све овако, видис кад је иваницсисао, пдп је кренуо. Доста је вас неспособни, а воде их, риба смрди од главе. Знам да овај адм. неце објавити ово ал нек се зна да не буде касније не знам. ЗОВИТЕ УЗАБЛУДИ, СЛУСАТЕ УВЛАКАЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

03.11.2020 13:33

Народ ако победи оне партијски запослене, победице само из оцаја од пљацке и немоци да висе носи ропство. Васе је да онемогуците; крадју гласова , злоупотребу дрзавних ресурса у лицну кампању, поновну појаву папака од Васих људи , а нароцито не легализацију такве вецине од Васих папака.То Вам се десило много пута и најгори је терет који имате као странка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЗБОРНА БАНДА

03.11.2020 14:54

КАО СТО ЈЕ ПОКРАДЕНА ДРЗАВА ТАКО СЕ КРАДУ И ИЗБОРИ. ТО УВИЈЕК ЦИНИ ВЛАСТ ЈЕР ЈЕ СВЕ У ЊЕНИМ ИЗБОРИМА. ЈЕДИНО УБЈЕДЉИВА ПОБЈЕДА МОЗЕ ДА ПОМОГНЕ У СМЈЕНИ ВЛАСТИ. СВАКИ ГЛАСАЦ ДА ИМА 10 ПУТА ДА ГЛАСА НЕ БИ ЗАДОВОЉИО АПЕТИТЕ РОДБИНЕ , ПРИЈАТЕЉА И НАРОЦИТО ЛАЗОВА. ТАКО ДА ЗНАТЕ ИЗБОРЕ ДОБИЈА ОНАЈ КО БРОЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душко

03.11.2020 15:10

Миркане, сједи један !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта ба би

04.11.2020 08:41

мирко је и највио прије пола године да ће ући у коалицију са црним дјаволом само да буде власт, сдс=историја са оваквим људима на челу, једино ваљају цицко, мићо, обрен и Вукота

ОДГОВОРИТЕ