Помоћ Дому здравља и људима мора бити приоритет

"Помоћ Дому здравља Невесиња мора бити приоритет, а не јефтино предизборно сакупљање гласова плакатирањем града и непланским асфалтирањем сокака, приватних прилаза и дворишта...", упозоравају локалну власт из СДС Невесиња.

Република Српска 03.11.2020 | 10:50
Помоћ Дому здравља и људима мора бити приоритет

Због новонастале и све теже епидемиолошке ситуације у Невесињу и појаве све већег броја лица са симптомима вируса корона који се ових дана јављају у Ковид амбуланту, Општински одбор Српске демократске странке упозорава локалну власт и начелника општине да хитно реагују јер према свим сазнањима много је више становника са симптомима него што су капацитети Ковид амбуланте.

"Према нашим сазнањима највећи број наших суграђана са симптомима бива враћен на чекање или кућно лијечење, а само они са тежом клиничком сликом се стављају на списак за тестирање гдје чекају данима. Све ово указује на сумњу да нема довољан бој тестова", наглашава се у саопштењу и додаје да се општински Кризни штаб уопште не оглашава овим поводом.

"Због немогућности да затражимо заказивање сједнице локалне Скупштине,позивамо начелника да хитно изнађе начин и донесе одлуку о одобравању потребних финансијских средстава Дому здравља за набавку тестова и побољшање услова за рад Дома здравља", каже се у саопштењу ОО СДС Невесиње.

Такође, указују да помоћ Дому здравља у овом тренутку мора бити приоритет, а не јефтино предизборно сакупљање гласова плакатирањем града и непланским асфалтирањем сокака, приватних прилаза и дворишта.

"Исто тако сматрамо да начелник има искуства у проналажењу средстава јер то му није било страно ни када је вршио позајмнице у милионском износу са рачуна шумских газдинстава Републике Српске и иста трошио за предизборну кампању", каже се у саопштењу.

СДС Невесиња изразио је захвалност љекарима и медицинском особљу Дома здравља, који се надљудским напорима боре за здравље својих суграђана, упркос тешкоћама у раду.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ингрид

03.11.2020 10:39

Сви се сад убили од помоћи народу. Превара ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

03.11.2020 10:48

Требало би да је то приоритет. У Бањалуци у дому здравља је хаотицно стање. Нема довољно запослених , ниста не функционисе како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.11.2020 12:30

Зато директорица хода само по скуповима.

Name

99

03.11.2020 11:49

Прелезо сам корону, 7 дана био у болници. Хвала свом медицинском особљу које се надљуским способностима боре за нас. Политицари освјестите се улозите у здраствени систем који је у овим тренутцима најбитнији. Људи хоце да раде ал немају ни услова а средстсва им увелико мањка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста

03.11.2020 12:06

Како ће бити када су покрали све. Па сада догорило, па народ испашта. Бестидници, нељуди. Задња врста

Name

Социјалиста

03.11.2020 12:01

Тако је Јоцо. Све троше на рекламу и скупљање гласова за Снсд. За народ их баш брига. Измсђу себе се кољу око пљена. Врбују и наше гласаче и лажу их. Нашем директору дома здравља руше углед, иако је један од најбољих. Руши га уљаревић лажима и подметањем. Особље се бори али нема чиме. Вјерујте људи многи од нас ће гласати за Милована. Јер ово се трпити више не може!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мића

03.11.2020 12:11

Милован честит и способан човјек ће бити начелник, и промјенити бахати однос према обичним људима, који сада примјењује актуелни начелник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

03.11.2020 13:59

Каква помоћ,коме??? Тестова нема..,уствари има за политички подобне. За обичан народ нема... Људи чекају по пар сати да додју на ред за прегледе,па их врате,политички подобни улазе преко реда... Благо речено хаос...А здравство нам је "стабилно"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

03.11.2020 17:21

Има тестова за Уљаревића и госпођу Авдаловић. Проверите обадвоје позитивни а породица хода по граду и обављају редовне послове.