Тајно довлаче медицински отпад у Крупац!

Посљедње двије године на депонију ,,Крупачке стијене'',која је у власништву комуналног предузећа Трново, свакодневно долазе камиони из Федерације БиХ, тврде мјештани Источне Илиџе и Трнова. Отпад се, кажу ,одлаже и ван радног времена депоније односно ноћу и викендом.

Република Српска 01.11.2020 | 19:24
Тајно довлаче медицински отпад у Крупац!

Становници Источне Илиџе и Трнова имају информације да се на депонију Крупачке стијене одлаже медицински и други опасан отпад ,те су забринути за своје и здравље својих породица.

Сумње мјештана да се на депонију Крупачке стијене одлаже медицински отпад потврдио нам је у Џевад Едхемовић из Зенице који је радио као возач камиона у бази СФОР-а у Рајловцу.

Џевад је у пензији и није му проблем да изнесе податке о сумњивим и нелегалним раднајама бивших послодаваца.

Међутим, возачи који су у радном односу у страху да не изгубе посао не смију да јавно говоре шта се одлаже на депонији Крупачке стијене.Један од њих,пристао је да нам исприча шта је превозио,али под условом да му не откријемо с идентитет.

Одговор на питање шта се и како одлаже на депонији Крупачке стијене тражили смо и од Јавног комуналног предузећа Трново које је власник депоније.

Директор предузећа Аслександар Голијанин упутио нам је писани одговор у којем између осталог истиче да је тачно да  отпад довлаче и одређене фирме из Федерације БиХ, али у контролисаним количинама и искључиво комунални и грађевински отпад који складиште на еколошки прихватљив начин.

Складиштење медицинског отпада није дозвољено ,каже се у  одговору Јавног комуналног предузежа Трново.

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Узас

01.11.2020 18:59

Па је ли могуце дасмо се продали и то коме црни српски синови. Трујете нас хрватским отпадом. Бог да вас убије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре узас

01.11.2020 19:46

Нисам знао да и отпад мозе имати национални предзнак .Преко сума ,ријека итд сада и смеце постаде српско,хрватско ,босњацко.Људи изадјите из те вукојебине ,отидјите негдје и видите како зивот мозе бити лијеп,без мрзње.

Name

пропастзива

01.11.2020 20:28

Како неко мозе да довози отпад а да нико за то незна ,па ста ради полиција они несмију даље од града изгледа засто се не направи контрола и засједа и похватају поциниоци и казне и одузму возила одма други неце то да раде ,,али нема ту цврсте руке или је стварно неко узе за то дебеле паре па се ради ко ста хоце.јер код нас за лову све мозе ..а стоце због тога неко да испости то никогабрига није

Name

Ре ре узас

02.11.2020 06:20

Ајд не млати глупости. Ако немаш ништа паметније написати на овакву вијест немој џаба коментарисати. Нема смеће националност, али свакако има поријекло и припадност. Ако мислиш да ријеке, шуме итд. па на крају крајева и смеће немају припадност фино иди у тудју шуму па спреми дрва за зиму, или ако си у иностранству, по твом коментару тако изгледа, истовари смеће на тудји посед, не дао Бог у ријеку, па онда провјери да ли смеће и све остало има припадност. Овај човјек у коментару није рекао да је смеће по националности Бошњак, Хрват или Србин, већ да смеће потиче из, да ли из Хрватске или из хрватског дијела Федерације, не знам на шта је тачно мислио, али поента је иста.

Name

Гојко

02.11.2020 07:56

Политика, предизборна

Name

то је

02.11.2020 09:50

То је договор пријатеља додика и цовица,цуј из љубуског и груда где се довози одпад код онлико херцеговацких провалија и јама залосно и тузно.

Name

Није теско установити

01.11.2020 21:13

Ције је то дјело, због лицног интереса одредјене групе криминалаца, на њих се треба усрредити....

ОДГОВОРИТЕ
Name

милена генерацијо

02.11.2020 05:04

мржња према дирекрору А. Г. се наставља, сдс жели да уништи комунално предузеће које су изгубили јер сви знају да ако се депонија која се уредјује боље него икада затвори затвара се и јкп, одакле оволика мржња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.11.2020 07:41

Е,бас лупетас. Зар не видис ста се ту довлаци. А све то добро наплацује тај сто га ти бранис.

Name

Не да презире

02.11.2020 08:55

Него бас мрзи, зар је битнија добит једног смеца од цовјека од здравља и зивота , мјесто му је на робији. Да се којим слуцајем бави цисцењем и цувамјем флоре и фауне, постовање би имао.....

Name

Странац

02.11.2020 05:37

Источна Република Српска је депонија ФБИХ и колонија Лакташа и Градишке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.Дабић

02.11.2020 05:57

Директор комуналног Аца херновка, у ноћним сатима сам врши пријем камиона са недозвољеним отпадом. Научио је да вози багер, све то фино затрпа или запали зато се ништа и не види. Има још један надимак Аца багериста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.11.2020 07:42

Колико ли наплацује ту прљаву радњу? Срам га било!

Name

Ре

02.11.2020 08:13

Ацо оштаплер,како је дошао до директорске фотеље.Шта је уредио са шлепером хреновки којима је истекао рок заједно са Шиповцем малим Југом?Вози ауто од 40.000 КМ, мора да је купио од плате!!!

Name

Боки

02.11.2020 07:21

Отпад треба одвести у Бакинце код Лакташа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трновљак

02.11.2020 08:24

Зна добро Голијанин шта се довлачи на депонију.Нека каже гдје је прослиједио шлепер хреновки којима је истекао рок заједно са Шипом зв.мали Југо.Два невиђена лопова која харају Трновом.Одакле Голијанину ауто од 40.000 КМ, мора да га је купио од плате.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нова из Трнова

02.11.2020 09:54

Ацо Голијанин је ту само проводилац политике начелника Општине Гаговића, који је од раније "познат" као извршни директор- комерцијалиста Српских Шума, познат дрвопрерађивачима, не по добру, свакако. То догоњење смећа из ХБ је резултат коалиције Члана из РС и сународника му Човића из Херцегбосне, а биће још више тога, цијела ХБ ће сав свој отпад доћерати у источни РС.