Tajno dovlače medicinski otpad u Krupac!

Posljednje dvije godine na deponiju ,,Krupačke stijene'',koja je u vlasništvu komunalnog preduzeća Trnovo, svakodnevno dolaze kamioni iz Federacije BiH, tvrde mještani Istočne Ilidže i Trnova. Otpad se, kažu ,odlaže i van radnog vremena deponije odnosno noću i vikendom.

Republika Srpska 01.11.2020 | 19:24
Tajno dovlače medicinski otpad u Krupac!

Stanovnici Istočne Ilidže i Trnova imaju informacije da se na deponiju Krupačke stijene odlaže medicinski i drugi opasan otpad ,te su zabrinuti za svoje i zdravlje svojih porodica.

Sumnje mještana da se na deponiju Krupačke stijene odlaže medicinski otpad potvrdio nam je u Dževad Edhemović iz Zenice koji je radio kao vozač kamiona u bazi SFOR-a u Rajlovcu.

Dževad je u penziji i nije mu problem da iznese podatke o sumnjivim i nelegalnim radnajama bivših poslodavaca.

Međutim, vozači koji su u radnom odnosu u strahu da ne izgube posao ne smiju da javno govore šta se odlaže na deponiji Krupačke stijene.Jedan od njih,pristao je da nam ispriča šta je prevozio,ali pod uslovom da mu ne otkrijemo s identitet.

Odgovor na pitanje šta se i kako odlaže na deponiji Krupačke stijene tražili smo i od Javnog komunalnog preduzeća Trnovo koje je vlasnik deponije.

Direktor preduzeća Asleksandar Golijanin uputio nam je pisani odgovor u kojem između ostalog ističe da je tačno da  otpad dovlače i određene firme iz Federacije BiH, ali u kontrolisanim količinama i isključivo komunalni i građevinski otpad koji skladište na ekološki prihvatljiv način.

Skladištenje medicinskog otpada nije dozvoljeno ,kaže se u  odgovoru Javnog komunalnog preduzeža Trnovo.

(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Uzas

01.11.2020 18:59

Pa je li moguce dasmo se prodali i to kome crni srpski sinovi. Trujete nas hrvatskim otpadom. Bog da vas ubije.

ODGOVORITE
Name

Re uzas

01.11.2020 19:46

Nisam znao da i otpad moze imati nacionalni predznak .Preko suma ,rijeka itd sada i smece postade srpsko,hrvatsko ,bosnjacko.Ljudi izadjite iz te vukojebine ,otidjite negdje i vidite kako zivot moze biti lijep,bez mrznje.

Name

propastziva

01.11.2020 20:28

Kako neko moze da dovozi otpad a da niko za to nezna ,pa sta radi policija oni nesmiju dalje od grada izgleda zasto se ne napravi kontrola i zasjeda i pohvataju pocinioci i kazne i oduzmu vozila odma drugi nece to da rade ,,ali nema tu cvrste ruke ili je stvarno neko uze za to debele pare pa se radi ko sta hoce.jer kod nas za lovu sve moze ..a stoce zbog toga neko da isposti to nikogabriga nije

Name

Re re uzas

02.11.2020 06:20

Ajd ne mlati gluposti. Ako nemaš ništa pametnije napisati na ovakvu vijest nemoj džaba komentarisati. Nema smeće nacionalnost, ali svakako ima porijeklo i pripadnost. Ako misliš da rijeke, šume itd. pa na kraju krajeva i smeće nemaju pripadnost fino idi u tudju šumu pa spremi drva za zimu, ili ako si u inostranstvu, po tvom komentaru tako izgleda, istovari smeće na tudji posed, ne dao Bog u rijeku, pa onda provjeri da li smeće i sve ostalo ima pripadnost. Ovaj čovjek u komentaru nije rekao da je smeće po nacionalnosti Bošnjak, Hrvat ili Srbin, već da smeće potiče iz, da li iz Hrvatske ili iz hrvatskog dijela Federacije, ne znam na šta je tačno mislio, ali poenta je ista.

Name

Gojko

02.11.2020 07:56

Politika, predizborna

Name

to je

02.11.2020 09:50

To je dogovor prijatelja dodika i covica,cuj iz ljubuskog i gruda gde se dovozi odpad kod onliko hercegovackih provalija i jama zalosno i tuzno.

Name

Nije tesko ustanoviti

01.11.2020 21:13

Cije je to djelo, zbog licnog interesa odredjene grupe kriminalaca, na njih se treba usrrediti....

ODGOVORITE
Name

milena generacijo

02.11.2020 05:04

mržnja prema direkroru A. G. se nastavlja, sds želi da uništi komunalno preduzeće koje su izgubili jer svi znaju da ako se deponija koja se uredjuje bolje nego ikada zatvori zatvara se i jkp, odakle ovolika mržnja

ODGOVORITE
Name

Re

02.11.2020 07:41

E,bas lupetas. Zar ne vidis sta se tu dovlaci. A sve to dobro naplacuje taj sto ga ti branis.

Name

Ne da prezire

02.11.2020 08:55

Nego bas mrzi, zar je bitnija dobit jednog smeca od covjeka od zdravlja i zivota , mjesto mu je na robiji. Da se kojim slucajem bavi ciscenjem i cuvamjem flore i faune, postovanje bi imao.....

Name

Странац

02.11.2020 05:37

Источна Република Српска је депонија ФБИХ и колонија Лакташа и Градишке.

ODGOVORITE
Name

Др.Дабић

02.11.2020 05:57

Директор комуналног Аца херновка, у ноћним сатима сам врши пријем камиона са недозвољеним отпадом. Научио је да вози багер, све то фино затрпа или запали зато се ништа и не види. Има још један надимак Аца багериста.

ODGOVORITE
Name

Re

02.11.2020 07:42

Koliko li naplacuje tu prljavu radnju? Sram ga bilo!

Name

Re

02.11.2020 08:13

Aco oštapler,kako je došao do direktorske fotelje.Šta je uredio sa šleperom hrenovki kojima je istekao rok zajedno sa Šipovcem malim Jugom?Vozi auto od 40.000 KM, mora da je kupio od plate!!!

Name

Boki

02.11.2020 07:21

Otpad treba odvesti u Bakince kod Laktaša.

ODGOVORITE
Name

Trnovljak

02.11.2020 08:24

Zna dobro Golijanin šta se dovlači na deponiju.Neka kaže gdje je proslijedio šleper hrenovki kojima je istekao rok zajedno sa Šipom zv.mali Jugo.Dva neviđena lopova koja haraju Trnovom.Odakle Golijaninu auto od 40.000 KM, mora da ga je kupio od plate.!!!

ODGOVORITE
Name

Нова из Трнова

02.11.2020 09:54

Ацо Голијанин је ту само проводилац политике начелника Општине Гаговића, који је од раније "познат" као извршни директор- комерцијалиста Српских Шума, познат дрвопрерађивачима, не по добру, свакако. То догоњење смећа из ХБ је резултат коалиције Члана из РС и сународника му Човића из Херцегбосне, а биће још више тога, цијела ХБ ће сав свој отпад доћерати у источни РС.